Şimdi Ara

İlginç durum oldu 3 tane ekranım gitti kartmı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlarım sebebi nedir bilmiyorum ama 3 tane tv gitti masa üstü pc taktıgım için sanırım 1 cisi 17 inc monitör 4 yıllık arkasından lcd monitör tv 23 inc oda aynı zaman içinde bozuldu bu ne zaman oldu şöyle ekran kartım arızalndıktan sonra ekranlarımda arızalandı buradan ekran kartı aldım ve arızalanan 17 inc monitörü tamir ettrimiştim 3 gün sonra oda gitti ama normal güvenlik camda çalışıyor ekran pcde hayır sonra yeni tv almıştım 82 inc led tv lg marka bunu taktım 4 saat sonra daha yeni tvde malesef ekranda gidip gelme başladı hemen kapatıp pcyi söküp servisi aradım bakalım ne olcak 3 günlük tv ama ama şu var eski tip tüplü münitör sapa saglam çalışıyor onu takınca benim sıkıntım donanımsalmı bana yardım olun zararım çok büyük derdimde

• Evin elektrik hattinda bir sorun var ve guc kaynagin sanirim eski koruma yok voltaj dalgalanmasina psu degistir ve elektrikci cagirip hatlari yenilet

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apartmana bi topraklama yaptr hocam düzelir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • burası dükkan hattı kontrol ettirdim sıkıntı yok denildi topraklama saglan test edildi acaba voltac dalgalanmasımı oluyordur dedim elektrikçi olabilir dedi ölçüm cihazı yokmuş onda bulabilirsen balatıp dene denildi sanırım sorunum dalgalanma psu arızalanza diyer parçalara zarar vermezmi neden tvlerim ve ekrantıma zararı olduki
  • coax47 kullanıcısına yanıt
    O dediğin benim pc de de var sorun çıkmadı ekranım tuplu zaten :D ekranım patlarsa odamdaki tuplu tv de patlar,odamın balkonunda kombi var o da patlar,konu nereye geli?niye patlatayım ben

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • berkant03 B kullanıcısına yanıt
    Kasanın köşe sivri kısımlarına çıplak ayak yere basarken yada hafif ıslak elle dokun bakalım hafif'te olsa çarpılıomusun, toprak hattın sağlam diyelim, ölçtüler veya prizi açıp baktılar'ki nötür den köprü v.s. yok, kullandığın 1 uzatma varsa o topraklımı yada toprak kablosu sağlammı, uzatma üzerinden toprak değerleri ölçülmemiştir muhtemelen, onda belki 1 köprüleme yada toprak kablosu olmıyabilirde, yani uzatmayı'da açıp kontrol edersin 3 kablolumu, ölçüp biçicek aletin yoksa farklı uzatma denersin, arızanın pc den kaynaklandığını tespit etmişsin madem, pc de ya güç kaynağı yada pc ye giren güçte (prizde ya'da uzatma'da fln) 1 sızıntı vardır, başka seçenek yok, PSU'lar switch mode olurlar, yani 100V~240V arası dalgalanamayı pek sallamazlar, en azından bu tip dalgalanmalar'da AC voltaj kaçırmazlar, ama psu arızalıysa AC voltaj kaçırıyosa o ayrı mevzu, uzatmayı kontrol ettikten sonra farklı prizler'de dene pc ile.

• peki önerinizi bugun deniyecem gerekirse ölçüm aleti alıp onla denemeye başlıyacam umarım tv garantiden degişirde birdaha olmasın diye herşeyi deniyecem ama fazla masraflara dalmadan . birşey soracam anakart daki mi yoksa psu daki civatalarımı deniyeyim
    Hocam tek çözüm arkadaşların dediği gibi hatları yenile ama kaliteli olsun topraklama olabilir ama kötü topraklama vardır topraklama ölçme cihazı değeri unutmadıysam 3 ile 13 arasında olması lazım eğer öle çıkarsa topraklama kalitedir bendede ekran kartı yandı ve diğer elektronik araçlarda kapanıp açılıyor helede çamaşır makinası ışıları yanıp yanıp sönüyor bişeler oluyor
    1 topraklama yada herhangi 1 kaçak sözkonusuysa kasayı hiç açmadan, kasanın metal kısımlarına çıplak ayak zemine basarken yada 1 elinle 1 duvara fln tutunup diğer elini kasanın metal köşe uç kısımlarına dokununca hafiften çarpılabilirsin, hatta topraklama yoksa, kaçak varsa zaty kasanın giriş portlarında (usb kısımlarında fln) 1 metal var biliosun, o metal kasaya aktarırr kaçağı, keza psu da kasaya zaty vidalı, oda hertarafa aktarıyodur, yani anakartı / psu vidası fln kurcalamaya gerek yok, direk kasa çarpar.

