Şimdi Ara

İlginç kasma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bilgisayarımda bugün peydah olan bir sıkıntı meydana geldi. Fifa 16 yükledim, oynamaya başladım ve başlarda(2-3 saat) normal olan oyun kasmaya başladı. Bilgisayarımın mzellikleri şöyle:
    AMD Fx 8350 4.0 ghz 8 çekirdek işlemci
    Sapphire R9 280 DUAL-X GDDR5 3GB 384Bit AMD ekran kartı
    G-skill 4x2 gb ram 1600 mhz
    GA-990XA-UD3 Gigabyte anakart
    Kingston 120 Gb SSD 500 mb/s okuma 550 mb/s yazma hızı
    Şimdi şöyle bir istatistik tuttum, fifa 16 son çözünürlük -bu arada çok büyük olmayan bir ekranda oynuyorum- oyunu açtığımda oyun her 39 saniyede bir anlamsız bir kasma haline giriyor. Ardından alt-enter yapıp tam ekrandan çıkınca kasma sorunu gidiyor, tekrar 39 saniye sonra başlıyor. Aynısını yaptığımda tekrar sayaç başlıyor :D
    Bilgisayarımda hiçbir sorun yoktu, bugün olan değişiklikler sadece windows güncellemeleri ve amd ekran kartı güncellemesi. Ekran kartı güncellemesi hatası olabilir diyip, kaldırıp sıfırdan ekran kartını güncelledim, yine aynı sonuç.
    Antivirüs, malware, cccleaner tarzı temizleme programları kullandım, yine sonuç değişmedi. SSD de yüklü sistemim ve 50 gb boş alan mevcut. 2 TB olan harddiskimde boş durumda.
    Bilgisayarım 5 fanı var, hepsi temiz durumda, en son temizliği 1,5-2 ay önce yaptım. Herhangi bir overclock vb. durum söz konusu değil. Tüm sürücüler güncel.
    Bu yaşadığım sıkıntı yaklaşık 1.5 yıldır oynadığım ve kasma sorunu yaşamadığım Fifa 15'de de meydana geldi. Yani garip bir durum söz konusu. Bugün internet sitelerinden izlediğim videolarda da kasmalar farkettim. Ama flash içerikli sitelerdi genellikle, mesela youtube'da sıkıntı yaşamadım html 5 diye heralde.
    Sorum şu NEDEN :D
    edit: çok garip ama etkili bir çözüm buldum. örneğin fifa 16 oynarken kasma yaptığında -bu arada joystick ile oynuyorum- klavyeden herhangi bir tuşa bastığımda yine yukarıda bahsettiğim gibi 39 saniyeliğine düzeliyor. yani alt-enter yapmama gerek kalmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgur264 -- 12 Mayıs 2016; 8:41:41 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.