Şimdi Ara

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HAYAT VE EĞİTİM HİKAYEM

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selam arkadaşlar. öncelikle şunu belirtmek isterim ki forumu bu yaz, yıllardır aranızda olan ve sınavda iyi bir sıralama yapmış yakın bir arkadaşım sayesinde keşfettim. bu arkadaşımın bana günlük yarım saat falan forumda takılman hem kafanın dağılması hem de yeni şeyler öğrenmende yardımcı olur, ayrıca forumdan çıkan çok derece öğrencisi var ortam sağlamdır demesi üzerine ağustostan beri takip edip bugün yeni bir hesap açarak aranıza fiilen katılmış bulunuyorum. yeniden selamlar herkese. biraz kendimden ve eğitim hayatımdan bahsedecek olursam; 22 yaşında işsiz güçsüz aylak aylak takılan bir vatandaşım. 2016-2017 senesinde sınava hazırlanmam gereken senede ''yanlış seçimlerimden'' dolayı ''kötü yollara'' düştüm. biraz daha açmam gerekirse 5 yıla yakın bir süre bağımlılık öyküm oldu. tabii sınava hazırlandığım sene başladı bu hikaye fakat hiç çalışmamama rağmen 2017 yılında istanbul içinde 75 burslu ortalama bir özel üniversiteye girebilmiştim. tabii aynı esnada bu bağımlılık olayı artarak devam etti ve hazırlıkta ilk sene ''karı kızla ve maddeyle'' takılmaktan ve dolayısıyla devamsızlıktan kaldım. sonra ailem '' biz senin ortam paranı, karı kız paranı ödemeyiz'' (çok haklılar) diyerek bir sonra ki sene eğitim ücretini yatırmadılar. ben de götüme güvenip dedim ki ben kendim tekrar sınava hazırlanırım. tabii bu sıralar bağımlılık konusu hala artarak devam ettiği için sınava falan hazırlanmadım, sokakta yine sadece takılarak koskoca bir senem heba oldu, tabii bu sıra üniversitede ki kaydım da hareketsiz bir şekilde duruyor. kaydı dondurma ya da sildirme gibi bir işlem yaptırmadım. gelelim 2019'a yani 3. seneme. ailemden özür dileyip işlerini yoluna koyacağıma ikna ettim kabul ettiler ve bir şans daha verdiler bana. 3. senemde 2. defa tekrar hazırlığa başladım bağımlılık konusu hala devam ediyor ama artık bu konuya karşı bakış açım değişmiş kurtulmaya çalışıyorum, aynı zamanda hazırlık sınıfında çok aktifim derslerim güzel (bir de fen lisesi mezunu mimarlık okuyacak zeki bi kız arkadaşım oldu sınıftan,tabii ayrılması pek uzun sürmedi) her şey güzel gidiyor derken 2. ayında öğrenci işlerinden arayıp yanına çağırdılar ve dediler ki; evladım sen 2017 de girmişsin hazırlıkta kalmışsın, sonra ki 2018 yılında da devamsızlıktan kalmışsın. ben de olur mu hocam ben 2018 yılında okula hiç gelmedim bıraktım öylece okulu nasıl devamsızlıktan kalırım desem de tabii çoktan anlamıştım büyük aptallık yaptığımı. kadın da bana öylece bırakmakla kayıt durmaz, bütün sene okula gelmemişsin görünüyor, kaydını dondurman gerekirdi, bu durumda yönetmeliğe göre 2 sene üst üste hazırlıkta kaldığın için bursunu kesmemiz lazım, dilersen sıfır burslu (40k gibi bir rakam) okuyabilirsin dedi. tabii ailemin hem böyle bi parayı karşılayacak durumu yoktu hem de okuduğum üniversite ve bölüm buna değecek değildi ben de bırakmak zorunda kaldım ve o üniversite ile maceram böylece bitti. 2019 senesinde de bu yaşadığım talihsizlikler ve umutsuzluklar sebebiyle bağımlılık öyküsü artarak ilerledi. konuya bakışım hala bırakmak yönünde olsa da diğer bir taraftan ''zaten batmışsın baksana her şeyi kaybediyorsun (aile güveni-okul-sevgili) gibi gibi düşüncelerle iyice içine çekiyordu. tabii bu bağımlılık konusunun tamamından ailemin haberi var onu da bilgi olarak vereyim. neyse 2019 bu şekilde geçti ve 2020 yılında pandemiyle birlikte ben de dedim artık yeni bi sayfa açmanın vakti geldi ve taaa anca 16 ekim 2020 de gerkeli irade ve çabayı göstererek kendi başıma bağımlılık öyküme son verdim. tabii bıraktıktan sonra ki süreci daha sağlıklı ve profesyonellerle birlikte devam ettirmek için bir rehabilitasyon merkezine de başladım. onların da bıraktıktan sonra ki sürecimi sağlıklı yönetebilmemde ki katkısı çok büyüktür. neyse ekimde maddeyi kasımda da 8 yıla yakın sigara kullanıcısı olarak maddeyi bırakmanın gazıyla sigarayı bıraktım. 1 sene oldu her şeyden arınmış haldeyim. tabii sigarayı bırakınca 45 kilo aldım. 