Edit : olay topraklama sorunu çıkarsa bu durumdan masrafsız'da 1 şekilde kurtulunabilir, kasanın bulunduğu yerde duvara 1 çivi çakıyosun (duvarın yere yakın (görüntü kirliliği yapmıycak 1 yere) çivi duvarı tutunca pense ile çiviyi çıkartıyosun, bu deliğe 1 kablonun uç (kablonun meta/bakır v.s. kısmını soyarak) açıp bu metal kısımları burup topluyosun, o deliğe sokuyosun, çiviyi tekrar kablo ordayken deliğe sokup yine tutucak kadar çakıyosun, çiviyi çakınca (kablo kopmasın yani çok çakma çiviyi) kablonun diğer ucunu'da açıp, kasanın PSU vidasına veya kasa vidasına sarıp vidayı sıkıştırıyosun, bu hareket kasayı bağladığın prizde 1 topraklama sorunu varsa işi kotarıyo, ancak 1 kaçak olması durumun'da prize bağlı sigortayı attırabilir atmıyan 1 sigorta tesisatı indirebilir, yangın bile çıkarabilir risklidir, yani sorun kaçakmı yoksa topraklamamı bunu çözmek lazım önce, mesela çarpılıyosan, uzatma'nın prize giren kısmını ters çevirip pirize taktığın'da herhangi 1 çarpma varmıdır bunu denemek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coax47 -- 19 Ağustos 2014; 15:10:15 >

• çeşmeye yakın oradan kablo çeksem nasıl olur daha saglıklı olurmu
    Olay topraklama ise, herhangi 1 yerde göze batmıycak 1 beton kısma 1 çivi çakarsın, o çivi üzerinden pc'yi topraklarsın, çeşmeye yakın / uzak çok'ta farketmez.

Edit : Bu topraklamayla ilgili forum'da konu açılmışmış, belki başka konular'da vardır, 1 'isi bu mesela.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coax47 -- 19 Ağustos 2014; 16:34:32 >
  • ellerimi degirdim çarpma ve başka birşey yok ıslak elle degirdim hatta sıkıntı olmadı ozaman hattımda sıkıntı mı var toprak saglammıki
    Herhangi 1 çarpılma yoksa , ne topraklama sorunu, nede voltaj kaçırma v.s. sorunun yoktur, ama ekran kartı'nın monitör bozma olayı'da ilginç, bu olay (e.kartı aldım demişsin) aldıktan sonramı başgösterdi ? yada e.kartın bozuldu tamire giti / geldi ve sonra bu bozulmalarmı yaşandı ?
    Tamirden sonra bu bozulmalar yaşandıysa e.kartı monitör çıkışın'dan bağladığın cihazlara yollamaması gereken 1 kanal'dan DC akım yolluyor olabilir yani sorun e.kartın'da olabilir, ancak yukarı'daki soruların cevabı nedir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coax47 -- 19 Ağustos 2014; 17:40:18 >
  • Benim anlamadıgım 1 ci ekrankarttım farklı modeldi ve arızalandı sonra yeniden 2 el ekran kartı aldım 3 ay kullandıktan sonra ekranlar bozulmaya başladı sonra ekrankartıda bozuldu 2 cisi tekrardan bu site aracılıgı ile çalışan sorunsuz ekran kartı aldım onuda aldıktan sonra sonra tamir edilen lcd monitörüme bagladım 1 gün geçmeden oda arızalandı olay tamamen böyle
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.