"Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, teknik direktörleri Mesut Bakkal'ın ligin son maçından önce istifa etmesinin kendilerini zor durumda bıraktığını söyledi.
Cavcav, özellikle küme düşme tehlikesi bulunan Gaziantepspor ve Denizlispor'un kulüp başkanlarından bu konuda eleştiri aldığını belirtti. Cavcav, ''Gaziantepspor ve Denizlispor'un kulüp başkanları, (Bu olur mu, hoca son maçta istifa eder mi) gibi sorularla beni töhmet altında bırakıyorlar. Ben İlhan Cavcav olarak, soğan yemedim ki ağzım koksun. Bir teknik adam liglerin son haftasında, böylesine önemli bir kader maçında takımı bırakıp gidiyorsa, bu soruların muhatabı ve sonucun sorumlusu ben değil, bana göre Mesut Bakkal'dır. Bunun hesabını kamuoyuna ben değil, Mesut hocanın vermesi lazım'' dedi.
Tüm futbol kamuoyunun dikkatini Antalyaspor- Gençlerbirliği maçına çevirmesine ve Mesut Bakkal'ın istifa ettiği halde Antalyaspor maçında takımın başında yer alacağını deklere etmesine de anlam veremediğini söyleyen İlhan Cavcav, şöyle devam etti: ''Özellikle Denizlispor ve Gaziantepspor başkanlarının bu şekilde feveranını anlamış değilim. Mesut Bakkal hocamız sayın İbrahim Kızıl beyefendiye, (Ben gider takımın başında çıkarım) diye ifadede bulunmuş. Bir teknik adam, 2 gün önce basın toplantısıyla istifa edecek, sonra da takımın başında maça çıkacak. O hoca futbolcularla hangi çerçeve içerisinde diyalog kuracak, bunu da anlamış değilim. Bu konu hakkında Mesut hocayı aradım, ancak cevap alamadım. Böyle bir şey olsa bile istifa etmiş, ben futbolculara bu istifanın zamansız olduğunu anlatmışım. Şimdi sen gel Antalyaspor maçında takımın başında çık, bu etik bir olay değil. Türkiye liglerinde her koyun kendi bacağından asılır. Bugün Gaziantep, Denizli, Rize, Manisa ve Kayseri Erciyes'in maçlarının neticesi Gençlerbirliği'nin galibiyetine veya mağlubiyetine mi endeksli. Herkes çıkacak namusuyla maçlarını oynayacak.''
TEKNİK DİREKTÖR TERCİHLERİ- Teknik direktör konusunda birçok telefon ve teklif aldığını bildiren Cavcav, şunları söyledi: ''Ancak şu anda bir isim düşünmüyorum. Tabii ki kafamda Sivasspor'un hocası Bülent Uygun diye bir arkadaşımız var. Duyduğuma göre bu arkadaşımız evvela futbolcu, sonra futbolcu menajeri, sonra antrenör yardımcısı, sonra da teknik direktör. Ben geçen hafta Sivasspor-Ankaragücü maçını izledim ve Sivasspor'un oyununu, oyun düzenini, teknik adamın saha içerisindeki tutum ve davranışını bir spor adamı olarak kenardan zevkle izledim. Bülent kardeşim buraya gelse tanımam ama arkadaşı kutluyorum. Bir Bülent Korkmaz, sezon başında bizde çalıştı ve teknik kadroya da büyük destek verdi. O dönem Gençlerbirliği çok daha başarılıydı. Burada Mesut ile beraber Bülent Korkmaz'ın da büyük katkıları olduğuna inanıyorum. Ancak önce şu sezonu bir bitirelim, elbette ki maçlar bittikten sonra Gençlerbirliği antrenörsüz kalmaz. İki Bülent'in yanı sıra Ankaragücü'nün yardımcı antrenörü Özcan Bizati gibi hocalar olabilir. Başarıya aç, yükselmeyi kendisine hedef edinmiş ve kademe atlamayı isteyen insanlarla çalışmayı istiyorum. Ersun Yanal da görüşeceğimiz hocalar arasında yer alıyor.''
DRAMAN'IN TRANSFERİ İlhan Cavcav, Draman'a Rusya'dan bir takımdan 2.5 milyon Avro teklif geldiğini bildirdi ve sözlerini şöyle sürdürdü: ''Bunun yanında İsviçre'den bir takım da Draman ile ilgilendiğini ve telefonda bu futbolcuyu transfer etmek istediklerini bildirdi. Bu futbolcunun transferinde Mesut Bakkal'dan çok Bülent Korkmaz ile birlikte Metin Diyadin izledi ve karar verdiler. Ama biz Draman'ı satmayı düşünmüyoruz. Önümüzdeki sezon Gençlerbirliği nasıl bir kadroyla mücadele eder, onu düşünüyoruz.''
YABANCI FUTBOLCU SAYISI ''Şu anda 5-6 yabancı oyuncuyla temaslarımız var'' diyen Cavcav, şöyle konuştu: ''Futbol Federasyonu, aldığımız bir duyum üzerine, yabancı futbolcu sayısını serbest bırakıp sadece sahada oynayan yabancı oyuncu sayısını 6 ile sınırlandıracakmış. Bu yönde bir çalışma içerisinde olduklarını öğrendim. Bunu federasyon yetkilileriyle şifahi olarak görüştüm ve liglerin bitiminden sonra Kulüpler Birliği ile bir toplantı yapıp, bu doğrultuda bir karar alacaklarını söylediler. Önümüzdeki hafta liglerin bitiminden sonra bu karar çıkacaktır tahmin ediyorum.''
''OFTAŞ SPOR'UN FİYATI 30 MİLYON DOLAR'' Gençlerbirliği OFTAŞ Spor'a Çorumspor ve İzmir'den bazı kulüplerin teklif getirdiğini söyleyen Cavcav, şu bilgileri verdi: ''Kulüp başkanımız sayın Turgay Kalemci, bana, başta Çorumspor olmak üzere İzmir'den de bazı kulüplerin Gençlerbirliği OFTAŞ Spor'u satın almak için talip olduklarını söyledi. Ben de bu durumun, ancak Futbol Federasyonu'ndaki yönetmeliklerin elvermesi halinde olabileceğini ifade ettim. Fiyatı, gazetelerde yazılan 100, 150 milyon dolarlar gibi afaki rakamlardan ibaret olamaz. Bana göre gerçek fiyatı 30 milyon dolar civarında bir rakam olduğunu düşünüyorum. Federasyonun izni ve bu rakamı veren bir takım çıkarsa bu teklif uyumlu olur ve olumlu yanıt verilir.''
ajansspor
bence bu sistem yanlış olur,ya aynı anda 6 dan daha fazla yabancın formda olursa?