Sayısal temelim var, hali hazırda bir üniversite okumaktayım. 14k civarındaydım fakat üstünden 2 sene geçmiş olacağı için muhtemelen birşeyler yapmadan girsem 50k falan gelecektir. Önümdeki 6 ayda sıkı bir program izlersem sizce ilk 100 şansım nedir? Sebepleri tartışabileceğimiz cevaplar yazarsınız sevinirim. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
İlk 100
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
hulk
-
Önümüzdeki 2022 yks için deneyeceğim eylemdir. Obp yi hesaba katmazsak 19k yaptım bu sene, hamda ilk 100e girebilecegimi düşünüyorum. Şöyle bir iki bakıyorum konulara dinliyorum falan ama aşinalık geliyor hemen hatırlıyor insan. İlk 100 için nerdeyse hiçbir dersten fire vermemek lazım 6 ayda yetişir mi bilemedim hocam -
Haha o ilk cümle ne alaka :dd Her yeri ekşiye çevirdiniz. -
Ekşi kullanmıyorum -
O zaman niye tanım yapma ihtiyacı duyuyorsun? Komik görünüyorsun. -
şansın yok denecek kadar az. çok çok sıkı çalışırsan ilk 5k gelir
-
Agalar yanlış anlamazsanız sebebini sorabilir miyim? Mesela ilk 100'e girince universitedeki 3 seneni çöpe mi atacaksın? Bir de bak gerçekten yanlış anlama her zaman şansın var tabi ki ancak ilk 100'e girmek gibi spesifik bir hedef çok sağlıklı bir hedef gibi durmuyor. Killingtheroad nickli bir arkadaş var forumda, geçen yıl dikkatimi çekmişti, adam millet daha ayt'ye başlarken o deneme fullüyordu ancak o bile ilk 100'e giremedi diye biliyorum, ilk 300 içindeydi ama sanırsam. Yani demem o ki senenin ortasında sınava girse ilk 100 yapabilecek adam bile ilk 100'e giremeyebiliyor. O yüzden çok fazla bel bağlayıp universite eğiminden kopmanı önermem, amacın burs ise git garsonluk veya o zamanı kullanabileceğin bir iş yap hatta birikimin veya baban karşılayabiliyorsa work&travel yap, 5 yıllık ilk 100 bursundan daha fazla kazanırsın:D Bunlar daha kesin ve net yollar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-33247115E -- 4 Ocak 2021; 23:49:50 > -
Elbette aşırı spesifik hedefler koymanın yanlış olduğunu biliyorum ama diğer hedeflerimi sağlama almak ve daha özgür olabilmek adına yapmam gerektiği kanısındayım. Burs için yaptığım aşikar çünkü garsonluk vs. gibi işlerde zamanımı kaybetmek ve hedeflerimin önüne bir set daha çekmek istemiyorum. İlk 5000'nin sınav anına ve biraz daha şansa bağlı olduğunun farkındayım. Sorumu hatalı sormuş sayılırım. Ama 3 yıllım tam tamına bir heba zaten. Kararsızlığıma kurban olarak seçim hakkımı başkalarının eline verdiğim bir zamanı telafi etmek istiyorum diyebilirim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aşinalığım var ve sınava hazırlananlara yardımcı olarak bilhassa TYT kısmını daha canlı tuttuğumu düşünüyorum. AYT kısmı ise zaten geçen sene yaptığım şeyler fakat soru şekillerine tekrar adapte olmam gerek.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-863A03C10Elbette aşırı spesifik hedefler koymanın yanlış olduğunu biliyorum ama diğer hedeflerimi sağlama almak ve daha özgür olabilmek adına yapmam gerektiği kanısındayım. Burs için yaptığım aşikar çünkü garsonluk vs. gibi işlerde zamanımı kaybetmek ve hedeflerimin önüne bir set daha çekmek istemiyorum. İlk 5000'nin sınav anına ve biraz daha şansa bağlı olduğunun farkındayım. Sorumu hatalı sormuş sayılırım. Ama 3 yıllım tam tamına bir heba zaten. Kararsızlığıma kurban olarak seçim hakkımı başkalarının eline verdiğim bir zamanı telafi etmek istiyorum diyebilirim.
Tercih döneminde seçim hakkını başkalarına bıraktıysanız pişman olmanız normaldir hocam, içiniz nasıl rahat olacaksa onu yapın. Pişmanlık ne demek çok iyi bilirim, hiç alışırım falan deme çünkü istediğin yol mantıksız bile olsa yapmadığın için pişman oluyorsun ileride, içinde hep bir ukte kalıyor. O yüzden size kalmış hocam. Kolay gelsin, umarım istediğiniz gibi olur her şey.
-
Aslında birilerine bırakmadım fakat dolaylı olarak etkilemelerine izin verdim. Ve şu an bulunduğum durumla baktığımda bu halde hedeflediğim şeye ulaşmam imkansız. Bu yüzden kararlarımı enine boyuna düşünüp yapılması gerekeni yapmaya karar verdim. Tıpkı dediğiniz gibi insanın içinde ukte kalması çok tehlikeli ilerisi için. Temennileriniz için teşekkürler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
![](/static/forum/img/enbegenilen_icons/tumyanitlarigenislet.png)
Haha o ilk cümle ne alaka :dd Her yeri ekşiye çevirdiniz.
|
O zaman niye tanım yapma ihtiyacı duyuyorsun? Komik görünüyorsun.
|
hulk |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X