Şimdi Ara

İlk 10 maç günlüğüm(Cehenneme Hoşgeldiniz)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
1.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, sanırım günlükten çok qq konusu olacak.
    İlk iki maçı okumasanız da olur, ss almayı akıl edemedim.

Edit: Quit attıklarınız yenilgi sayılmıyor. Çokca quit attım ama yenilgi sayılmadı. Kesin bilgi yayalım
    Edit: Gördüğünüz gibi her maçı taşımaya çalıştım ama takımda oyunu hiç bilmeyen insanlar olunca çok zorlanıyorsunuz. 5/5 oldu ve Gümüş 4'e düştüm maalesef. Gerçi o berbat maçlardan sonra bronze diyordum, buna da şükür.

Ayrlardır unranked geziyorum, feedırlardan afklardan flamerlardan korkumdan. Neyse bi abim ikna etti başladım, 2 gün önce. Kendisi golddur :)

1.MAÇ
    1.maçım bot pre ben supportum, botun 2. kulesini açtık, sağolsun amumumuz geldi inhi kulesinde dive attı bizde koruyalım diye girdik öldük, ardından midimiz katarina geldi o da öldü. Burdan şunu çıkardım, birisi eşeklik yapıyorsa kurtarmaya gitmemek.
    Ardından mide geçip orayı inhibitöre dayandırdık, amumu birebir aynısını yaptı.
    Bundan sonra herşey kötüye gitti, katarina karşı tarafın supportuyla arkadaş çıktı oyun başından beri muhabbet ettiler, inanın hiç bi tf ye gelmedi, ya biz tf kaybedince girip öldü ya da bizden önce. Herşeye rağmen oyunu late'e taşıdık, tabi amumu ile kat arasında küfürler havada uçuşuyor. Kat tf ye gelmedi yine amumu nexus kulesinde dive yaptı, tabi alayımızı kestiler, sonra kat içlerine atladı ve öldü ve adamlar midden yarıp bitirdiler.

2.MAÇ
    2.maçım da duomum cj denemeleri yüzünden yine onu kurtarmak için gidişim ve kurtarıp kill de alışım ama katanın 2 de 2 si ile başladı. Ardından maviye gidişimce bota 50 kere ss vermeme rağmen, adam iyi farm yapıyor 2 de killi var dikkat edin dememe rağmen ve hatta ardından adamın totemin üstünden geçmesine ağmen pushlamayı bırakmamaarı sayesinde kata 4/0/0 oldu ve bana sövmeler başladı. Sakin olmalarını söyledim, benim suçum olmadığını söyledim ama hayır flame başladı. Sonrasında duom yine yakalandı ona doğru kata ile giderken katayı milim canla bıraktım manam bitti ve skill atamadım karşı junglerla üstümüzden geçtiler. Gerisi flame küfür ve katanın esişini izlemekle geçti. Dikkatimi çeken daha kata da ben de 0 iken ve item farkı yokken 5 topla ulti atmama rağmen yarı canlı katayı kesememem oldu. Doran shieldla başlamıştı evet ama yarı canlı birine 5 top ulti atıp da öldürememek çok tuhaf geldi. Ya masteriesi ya da rünleri farklıydı bilmiyorum. Shunponunda da damage azaltması önemli tabi. Adam en son nexusa dalıp kesti beni :D Ardından da 3 ga alıp geldi :D

İlk iki maçtan sonra şunu da keşfettim, duonuz unranked olsun. Çünkü ilk maçta da karşı 2silver 3 goldken, biz 4gold 1 unranked oynadık ve maçı satmasalar 4v5 alıyorduk. İkinci maçta ise karşı 4gold 1 silver iken biz 2gold 2 silver 1 unranked oynadık. Yani eşleştirme farkı oluyor.

3.MAÇ
    Dün 3. maça girecektim takıma tp spelli adc geldi, uyardım böyle iyi dedi, Bi bakam şuna dedim, Allah'tan son saniyede quit atabildim.
    Buraya DİKKAT Bu arkadaş. Takip ettim nidalee almış ve yine feedlemiş.

