Şimdi Ara

İlk 5000'e girerseniz TIP mı yazarsınız MÜHENDİSLİK mi ? (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
361
Cevap
5
Favori
20.141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu soruya rahatlıkla tıp derdim fakat süper bir arkadaşım ilk 500 de mühendislik seçti ve artık ortada olduğunu düşünüyorum çünkü bir boğaziçinin mühendislikleri bütün tıplardan daha iyi olabilecek durumda yani ilk 5k için bu soru ortada ama ilk 15k deseydiniz tartışmasız tıp derdim
  • Nicotinell N kullanıcısına yanıt
    Hocam sizin zamanınızda kaç kişi giriyordu sınavlara?

Odtü eem miydi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burak Hcvl

Hocam sizin zamanınızda kaç kişi giriyordu sınavlara?

Odtü eem miydi?

Benim zamanımda türkiye 60 milyondu. Şimdi 75 milyon. Kaç kişi giriyordu hatırlamıyorum. odtü değil gazi eem. odtü eem benim zamanımda en son 900.cüyü alıyordu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

ilk 5000'ine girmek bu kadar zor mu yaw. Ben hiç çalışmadan girdim ilk 5000'e ama yıllar önce.

Ha köpek gibi pişmanım çalışıp da ilk 1000'e girmek vardı.

hocam alınmayın ama o dönemde dershaneye giden otomatik ilk 10000 e giriyordu rekabet çok azdı.Annemden biliyorum.Dershaneye giden herkes hacettepe tıpı kazandı dedi.

• Simdi herkesin olmasa da buyuk bir kesimin imkani var artik millet 2 dersaneye gidiyor ustune ozel hoca tutabiliyor ilk 10bine girmek kolay bi is degil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: plastik cerrah

quote:

ilk 5000'ine girmek bu kadar zor mu yaw. Ben hiç çalışmadan girdim ilk 5000'e ama yıllar önce.

Ha köpek gibi pişmanım çalışıp da ilk 1000'e girmek vardı.

hocam alınmayın ama o dönemde dershaneye giden otomatik ilk 10000 e giriyordu rekabet çok azdı.Annemden biliyorum.Dershaneye giden herkes hacettepe tıpı kazandı dedi.

alınmıyorum.

• çok da aşağılamayın yaw beni. Bizim dersane denemesine 800 kişi giriyordu 40.cı oluyordum ben. Dersaneye gidenleri de geçiyorduk.
  • tabiki mühendislik.Artık insan sağlığında iş yok.insan sağlığını kötüleyecek cihazlarda iş var

• bu tartışmaları çok seviyorum he
    herkes kendi bildiğini yazıyor kimisi tıp diyor kimisi mühendislik
    hangisinde iyi olacağınızı düşünüyorsanız en iyisi onu yazın iyi adam her yerde iyidir merak etmeyin
    hem zaten ölümlü dünya (samanyolu izledim beyler)

neyse daha önce de yazmışım yine yazıyım dedim
    he bu arada piyasada çok fazla mühendis var diyenlere şunu soruyorum
    piyasa da 5bin tl ye şahin var diye mercedes almaktan vazgeçer mi adam ?
    en iyisi biz mercedes olmaya çalışalım

müh. düşünen arkadaşlara da iyi okullarda makine inşaat eem em öneririm temel mühendislik okumanın avantajları daha fazladır (yurt dısı olanakları ve kendi işini kurma gibi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ingeniarius -- 11 Eylül 2013; 0:06:40 >

• quote:

çok da aşağılamayın yaw beni. Bizim dersane denemesine 800 kişi giriyordu 40.cı oluyordum ben. Dersaneye gidenleri de geçiyorduk.

abi seni kimse aşağılayamaz ya sen buraların abisisin
  • quote:

Orijinalden alıntı: ingeniarius

bu tartışmaları çok seviyorum he
    herkes kendi bildiğini yazıyor kimisi tıp diyor kimisi mühendislik
    hangisinde iyi olacağınızı düşünüyorsanız en iyisi onu yazın iyi adam her yerde iyidir merak etmeyin
    hem zaten ölümlü dünya (samanyolu izledim beyler)

neyse daha önce de yazmışım yine yazıyım dedim
    he bu arada piyasada çok fazla mühendis var diyenlere şunu soruyorum
    piyasa da 5bin tl ye şahin var diye mercedes almaktan vazgeçer mi adam ?
    en iyisi biz mercedes olmaya çalışalım

müh. düşünen arkadaşlara da iyi okullarda makine inşaat eem em öneririm temel mühendislik okumanın avantajları daha fazladır (yurt dısı olanakları ve kendi işini kurma gibi)