1 sene boyunca mental olarak toparlanmayı bekledim ve bu sene artık zamanında istemeden, puanım ve sıralamam oraya yettiği için gittiğim üniversite kaybımın bu defa istediğim üniversitenin istediğim bölümüne girerek telafisini ve de aldığım 45 kilonun kaybını yapmak için hazırım diye düşünerek bu sene sınava hazırlanmaya, sağlıklı beslenme ve spora başladım. ilkokul ve ortaokulda ödevlerini yapmaya çalışan ama bunlar dışında hiç çalışmayan, haylaz bir öğrenciydim. lisenin genelinde ise hiç ödev yapmayan sorumsuz ama dersi derste düzgünce dinleyen not tutan bir öğrenci oldum ama hiçbir zaman eve gidip tekrar edeyim, sınavlara hazırlanayım demedim. bu şekilde geçen eğitim hayatım ve üniversiteden bu zamana giren arada ki 5 sene elime kalem tutmamam sebebiyle bu sene bi dershaneye kayıt oldum ve sözelden sınava hazırlanmaya karar verdim. daha evvel girdiğimde eşit ağırlıktan girmiştim fakat bu defa matematik yapamama korkumdan dolayı sözel bölümlere yoğunlaşmayı tercih ettim.(her ne kadar psikloji okumak istesem de) yazın başında dershaneye kayıt olana kadar içimde müthiş bir sözel derslere çalışma isteği, ''nasıl olsa sözel oğlum her türlü çalışıp yapılır hatta fullenebilir bile'' gibi düşüncelerle gaza gelmiş ve inanılmaz yükselmiştim. neyse abi hızlandırma falan derken ağustosta falan tam zamanlı olarak başladık eğitime hızlandırma bitti ve normal haftanın 4 günü eğitime başlandı. kasım 14 oldu ben hala aylak aylak takılıyorum,tabii ki eskisi gibi kötü ortamlarda değilim, ya da bıraktıktan sonra ki bir dönemde oduğu sabahlara kadar bilgisayarda oyun oynamıyorum ama bu defa da daha faydalı görünen ama aslında hedeflerimi baltalayan etkinlikler yapıyorum. mesela gereğinden fazla forumda ve böyle eğitimle ilgili şeyleri takip edeceğim platformalarda takılmalar, gereğinden fazla kitap okumalar, ne bileyim motivasyon videolarında gereksiz zaman harcamak gibi birtakım ders çalışmamı erteleyecek şeyler. fakat bu iş böyle gidemez artık uykumu düzene sokup forumda yaptıkları gibi sınav günlüğü yapmak istiyorum. aslına bakarsanız o kadar yeniyim ki o sınav günlüğü muhabbeti falan nasıl oluyor onu da bilmiyorum, umudediyorum ki yardımcı olan bir çıkar. neyse hocalarım, geçmişte ki hikayem bu şekilde. bundan sonra ki hayallerimden bahsedecek olursam; aslında psikoloji okumak istiyorum fakat iyi bir ünide psikoloji kazanacak kadar matematik yapmaya gözüm yemiyor. bazılarınız zaten bu şekilde düşünerek kaybetmişsin ya da hata yapmışsın, baştan pes etmişsin gibi düşünebilir belki de haklılardır ama ben kendini iyi tanıyan ve kendiyle barışık biriyim, biliyorum ki matematiğe çabalayacak göt bende yok, dolayısıyla ne kaybedecek ne de riske atacak bi senem daha yok. alternatif olarak ne yapabileceğime baktığımda arkadaşlarımın da önerisi üzerine farkettim ki sözelden bir bölüme girip, psikoloji çap deneyebilirim. tabii olmadığı takdirde okuyacağım sözel bölümü ömür boyu pişmanlık duymayıp meslekte mutlu olacağım şekilde seçtim. bu bölüm medya ve iletişimle ilgili. istediğim üniersitede başarı sırlamalarına göre şu şekilde ; yeni medya ve iletişim, görsel iletişim tasarımı, iletişim tasarımı ve yönetimi. istediğim üniversite bilgi üniversitesi tam burslu yeni medya ve iletişim bölümü, sıralaması sözel 3k. görsel iletişim 4k, iletişim tas. ve yön. 5k bunların üçüne de okeyim tabii hedef her zaman en üstte ki. evet arkadaşlar durumlar bu şekilde. buraya kadar okumaya zahmet edip değerli vaktini harcayan herkese çok teşekkür ederim umarım anlaşılabilmişimdir, sizden isteğim bu durumlar hakkında ki yorumlarınız,eleştrileriniz ve önerileriniz. bir de şu günlük açma işini özelden öğretebilecek varsa çok makbule geçer. ben de öyle bir günlük açıp hem kendimi forumda ki ortama karşı sorumlu hissetmek, günlük olarak ne yapıp yapmadığımın çetelesini tutabilmek hem de bu işin sonunda kasım 15 ten itibaren ciddi anlamda sıfırdan (hatta kullandığım kimyasallardan ötürü zarar gören beynime soracak olursak sıfır yerine eksilerden der)nasıl 3k sıralama yaptığıma dair kendimce başarı sayılan öykümü yazıya dökebilmek istiyorum. umarım anlaşılabilmişimdir, açtığım ilk başlık imla ve başka hatalarım varsa affola, okuyan herkese yeniden çok teşekkürler. umarım forumda ki birlikteliğimiz bâki olur, kalın sağlıcakla!