5 dakika bekleyip 3. oyuna girdim. Teemoyu kestim back atmadım geldi bi daha kesip item alıp gelip adamı az canla kaçırıp bota gittim 2 kill aldım botum başladı flame'e :D
    Bunu uzatmıcam ama mentalite yok adamlarda. KS diyorlar hala. Adamlar skora oynuyor. Mesela master bekliyor adamın milim canını bırakınca dalıyor. Hiç kızmam hatta ezdiğim için master gibi snowball bi heronun kill almasını daha çok isterim.
    Bu da Karşılaşma Geçmişi linki.
    Feci şekilde eziyorsanız vakit kaybetmeden roam yapın. Adamlar rahatsız oluyorsa ward alıp kule alın, yardım istediklerinde gidin. Bir de oyunu uzatmayın. Ben uzatmadığım halde tam bota roam yaptığım esnada 5 dk netim gitti, hem ilk kilimi vermiş oldum hem de ben bağlanana kadar adamlar bizim midi inhibitöre dayandırmışlar

4.MAÇ
    4. maçımı bugün attım, quit atmaya vaktim olmadı, takımdakilere bakınca atmayı istedim ama geç kaldım. Oyuna girer girme kibar dille xin zhaoya safe oynamasını, feedlemediği sürece oyunu kazanacağımızı söyledim ama adam oyuna hiç bağlanmadı bile 66dk boyunca. Adcmize neden 20 masterisle girdiğini sordum, 20 levelde ayarlamıştım öyle kalmış, yeni 30 oldum dedi. Maç sonrası düzeltmesini söyledim. Feedlemeyin yeter dedim.
    Neyse heimi ezdim, master topa gitti kill verdi, jaxı feedlemeyin de ne yaparsanız yapın dedim. Bot eiliyordu roam yaptım. Beni dinlerseniz kazanabiliriz dedim ve bot buna uydu. Master ise toptayken ta bizim maviye gidip maviyi alıp topa geçti. Mid game civarı midin inhibitörünü aldık. Bundan sonra bota gitcez dedim. Master bi türlü uymadı bana. 4v5 tf kazanıyoruz hem de tek kayıpla. Master ormana gidiyor. Morgana back atıyor ben tek başıma botu inhibitöre dayandırmaya çalışıyorum.
    Takıma rakipten 2 kişiyi çıkarmadan tf ye girmemlerini söyledim, son 20 dk ya kadar uydular da buna. Ama master 3 5 kill alınca çok feci saçmaladı, solo baron denemeler, 50 kere çağırmama rağmen kule almaya gelmemeler. Oyun late e kaldıkça adamların hepsi kasıldı, jax ve ww oyun sonu nasıl olur bilirsiniz. Late game de 3 kere falan 2v3 kaldık, master a 50 kere ss vermeme rağmen ultisiyle kaçan adamların peşine düşüp öldü. Onları yapmasa her türlü kazanırdık ama her defasında yaptı, önünü alamadık, çok bozdu, satıcam da satıcam moduna girdi. Dk 65, bak diyorum rica ediyorum, lütfen iki kişiyi düşürmeden girme tf ye. Bunu deyip birini çıkardım aradan arkadaş direk ulti q yaptı ve oyun gitti. Oyun sonu çok sövdüm, tam bi sayfa sövdüm heralde, iyi bişey mi hayır ama o kadar terlemişim, o kadar uğraşmışım adam 5 6 kere satmaya uğraştı ve başardı. Muhtemelen beni banlatır ama yapcak bişey yok.

Bu maçtan çıkarılacak şey ise ne kadar iyi olursanız olun, afk, beceriksiz ve satmaya çalışan biri olduğu sürece oyunu taşıyamazsınız. Yani iyiysen takımı taşırsın diyen boş konuşmuş olur.

Ward fazla almadım, bu yönden eleştirilebilirim,3. maçta ağır ezdiğim ve açıkcası midden yardığım halde bana hiç yaklaşmayan jungler ve totem alacak yer bulamamamı sebep olarak öne sürebilirim. 4. maçta ise oyun hep bizim mid kulesinin önünde döndü. Sürekl 4v5 tf yaptık.

5.MAÇ
    5. maçı atayım dedim adam teemoya şifa + dirilt aldı. Bi bakayım dedim. BUYRUN.
    Bu adamla girsen takımın geri kalanı iyi olmadığı sürece nasıl kazanabilirsin ki? Jungler shen alındı mesela. Quit attım. Bugün de girmicem artık.

