Selam hayırlı haftasonları Şöyle bir anakart var elimde: https://www.cpu-upgrade.com/mb-Gigabyte/GA-8I945GZME-RH.html İşlemci de E6300. Desteklediği belirtilmiş. Anakarta bağlayıp güç verdiğimde fanlar dönüyor, ekran kartının fanı dönüyor, harddisk, dvd rom çalışıyor ancak ekrana görüntü gelmiyor. Ne onboard, ne de ekran kartından. Ram'leri söküp takıp denedim, çevre donanımlarını söktüm, en son artık işlemci kaldı. Soğutucuyu söküp güç verdim 1 dakika boyunca işlemci ısınmadı bile. Aklıma işlemcinin takıldığı slot geliyor, bir de eve gidince eski bir p4 ile deneyeceğim gerçi, sizin fikirleriniz nelerdir? Dip not: Anakart uzun süre çok kötü koşullarda kalmış. Elime alıp ciddi bir temizlik işleminden geçirdim, anakart vidaları dahi paslanmıştı. Dip not 2: İşlemci arızalı çıktı. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robotica -- 5 Şubat 2021; 17:58:40 > |
İlginç bir anakart sorunu (sorun çözüldü, sırada sisteme ne yapılabilir onu tartışalım)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Ekleme: CPU belli belirsiz ısınıyor, herhalde sorun CPU kaynaklı değil
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robotica -- 27 Ocak 2021; 18:13:58 > -
945 chipsetli sistem çok eski bir sistem.
İşlemci çalışmıyor yazmışsınız ama bir zamanlar teknik serviste çalışırken tahmini 1000 kasadan anca 1 tane işlemcisi bozuk pc gelmiştir.genelde anakart problemi çıkmakta (işlemci ile anakart arasındaki arırzalara örnek verdim) Eski amd islemcileri saymıyorum onlarda termal ısı koruması yoktu,fan oturmayınca direkt yanıyordu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2ekmek1sut -- 27 Ocak 2021; 5:8:48 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: 2ekmek1sut
945 chipsetli sistem çok eski bir sistem.
İşlemci çalışmıyor yazmışsınız ama bir zamanlar teknik serviste çalışırken tahmini 1000 kasadan anca 1 tane işlemcisi bozuk pc gelmiştir.genelde anakart problemi çıkmakta (işlemci ile anakart arasındaki arırzalara örnek verdim) Eski amd islemcileri saymıyorum onlarda termal ısı koruması yoktu,fan oturmayınca direkt yanıyordu.Hocam selamlar. Amacım günlük işler için SSD ile stabil çalışan bir sistem yapmak, win 8 ile çalışacak.
Dün tekrar denedim. HDD'ye güç gidiyor çalışıyor, PSU çalışıyor fan dönüyor, ekran kartı çalışıyor fanı dönüyor, işlemci de fan takmadan hiç ısınmıyor demiştim ancak iki işlemci de (e6300 ve p4) belli belirsiz ısınıyor. Ancak üzerine parmağımı koyuyorum ısındığı belli belirsiz anlaşılıyor. Bir şey sistemi başlatmaya engel oluyor anakartta anlaşılan.
Bios pili ve jumper reset işlemlerinin hepsini yaptım.
Aklıma artık üç şey geliyor, bios uçmuş, işlemci yatağında bir sorun var ya da ram slotları düzgün çalışmıyor. Acaba hangisi?
Dip not: Ne ekran kartından ne de onboard'tan görüntü alamadık.
RAM'ler sağlam.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robotica -- 27 Ocak 2021; 18:17:47 >
-
Sorunu çözdük. İşlemci arızalı çıktı. Sisteme e2180 taktık anında açıldı.
Şimdi arkadaşlar bu anakartta bir tane 2 gb, 1 tane de 1 gb 667 mhz ram var. İşlemci overclock için çok uygun, anakart ile uyumlu. İşlemciyi 2.8 ghz'e filan alsak bir SSD ile win 8 işletim sistemini rahat rahat çalıştırır, üzerine de bir tane ekran kartı, sorunsuz çalışır diye düşünüyorum.
Ne dersiniz?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X