• Hikâyeni veya senin deyiminle "başarı öykünü" okudum, hocam. Mücadele ettiğin, aştığın şeyin kesinlikle yabana atılamayacak bir başarı olduğunu söyleyerek başlayayım. Kendini ifade etme şekline ve eğitimine dair yaptığın araştırmalara bakılırsa o kullandığın madde her ne ise düşünme yetine geri dönülemez bir zarar vermemiş. Yazdıklarınızı okurken kendi eğitim hayatımla ilgili de paralellikler fark ettim. Talihsizler herkesin başına gelir, mühim olan ders almak ve yola daha sağlam adımlarla devam edebilmektir. Motivasyon amaçlı günlük tarzı bir şey oluşturmak istiyorsanız bence burası tam yeri;açtığınız konunun devamını burada devam ettirebilir, belki hasbelkader yazdıklarınızı okuyan aynı durumdaki kişilere rehber olabilirsiniz. Umarım kişisel hayatınızdaki dirayeti eğitim hayatınızda da sergiler, başarınızı perçinlersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akbey617 -- 14 Kasım 2021; 21:29:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Paragraf yapsaydınız arada bari. Normalde üşnmem okurum ama bu sefer okumadım.

• Hocam hiçbir şey için geç değil. Ben sizi gerçekten takdir ettim insanlar en basitinden bir sigarayı bile 40 yıl içiyor vazgeçip bırakamıyor siz çok daha ciddilerinden vazgeçmişsiniz. Bundan sonra da yolunuz açık olsun başarılar dilerim

• İlgimi çekmedi

• hiçbir alakam olmadığı halde bi uyuşturucuyu bir de kumarı bırakan insanlara hayranlıkla bakmışımdır.

yazını baştan sona okudum kardeşim. türkçe netlerini geliştirmen gerek :)

maddelerden kurtulduğun için seni tebrik ederim. allah bize bir defaya mahsus 10-20-30-40-50-60-70-80-90-100 sene gibi dilimlerde yaşama şansı veriyor. bu şansı iyi kullanmamız gerek. 2. bir şans bildiğim kadarıyla yok.

kullandığın maddeler beynini ne derece eritmiştir bilemiyorum. belki kaybolan kasların geri gelmesi gibi beynini de eski haline döndürebilirsin.

inandığın yolda yürü dostum. hayat gerçekten kısa ve sen bu kısa zamanı maksimum değil de optimum seviyede değerlendirmekle mesulsun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.