Şimdi Ara

İlk 100 Bursu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
6
Favori
10.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle merhabalar arkadaşlar , benim sorum ilk 100 bursu ile ilgili.Üniversite öğrencisi bir sonraki sene herhangi bir puan türünde ilk 100 e girdiğinde bu bursu alabiliyor mu ? Yoksa yerleşme şartı mı aranıyor ? Ayrıca , ilk 100 e girildiğinde başka burs olanakları var mıdır ? Şimdiden teşekkürler...

• Yapay Zekanın Yanıtı

İlk 100 Bursu: Bilmen Gereken Her Şey

Yükseköğrenim hayallerini gerçekleştirmek için maddi desteğe ihtiyacın varsa, İlk 100 Bursu değerlendirmeye alınabilecek harika bir fırsattır. İşte bu prestijli bursu kazanmak için bilmen gerekenler:

İlk 100 Bursu Nedir?

İlk 100 Bursu, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) Türkiye genelinde ilk 100'e giren öğrencilere verilen devlet destekli bir burs programıdır. Bu burs, öğrenim ücretlerini ve diğer harcamaları karşılamayı amaçlayan aylık bir ödemeyi kapsar.

İlk 100 Bursu Türleri

Birkaç farklı İlk 100 Bursu türü vardır:

• KYK İlk 100 Bursu: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve YKS'de ilk 100'e giren öğrencilere verilir.
    • YKS İlk 100 Bursu: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan ancak YKS'de ilk 100'e giren öğrencilere verilir.
    • Cumhurbaşkanlığı İlk 100 Bursu: YKS'de Türkiye birincisi olan öğrenciye verilir.

İlk 100 Bursu Şartları

İlk 100 Bursu'na başvurmak için aşağıdaki şartları karşılaman gerekir:

• YKS'de Türkiye genelinde ilk 100'e girmiş olmak
    • Bir yükseköğretim programına kayıtlı olmak veya kayıt yaptırmayı planlamak
    • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak (KYK İlk 100 Bursu için)

Tercih Yapmadan İlk 100 Bursu

YKS'de ilk 100'e girdikten sonra, tercih yapmadan da İlk 100 Bursu'nu alabilirsin. Ancak bu durumda, bursunu alacağın üniversite ve program, ÖSYM tarafından belirlenir.

İlk 100 Bursu için Tercih Yapmak

Tercih yaparak İlk 100 Bursu almak istiyorsan, ÖSYM tarafından belirlenen süreler içinde tercih işlemlerini tamamlaman gerekir. Burslu olarak yerleştirildiğin üniversite ve programa kayıt yaptırman gerektiğini unutmamalısın.

İlk 100 Bursu, akademik başarıyı ödüllendiren ve yükseköğrenim fırsatlarını herkese açmayı amaçlayan önemli bir destektir. Bu bilgiyle donatılmış olarak, bu prestijli burstan yararlanma yolunda emin adımlarla ilerleyebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ünide okurken ygsye girip herhangi bir ygs türünde ilk 100e girersen bölüme yerleşmeden alabiliyorsun diyebiliyorum bizim öyle alacak arkadaşlar var sende mi öyle yapmayı düşünüyorsun bende okuyorum seneye girip ilk 100 yapmayı düşünüyorum
  • Bir arkadaş şu an üniversitede olmasına rağmen TS-1 ve TS-2 de ilk 100'e girdi bu sene.Acaba o arkadaş bu sene tercih yapmadan direk burs alabilecek mi?
  • ben de merak ediyorum bunu. bir de üniye yerleştiğin ilk yıl kyk bursu alıyorsan ertes senelerde ilk yüze grersen bu burstan yararlanılır mı? çünkü bildiğim kadarıyla kyk dan iki kez burs almak mümkün değil
  • Gecen kyk dan kredi aliyordum ve bu yil ilk 100 e girdim. Sonuc ne olacak bilmiyorum. Belli oldugunda sonucu buraya yazarim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oOFroZeNOo

Gecen kyk dan kredi aliyordum ve bu yil ilk 100 e girdim. Sonuc ne olacak bilmiyorum. Belli oldugunda sonucu buraya yazarim

bilgilendirirsen çok iyi olur umarım alabilirsin
  • Ben şöyle cevap veriyim ygs1-2-3-4-5-6 mf1-2-3-4 tm1-2-3 ts1-2 dil1-2-3 bu puan türlerinden herhangi birinden okul puanı eklenmemiş net olarak sadece sınavda yapmış olduğun saf sıralama ile ilk 100 yaptıysan üniversitede okuman bir şeyi etkilemez bursunu catır catır alırsın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İlk 100 bursları inanılmaz
    2 yıl önce açıldı
    2.Kez Kyk Bursu Alınabilir mi?
    9 yıl önce açıldı
    SÖZEL İLK 100
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ve bu da benim üni için heyecanlanırken ufaktan ygs tekrarlarına başlayacağımın habercisidir
  • İste problemli kisim gecen yil kredi almis olmak. Yoksa hangi alanda girdigim ya da universitede kacinci sinifta oldugum degil. Sali gunu Ankara ya kyk genel mudurlugune gidip ogrenecegim umarim olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: whitestar

