Şimdi Ara

İlginç Göz Hastalığım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Benim gözüm ile ilgili çok ilginç bir sorunum var. Çift görüyorum ama bildiğiniz gibi çift değil normal insanlar yan tarafa doğru yani sağa veya sola doğru çift göruyor ancak ben yukarıya doğru çift göruyorum.
    Örnek: 1 Metre uzağımda ufak bir yazı görüyorum ancak o yazıyı gördüğüm yerde birde onun üstünde aynı yazıyı şeffaf olarak görüyorum.
    Doktora gittim ancak daha sorunumu anlatama fırsatı vetmeden makineye soktu beni ve bir dinlendirme gozlüğü almamı söyledi sağ gozünde 0.75 sol gözünde 0.50 hipermetrop var dedi.
    Ancak şöyle bir durum daha var güneş ışıgının olduğu günlerde bu sorun aniden ortadan kalkıyor. Güneş ışıgı azalınca ise tekrar ortaya çıkıyor.
    Kısacası:
    Güneş varken çift görmüyorum.
    Güneş yokken çift görüyorum.
    (Yapay ışık fayda etmiyor.)

Ben bu işi anlamadım nedir benim hastalığım?

Not: Evet dinlendirme gözlüğü işe yarıyor. Onu takınca sabah aksam normal görüyorum. Gözlüğü yaklaşık 8-9 aydır kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BerkOcal9 -- 9 Haziran 2017; 22:49:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bir fikrim yok ama.
    Geçmiş olsun başka doktorada görünmekte fayda var.
  • Koskoca forumda bir tavsiye verecek kimse yokmu ya

• Muhtemelen astigmatın var. Doktorun verdiği gözlük şie yarayabilir. Geçmiş olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: Drjasmin

Muhtemelen astigmatın var. Doktorun verdiği gözlük şie yarayabilir. Geçmiş olsun

Astigmatı araştırdım belirtiler onu gösteriyor ancak gece gündüz olayı ne olacak? Güneş varken normal görüyorum.

• Güneş varken göz bebeğin küçülür ve görüş keskinliğin göz küresinin düzensizliğinden daha az etkilenir. Fakat karanlıkta gözvebeği büyür ve daha geniş korneadan ışık toplar, astigmatın yaptığı bulanıklık daha da belirginleşir. Pratisyen olarak tahminim bu...

• Başka bir göz doktoruna daha gidebilirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: Drjasmin

Güneş varken göz bebeğin küçülür ve görüş keskinliğin göz küresinin düzensizliğinden daha az etkilenir. Fakat karanlıkta gözvebeği büyür ve daha geniş korneadan ışık toplar, astigmatın yaptığı bulanıklık daha da belirginleşir. Pratisyen olarak tahminim bu...

Açıklama için teşekkürler başka doktora gidecez artık.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.