Bugün 5.maçı oynadım dün ki quitten sonra. Anlatılacak bi tarafı yok, komple iyiydik:) Midi istedim, link falan attım öyle bıraktılar, beni dinlemelerini feedlemedikleri sürece kazanacağımızı söyledim. Sıkıntı bi maç olmadı. Pantheon sağolsun kule altı oynuyum sen nasıl istersen dedi. Maç 7-1 ken skorun 5 i bendeydi, roam fazla atamadım arkadaşlar direk mide geldi, topluca kasıldık, sıkıntısız oldu:)

6.MAÇ
    Unranked arkadaşımla duo girdik. Supporta tp yerine flash aldıramadım, çok dil döktüm, karışma dedi. Talon'u rahat ezdim ama fazla kill çıkaramadım. Çünkü kule altından çıkmadı xin de kampladı. Bota roam yaptım. Draven'a kill aldırdım, pantheon çok yetersizdi, cj denedi öldü. Bir de uyardım xin iyi, dikkat edin diye. Neyse herşeye rağmen skor olarak öndeydik, mid kulesini aldım, ikinci kulenin çok az canını koydum netim koptu, o esnada ölmüşüm ve adamlar midden yarmış, adc ve sup botta pant ormanda duomda topta takılmış. Draven ne tf ye katıldı ne kule ittirdi, mesela netim bağlandı adamlar inhibitöre dayanmış gittim bi kill aldım draven kalan 3 ünü topladı back attı yarı canla. Bota git kuleyi minyonlar alıyor dedim ama yok back attı. Ben midi temizledim. Ne kadar uğraşırsanız uğraşın olmuyor takım kötü olunca. Toplanın midden yaralım diyorum yok gelen olmuyor, bazen tek gitmek zorunda kalıyorum kill alıyorum kule alıyorum ama ölüyorum, xin yapıştı mı bırakmıyor biliyosunuz. Mecbur tek açılmak zorunda kalıyorum çünkü kimse gelmiyor, belki bi inhibitör açarsam kazanırız falan dedim, olmadı. Draven'ın aldığı skora bakmayın, takımda herkes draven'a sövdü, o kadar kötüydü yani. Sinirlenince bende bıraktım açıkcası, taşınacak maç değildi. Bi 5 dk netiniz gidiyor, midden yarıyorlar toptan yarıyorlar.
    Masteriesler rünler vskahrediyor beni zaten:)

7.MAÇ
    Unranked duoamla girdik yine. Kolay oldu bu sefer, karşımdaki heim kötüydü. Roamdır vs bota da topa da kill aldırdım, rahatça kazandık.
    Masteriesler ve rünler yine berbat. Oyun başında spelleri anlatıyorum:)

8.MAÇ
    Duom quit atmak zorunda kaldı, pick ekranında direk iki kişi birbirine sövüp sana oyun yok dedi. Ben ss yi aldım sonrasında ne ana ne bacı ne kitap, görmediğim küfürler gördüm, trol pickler yapıldı. Lose olacağını bile bile attı arkadaş quiti, çünkü kazanma ihtimalimiz 0 dı.

Elobooster ya da tanıdığı birini yerine oynatan rakip takımın midi yüzünden kaybettik, açıkcası küçümsedim fb verdim. ikinci de milim canla kaçırdım, 3. de bu beni bi daha kesti, bota 50 kere geri dönün dedim junglerımız da ordaydı hepsi dağınık, hepsini tek tek kesti. Sonra bana küfürler başladı adamı nasıl kastırdın diye, muteledim devam ettim, bi backimde yine geri kaçın dememe rağmen bot yine kill verdi. Zaten fiora toptan yarıyordu. Fbden sonra niye abine oynatıyosun dedim, zevkine girdim ne yapayım dedi. Küfreettim tabi, neyse bi ara kestim bunu 1v1 de nihayet :D sen de mi abine verdin dedi. Sezon 3 ten beri oynuyorum dedim, o da ben de diye cevap verdi. Oysa linkte göreceğiniz gibi kendisi sezon 4 hesabı. Yani kesinlikle başkası oynuyordu hesabı. Elooboster ya da tanıdığı yüksek elolu birine oyun oynatan rakip mid laner yüzünden ben kasamadım, ben kasamadım mı takımın kazanmasını beklemiyorum zaten, hepsi ayrı ayrı feedledi:)
    Elobooster dememim sebebi adamın geçmiş maçlarının hatta masteriesin berbat olması ve kendisinin de bunu ima etmesi.

Bu arkadaş. Gördüğünüz gibi geçmiş maçları berbat ama karşımda birden pro kesildi.

9.MAÇ
    2 quit attım birinin sebebiŞu Adam(?)
    Amaçları ne anlamıyorum, adam tp heal alıp her maç feedlemiş, bizde de aynısını yapıyordu son saniyede quit attım yine.

Çokca quitin ardından nihayet 9.maçı oynadım, adc gp alınınca quit atıcaktım ama baktım bu işin sonu yok ya herro ya merro diyerek girdim. Earlyde topl lane iyiydi ben karşımdaki katayı kule altından çıkarmadım ama topun kule alma sevdası için kataya kill vermesi, ardından junglerımızın gitmesi, sonra onu kurtarmak için benim gitmemle 3 killi oldu adamın, tabi bot ta bottan topa gelmiş o da ayrı mesele. Bu arada bot feedliyor tabi. Ardından çokca küfür yiyen gpmiz gidip gidip öldü, bizde onu kurtaralım derken öldük, kata kastıktan sonra açıkcası takımın söz dinlemesi, ww'in kataya focusuyla kazandık. Tresh'imiz de güzel hooklar çıkardı. adc gp alınınca quit atıcaktım ama baktım bu işin sonu yok ya herro ya merro diyerek girdim. Burdan iki sonuç çıkıyor, ne olursa olsun düşük eloda kata banlayın, o kadar kasmasına rağmen iş yaptırmadık ama baştaki gibi dağınık oynasaydık çok sıkıntı olacaktı, neyseki bu oyun, oyu bilgisi iyi olan takım arkadaşlarım oldu da kazandık. Bir de GP adc olarak picklenirse çıkın.

10.MAÇ
    Karşımdaki lb'nin önceki maçları iyiydi, bu smurfum dia'yım normalde, sana baktım sen de iyisin senin asıl hesap hangi ligde dedi. Açıkcası ürktüm biraz:D Hatta back de attırdı bana ama fb aldım. Ardından agresif oynadım gankte kill verdim ama ondan sonra tutulmadım :D Junglerımız hariç iyiydik rahat maç oldu.

ÖZET
    1. maç ATATÜRKÜN EVLADI nickli arkadaş karşıda realden arkadaşı olduğundan mı yoksa junglerımızla kavga ettiğindenmidir bilinmez tflere girmedi. Ya tf öncesi ya tf sonrası girdi. Amumu saçma sapan divelarla 4v5 ezmemize rağmen kaybettirdi.
    2.maç biraz duomun hatası biraz botun dikkat etmemesi ve karşıdaki katanın gerçekten iyi olmasıyla (benden iyi olduğu için bu da benim hatam) kaybettik.
    3.maç ezdim ve kazandık. (3.maç başlığının altındaki buraya dikkate bakmanızı öneririm, tıklayın o linke )
    4. maç xin oyun başından sonuna kadar afkydı, yine ezmeme rağmen inhibitör açmamıza rağmen masterın saçma sapan hareketleriyle 5 6 kere maçı fırlatması sebebiyle en son fırlatışında verdik. Karşıda jax ve ww olmasa alırdık yine de.
    5.maç kolay galibiyet oldu.
    6.maç takımda yine tek oynayabilen bendim, panthın ve adc'nin saçma hareketleri, takımla hareket etmeye yanaşmamaları ve 5 dk netimin gitmesi sonucu top ve midin inhibitöre dayandırılması sonucu benim de bozulam pskilojimle toplayamadık oyunu.
    7.maç ezdim ve kolay galibiyet aldık. Roamlarla diğer laneleride kastırdım, adamlar psikolojik olarak çöktü.
    8.maç karşımdaki oyuncu üst liglerdeki bi oyuncuya oynatınca kaybettik. Benden kesinlikle iyiydi. Diğer lanelerde feedleyince kaybetmek kaçınılmaz oldu.
    9.maç gp adcmiz ve biraz iyi oynayan pantın tek takılması sonucu kasılan kata yüzünden gidecekti ama doğru focusla toparladık ve kazandık.
    10.maç da tüm laneler iyiydik ve kazandık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IraArel -- 26 Ağustos 2014; 19:54:28 >

