10 tane terminel ve bir ana makinadan oluşan bi network oluşturmak istiyorum
amaç daha ucuz ve daha sorunsuz eğitim sınıfları oluşturmak başka fikirleri olanlarda abi bu böyle olmaz şöyle bişey var boşuna kasıyosun desinler
ana makinemiz (main frame tarzı olsa) biz bu ana makineye aptal makineler olarak 10 tane bilg. bağlasak
bu aptal makineleri harddisksiz ve pekçok seysiz olarak ana makineden bişeyler kullandırarak çalıştırabilirmiyiz
ana makinede büyük ve hızlı bi disk olsa diğer makineler bu diskte kendilerine sanal yerler parselleseler(:)) yapılabilirmi
olabilirliğini merak ettiğim şey aslen su biz bu aptal makinelere hiç bişey kurmuycaz ana makinede bir işletim sistemi çok kişi tarafından kullanılacak bu kullanan terminaller diske bişey kaydettiği zaman da bi süre sonra silinecek (mesela 1 ay gibi otomatik olarak eğitim sonu silincek veya)
bu çoklu kullanılan makine haricindeki terminalleri de sadece klavye mouse ekran ve çok düşük konfigürasyonlu bir anakart (veya başka bi olasılık varsa elektronik bi başka aygıt ile bunları birbirine bağlama ne biliim aklıma klavyeler hubı mouselar hubı gibi bişey geldi ama duymadım görmedim uyduruyorum yani)
böyle bir fantazinin olabilirliği nedir sizce?
Düşündüğün şey fantazi değil, gerçek aslında...
Bugün küçük ölçekli ve çok katlı işletmelerde yapılan şey aynen senin anlatığın gibidir. İyi bir server üzerine HDDsiz dump (aptal) client ler kuruludur. Yani düşündüğün şeyin yapılabilir düzeyde bir işlem. Sadece terminallerde özel bir ethernet kartı oluyor. Bu sayede clientleri Server dan boot edip çalışırabiliyorsun.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme