çok kararsızım daha önce de birkaç kere sordum ayda 4k burs gerçekten çok iyi ve bu burs sayesinde öğrenci ortalaması da yükselecektir (boun tutmuyor) < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
ilk 500 itü ceng yazılır mı
-
-
ayda 4k burs 8 ay verseler 32k
4 senede verseler 130 bin falan eder
hadi bi itü/odtü mezunu farklı ayda 2 bin tl maaş farkı olsa.
65 ayda amorti eder.
5.5 senede yani.
ama gençken para daha güzel gibi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
sabancı ve bilkente bak bir de ama ben olsam muhtemelen itü yazardım
-
yazılır. Eğer İstanbul tercih edilecekse Zaten alternatif Sabancı. Açıkçası çok bir fark yaratmaz.
İşin içine ODTÜ, Bilkent girerse İTÜ sehir farkıyla avantajlı olur. Tabii akademik olarak bir Bilkent kalitesi olmaz ama piyasa düşünen bir adam için pek bir önemi yok. Okulların isimleri ise neredeyse aynı derecede etkili piyasada. Zaten 6 tane sağlam CS var. yani nitelikli okul sayısı kısıtlı. Bu 6 okul her yıl 1000 mezun verse bile bu 1000 mezunun tamamı piyasa içinde çok iyi yerlere gelir. Tabii okulu dolu dolu bitirmek şartıyla.
5 yıllık bir öğrencilik hayatın olacak, bu süreç o parayla çok daha keyifli geçer. 5 yıl az değil hem de en güzel yılların olacak bu yıllar. Sonrası zaten hayat kavagisyla geçecek.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zamandayolculuketmişadam -- 14 Ağustos 2021; 13:11:2 >
Yazilir kardesim o bursla kral olursun ıtude
12 ay / 5 yıl veriyorlar
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
up
Yazılır hocam. Burs süper valla. Kaçmaz bu fırsat. Eada 381. Oldum boun işletme yazacağım kara kara düşünüyom nerden burs ya da para bulurum diye. 4k kaçmaz
hocam yıllardır tıp istiyorum ama ilk bin yapsam itü düşünürdüm valla o kadar etkili bu burs olayları, keşke olmasa ama öyle
-
Hocam senin nereyi yazacağını çok merak ediyorum cidden, aşırı kararsızsın gibi geldi.
-
bu tercih dönemi ne stresli bir süreç
-
Bende 3000tl alıyorum çok kafamı karıştırıyor
Ama bilkent yazıcam herhalde
ben de öyle 21 ağustosta acaba nereyi yazmış olurum diyorum kafam çok karışık
Sen kacinci oldun hocam
Net yazılır mis gibi hayatını yaşarsın öğrenciliğinde. Zaten itü gayet iyi bi okul
Merhabalar hocam mesajlarınızı yeni görme fırsatım oldu. Sıralamam 377 benim de. İtü ve bilkent arasında kararsızdım. İstanbuldan dönüyorum şu an bilkent itü sabancıyla görüştüm 2 günde. İtü deki hocaların hep itülü olma konusunda endişeliydim. Konuştuğumda 2012 dönemlerinde itüye yurt dışı doktoralı bir sürü hocanın geldiğini ve genel bi fikir ayrılığı süreci yaşandığını söyledi itüden bir doçent(yurt dışında doktorasını yapmış ve çok üst şirketlerde is deneyimi var). Bu olaylardan sonra genel bi değişim sürecine girmiş okul. Yıllardır oturan hocalar bile öğrencilerle çalışma ve tez yazma olaylarında aktif rol almaya başlamış. Şu an yurt dışı doktoralı hoca sayısı itüde neredeyse yarı yarıya ve hoca sayısı fazla olduğundan vakıflara kıyasla gayet güzel referanslar veriyorlar. Ben ehm için de görüştüm ilgim daha çok o yöndeydi, sadece bir doçent bile geçen sene 3 öğrencisine referans vererek yurt dışında yüksek lisans veya doktoraya yolladığını söyledi. Ayrıca kampüs ve yurt bakımından İtü her türlü üstün bilkente göre. Yeni yaptırdığı yurtlarda konaklama imkanı veriyor ve o yurtlar bilkentin 81 82 yurtları seviyesinde. Ayrıca geçen sene itünün rektörü değişmiş ve bütün bu reklam düzenleme kampanyaları yeni rektör sayesinde oluyor. Genel gözlemde tüm çalışanlar da gayet memnun rektörden (bursları da mezun fonlamasıyla oluşturmuşlar ayrıca). Diğer itü karşılaşması başlıklarında itü de hocalarla birlikte araştırmalara katılmanın zorluğundan bahsetmişler. Ben bizzat hocalarla beraber kendi lablarını gezdim( inanılmaz lablar) ve o anda bile hocayla beraber çalışan lisans öğrencileri oradaydı. Lisans düzeyince araştırmalara katılım için kapıları sonuna kadar açık yeni hocaların. Bilkentin kampüsünü ve ankaranın havasını da beğenmiyorsanız benim gibi maslak kampüsü ve istanbul her yönden üstün ankaraya göre. Eve varınca son kez bir düşüneceğim bilkent ve İtü arasında ama kararım itü gibi. Siz ne karar verdiniz?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Yazılır