• Mobilde resimler neden gözükmüyor ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapraam Heri kullanıcısına yanıt
    Düzelltim dostum.
  • Rapid step'in her aklıma geldikçe
    Güldügüm ve işe yarayan taktiği rakip takımdaki noobu belirle ve onun üstüne oyna :D ardı ardına 2 gank yiyince afk kalan tipler oluyor

• bigbangem kullanıcısına yanıt
    Heimi kestim durdum ama afk kalmadı.
    Forumda birinin konusu vardı nasıl challenger olursunuz diye, rakiple dalga geçin vs diyordu.
    Bana laf atılmadığı sürece uğraşmam hele eziyorsam hiç yazmam rakibe ama bundan sonra bunu yapıcam böyle durumlarda.
  • IraArel kullanıcısına yanıt
    Foruma attığın mesajlardan az çok biliyorum seni oyun bilgin baya iyi görünüyor. Şey sormak istiyorum duo girdiğin kişi yakın arkadaşın falan mı yoksa forum vs. gibi yerlerden mi buldun? Böyle forumdan bulup girince pek sağlıklı olmuyor o yüzden soruyorum. LolKing'ine baktım Syndra ile oynadığın maçlar da farmın gayet iyi skor olarak da iyisin baya ama dediğin türde adamlar vs. gelince kazanmak çok zorlaşıyor haklısın. Bende yaşadım bu tür olaylar. Placement maçlarımda rünsüz giren AD Carry, dakika 30'da 30 farm ile dolaşan Veigar vb.. Ama devam etmeni tavsiye ederim ranked oynamaya. Niye diye sorarsan herkes normal oyunu bıraktı millet maç spamlama derdinde çünkü orta derece veya üstünde oyun bilgin ve yeteneğin var ise TR Sunucusu'nda maç spamlayarak Plat, Diamond vs. oluyorsun. Hatta oyun bilgisi az olan adam bile spamlayarak çıkıyor onu da gördüm. Bence devam et, lose streak yaptığında o gün girme. Forumda bir arkadaş vardı bir gün 2 kere falan yenilirsem ertesi gün devam ediyorum diye mantıklı bir hareket moralin bozuluyorsa o gün bırak tekrar devam edersin.

• özeti yokmu yav uzun geldi :(

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Shadouspan kullanıcısına yanıt
    Yapıcı yorumun için teşekkürler dostum:)
    İnan oynadığım oyundan çok oyun izlemişliğim var.
    Haziranda askerden geldim, oyunum biraz gerilemiş, heroları unutmuşum. O yüzden kendimi geliştireyim diye 2 aydır normal game ve oyun izliyorum.
    Normal gamelerde hep objektiflere yönetlmeye çalışıyorum vs ama olmuyor.
    Duo girdiğim abim ise köyden bi abi, onun da oynadığını faceten gördüm. Normal game atıyorduk niye ranked atmıyorsun dedi, öyle attık o gold olunca karşı gold geldi. Açıkcası kendimi gold olarak görüyorum belki plat 5 4 vs, goldlardan korktuğumdan deil ama abi anca cuma günleri müsait oluyor o yüzden tek girdim.
    Ha bundan da vazgeçtim, bi tane arkadaşım var, normal game atıyoruz, yeterli değil ama en azından objektiflere yöneliyor ve söz dinliyor. Ayrıca bugün takımdakleri hatta karşıdakilerini de gördükten sonra bu arkadaşın duo olalım demesine itiraz etmedim. Onlara on basacağını düşünüyorum karşısına smurf gelmezse. Kendisi de sürekli normal game kasıyor kendini geliştirmek için. Yarın gircez artık bakalım ne olacak. Kendisi de unranked.