Ben şöyle cevap veriyim ygs1-2-3-4-5-6 mf1-2-3-4 tm1-2-3 ts1-2 dil1-2-3 bu puan türlerinden herhangi birinden okul puanı eklenmemiş net olarak sadece sınavda yapmış olduğun saf sıralama ile ilk 100 yaptıysan üniversitede okuman bir şeyi etkilemez bursunu catır catır alırsın

Peki başvuruyu nereye yapacağız. Kyk'nın ara dönemler için online başvuru formunda bu seneki sıralamanı felan sormuyorlar.?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mucetr

quote:

Ben şöyle cevap veriyim ygs1-2-3-4-5-6 mf1-2-3-4 tm1-2-3 ts1-2 dil1-2-3 bu puan türlerinden herhangi birinden okul puanı eklenmemiş net olarak sadece sınavda yapmış olduğun saf sıralama ile ilk 100 yaptıysan üniversitede okuman bir şeyi etkilemez bursunu catır catır alırsın

Peki başvuruyu nereye yapacağız. Kyk'nın ara dönemler için online başvuru formunda bu seneki sıralamanı felan sormuyorlar.?

Sen basvurmuyorsun zaten kyk ile de bir alakası yok basbakanlık bursunun onlar sana hesap acıyor bilgi için de mektup atıyorlar sen sadece paranı alıyosun o kadar :)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mucetr

quote:

Sen basvurmuyorsun zaten kyk ile de bir alakası yok basbakanlık bursunun onlar sana hesap acıyor bilgi için de mektup atıyorlar sen sadece paranı alıyosun o kadar :)

Yani diyorsun ki sen bekle onlar sana ulaşır. Bir de illa mektupla mı olacak bu iş.

• quote:

Orijinalden alıntı: oOFroZeNOo

İste problemli kisim gecen yil kredi almis olmak. Yoksa hangi alanda girdigim ya da universitede kacinci sinifta oldugum degil. Sali gunu Ankara ya kyk genel mudurlugune gidip ogrenecegim umarim olur.

beklemedeyim
  • hiçbi koşul aranmaksızın herhangi bir ham puan türünde ilk 100e girmek yeterli ve evet mektup geliyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: toprakylmz

hiçbi koşul aranmaksızın herhangi bir ham puan türünde ilk 100e girmek yeterli ve evet mektup geliyo

başvuru filan hiçbirşey yapmadan mı ?
    yani ygs ye girdin bitti.ilk 100 deysen sana ulaşıyorlar paranı yollamaya başlıyorlar öyle mi :D
    aklıma bedaaaaava yiyoz içiyoz para vermiyoz reklamı geldi :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: flyxx

quote:

hiçbi koşul aranmaksızın herhangi bir ham puan türünde ilk 100e girmek yeterli ve evet mektup geliyo

yani ygs ye girdin bitti.ilk 100 deysen sana ulaşıyorlar paranı yollamaya başlıyorlar öyle mi :D

yok işte mektup geldi sonra da şu harç kredisi falan oluyo ya işte onlarla birlikte kyk nın sitesinde yazar o tarih notere gittik bişeyler imzaladık sonra ziraatin en yakın subesine gittik yine imzalar bişeyler hesap açmışlar sonra kart falan geldi işte o kadar

• quote:

quote:

quote:

yok işte mektup geldi sonra da şu harç kredisi falan oluyo ya işte onlarla birlikte kyk nın sitesinde yazar o tarih notere gittik bişeyler imzaladık sonra ziraatin en yakın subesine gittik yine imzalar bişeyler hesap açmışlar sonra kart falan geldi işte o kadar

ne kadar veriyorlar 750 tl mi?

• 780 alıyoduk işte normal bursun 3 katı ve her yıl zam geliyomuş
  • kesin bilgi lazım arkadaşlar.ünide okurken girebilir miyiz?sadece ygs. link varsa atalım arkadaşlar.
  • quote:

quote:

quote:

Arkadaşım emin misin kyk dan bağımsız olduğuna çünkü ben geçen yıl kredi aldım ve bu yıl ilk100 e girdim. KYK dan daha önce burs kredi katkı kredisi aldıysan olmaz diyenler var.Şimdi ben bunu direk başbakanlıktan alabilecek miyim?

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.