TR ilk 5 yapan arkadaşım yazacak itüyü refine hocam düşünmeden yaz bence bilgisayarını yılların teknik üniversitesi sonuçta
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leonard07 -- 17 Ağustos 2021; 22:53:48 >
quote:
Orijinalden alıntı: itsalexmoranMerhabalar hocam mesajlarınızı yeni görme fırsatım oldu. Sıralamam 377 benim de. İtü ve bilkent arasında kararsızdım. İstanbuldan dönüyorum şu an bilkent itü sabancıyla görüştüm 2 günde. İtü deki hocaların hep itülü olma konusunda endişeliydim. Konuştuğumda 2012 dönemlerinde itüye yurt dışı doktoralı bir sürü hocanın geldiğini ve genel bi fikir ayrılığı süreci yaşandığını söyledi itüden bir doçent(yurt dışında doktorasını yapmış ve çok üst şirketlerde is deneyimi var). Bu olaylardan sonra genel bi değişim sürecine girmiş okul. Yıllardır oturan hocalar bile öğrencilerle çalışma ve tez yazma olaylarında aktif rol almaya başlamış. Şu an yurt dışı doktoralı hoca sayısı itüde neredeyse yarı yarıya ve hoca sayısı fazla olduğundan vakıflara kıyasla gayet güzel referanslar veriyorlar. Ben ehm için de görüştüm ilgim daha çok o yöndeydi, sadece bir doçent bile geçen sene 3 öğrencisine referans vererek yurt dışında yüksek lisans veya doktoraya yolladığını söyledi. Ayrıca kampüs ve yurt bakımından İtü her türlü üstün bilkente göre. Yeni yaptırdığı yurtlarda konaklama imkanı veriyor ve o yurtlar bilkentin 81 82 yurtları seviyesinde. Ayrıca geçen sene itünün rektörü değişmiş ve bütün bu reklam düzenleme kampanyaları yeni rektör sayesinde oluyor. Genel gözlemde tüm çalışanlar da gayet memnun rektörden (bursları da mezun fonlamasıyla oluşturmuşlar ayrıca). Diğer itü karşılaşması başlıklarında itü de hocalarla birlikte araştırmalara katılmanın zorluğundan bahsetmişler. Ben bizzat hocalarla beraber kendi lablarını gezdim( inanılmaz lablar) ve o anda bile hocayla beraber çalışan lisans öğrencileri oradaydı. Lisans düzeyince araştırmalara katılım için kapıları sonuna kadar açık yeni hocaların. Bilkentin kampüsünü ve ankaranın havasını da beğenmiyorsanız benim gibi maslak kampüsü ve istanbul her yönden üstün ankaraya göre. Eve varınca son kez bir düşüneceğim bilkent ve İtü arasında ama kararım itü gibi. Siz ne karar verdiniz?
hocam hocalardan daha çok okuyan insanlarla konuşursanız daha gerçekçi bir deneyim olur gibi. hiçbir itülü hoca itüye gelmeyin diyeceğini sanmıyorum :D hele ki 377 sıralamaya
-
ayrıca bu sene tanıtım için itüye ilk 1000den 150 200 arası öğrenci geldiğini söylediler. Türkiye 1,2ve3. sü ben gelmeden hemen önce oradaymış(4 veya 5. gelişleriymiş ayrıca). İnanılmaz bi yükseliş olacak bu sene ve İtü bu öğrencilerle çalışmak için gayet hevesli ve gayret ediyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
yazılır. Eğer İstanbul tercih edilecekse Zaten alternatif Sabancı. Açıkçası çok bir fark yaratmaz.
İşin içine ODTÜ, Bilkent girerse İTÜ sehir farkıyla avantajlı olur. Tabii akademik olarak bir Bilkent kalitesi olmaz ama piyasa düşünen bir adam için pek bir önemi yok. Okulların isimleri ise neredeyse aynı derecede etkili piyasada. Zaten 6 tane sağlam CS var. yani nitelikli okul sayısı kısıtlı. Bu 6 okul her yıl 1000 mezun verse bile bu 1000 mezunun tamamı piyasa içinde çok iyi yerlere gelir. Tabii okulu dolu dolu bitirmek şartıyla. 5 yıllık bir öğrencilik hayatın olacak, bu süreç o parayla çok daha keyifli geçer. 5 yıl az değil hem de en güzel yılların olacak bu yıllar. Sonrası zaten hayat kavagisyla geçecek. |
Yazılır hocam. Burs süper valla. Kaçmaz bu fırsat. Eada 381. Oldum boun işletme yazacağım kara kara düşünüyom nerden burs ya da para bulurum diye. 4k kaçmaz
|
Od*ulu ituluden 2k daha fazla alacak diye bir kaide mi var mk
|
Net yazılır mis gibi hayatını yaşarsın öğrenciliğinde. Zaten itü gayet iyi bi okul
|
sabancı ve bilkente bak bir de ama ben olsam muhtemelen itü yazardım |
Yazilir kardesim o bursla kral olursun ıtude
|
Benzer içerikler
- en iyi vakıf üniversiteleri
- cerrah mehmet paşa kyk yurdu
- f(|x|) grafiği
- 3d tyt matematik simülasyon deneme cevap anahtarı
- diş hekimliği pişmanlıktır
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X