• quote:

Orijinalden alıntı: Shadouspan

Foruma attığın mesajlardan az çok biliyorum seni oyun bilgin baya iyi görünüyor. Şey sormak istiyorum duo girdiğin kişi yakın arkadaşın falan mı yoksa forum vs. gibi yerlerden mi buldun? Böyle forumdan bulup girince pek sağlıklı olmuyor o yüzden soruyorum. LolKing'ine baktım Syndra ile oynadığın maçlar da farmın gayet iyi skor olarak da iyisin baya ama dediğin türde adamlar vs. gelince kazanmak çok zorlaşıyor haklısın. Bende yaşadım bu tür olaylar. Placement maçlarımda rünsüz giren AD Carry, dakika 30'da 30 farm ile dolaşan Veigar vb.. Ama devam etmeni tavsiye ederim ranked oynamaya. Niye diye sorarsan herkes normal oyunu bıraktı millet maç spamlama derdinde çünkü orta derece veya üstünde oyun bilgin ve yeteneğin var ise TR Sunucusu'nda maç spamlayarak Plat, Diamond vs. oluyorsun. Hatta oyun bilgisi az olan adam bile spamlayarak çıkıyor onu da gördüm. Bence devam et, lose streak yaptığında o gün girme. Forumda bir arkadaş vardı bir gün 2 kere falan yenilirsem ertesi gün devam ediyorum diye mantıklı bir hareket moralin bozuluyorsa o gün bırak tekrar devam edersin.
    bakmadım duo nun ligine fakat silver 2 3 gibi bir duo ile girseydın iyi sonuclar alırdın.

Yayın izlemek gerçekten çok önemli. İnsanı farklı düşünmeye zorluyor, ufkunu geliştiriyor. Benim arkadaşım var öyle berbat oynuyordu sürekli yayın izlemeye başladı daha sonra normal oyunlarda izlediklerini uygulamaya çalıştı. Sonra dereceli girerek Gold oldu. Bol şans diliyorum en kötü yere düşsen bile duo girerek ve oyun bilgin ile çıkarsın zaten. Konuyu güncellersen falan takipteyim.
  • Ick ekranindan quit atinca yenilgi sayiliyordu diye biliyorum.

• İlk mesajın altına ekledim özeti.
  • requaizen R kullanıcısına yanıt
    İlk 2 maç duom golddu, karşı 4 gold 1 silverdı hep, biz de 2 silver 2 gold oldu. Ayrıca duom anca cuma günleri müsait oluyor.
    O yüzden başka unranked arkadaşla gireceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: IraArel

İlk mesajın altına ekledim özeti.

bayağı şanssızmışsın inş bundan sonra düzelir

• Profilde 4 maç oynandı olarak gözüküyor.
    Ama yenilgi olsada farketmez en azından sinirlenrim yıpranmıyor.
    Quit atma nedenim adamın çok kötü olması değil ağır feedır olması.
    2 quit attım, sebepleri de şu arkadaşlar.

MELCORN
    ejder43
  • quote:

İlk 2 maç duom golddu, karşı 4 gold 1 silverdı hep, biz de 2 silver 2 gold oldu. Ayrıca duom anca cuma günleri müsait oluyor.
    O yüzden başka unranked arkadaşla gireceğim.
    bende westte 10 maçı tamamladım 3 arkadaş ile biri gold 3 diğer ikisi silver 2 idi çok rahat kazandık maçları sıkıntı çekmedik.
  • requaizen R kullanıcısına yanıt
    Westte sanmıyorum ki adam 30 olur olmaz 450lik herolar açıp ranked girsin.
    İnan oyuna girerken hangi spellerin alınacağını anlatıyorum.
    Konuda dediğim gibi adam 20 masteriesle girmiş. Neden diye soruyorum 20 levelde ayarlaşmıştım yeni 30 oldum girdim diyor. Para vs vermiyorsun oyun sonu onları düzenle dedim.
  • quote:

"Sakin olmalarını söyledim, benim suçum olmadığını söyledim ama hayır flame başladı."

Nedense burada güldüm, Allah sabır versin kardeşim.
    oyun bilgin iyiyse orda durma bence. tr de Allah sabır versin.
  • Bende niye böyle şeyler olmuyor

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.