Son kısım hariç +1.
    İnşaatta 180.000 makinada 170.000 civarı müh. Olduğumu okumuştum. Ne derece doğru bilmiyorum ama doğruysa biraz sakat. ( elektrik elektronik 90.000 bilgisayar 80.000)

• BİR BİTMEDİZ
  • quote:

Orijinalden alıntı: athensaus

1- Tıp mezunları mı daha çok saygınlık görüyor toplumda yoksa mühendisler mi? Bizim ülkede bir hakimlere bir de doktorlara sorgusuz itaat veya inanma saygı hürmet gösterme var nedenini bilmiyorum (sorgulamıyorum da belki haklı nedenleri vardır) ben sadece aleni bir gerçeğe dikkat çekiyorum. Dolayısı ile seneler geçtikçe artan bir şekilde doktorken saygınlığınız artarken mühendislik için aynı şey geçerli değil en iyi okuldan da mezun olsanız da her sene daha gençleri ve sizden daha çok potansiyel vadedenleri geliyor mühendis mum gibidir yandıkça potansiyeli azalır gibi düşünün. Tıpsa damlayan musluğun altındaki göl gibidir(Atasözündeki gibi zaman geçtikçe gölünüz hem maddi ham manevi anlamda büyür)
    2- Tabi ki maddiyat ve gelir en nihayetinde hepimiz geçinmek için çalışıyoruz bu noktada kendi işini kurup inovasyon yapmayanlarımız (Sonuçta her ay bir Steve Jobs çıkmıyor memlekette) dışında biz mühendislerin tıptaki doktor arkadaşları yakalamamız zor görünüyor.
    3- İş hazzı diyeceksiniz ben de buna kanıp lisede matematik olimpiyatçısıyım matematiği seviyorum diye mühendislik yazdım. Ancak gerçekler acıdır iş hayatında çoğu zaman üniversite de gördüğünüz bir dersin bir ünitesinin bir alt konusu sizin işiniz olur ve öğrendiğiniz bildiğiniz kalan bütün şeyler gereksiz olur. Şu an o kadar aldığım accelerated calculuslar iş hayatında hiç bir anlam ifade etmiyor. Ha bilgisayar opsiyonu mezunu idim mikroişlemcisine kadar bilgisayar anlattılar zorladılar ben şu an sadece bilgi güvenliği ile ilgili çalışıyorum. Yani alınan onca mikroişlemci manyetik modern fizik calculus telekom sinyal circuit digital electronics analag electronics gibi dersler hayatımın dört yılını harab etmekle kaldılar işime yaramıyorlar (Çoğunluk için böyle). Aselsan TAİ için bile böyle. Tıptakiler ise öğrendiklerini net bir şekilde işlerinde kullanıyorlar zannımca.

Son olarak kısadan hisse benim ile aynı sene Hacettepe tıpa giden bir dönem arkadaşım ingiltere'de kaliteli bir okulda uzmanlığını alıp şu an USA'da kanser üzerine çalışıp gününü gün ederken (yaşam standardı yğksek bir yaşantı sürerken) ve yüzbin dolarlar cinsinden birikim yapmış iken (dikkatinizi çekerim 2008 hacettepe mezunu henüz) ha ben de kendime göre hayatla ilgili istediklerimi her ne kadar maddi anlamda elde etsem de gelecek kaygısı iş garantisi anlamında geleceğe umutla bakamıyorum. Açıkçası maddiyat olarak ta arkadaşa yaklaşamam ama şükür TR ortalamasının çok üzerindeyim. Lakin objektif karşılaştırma yaptığımda yukarıdaki nedenlerden ötürü tıp mühendisliği dövüyor zannımca arkadaşlar.
    Sadece bir doktora muayeneye gittiğinizde annenizin doktora gösterdiği hürmete bakın bir de iş yerinde başarılı bir şekilde imkansız bir projeyi tamamladığınız halde patronun tatmin olmamasını düşünün veya aldığınız aferinin hiç bir anlamı olmamasını. Veya bindiğiniz arabalara bakın ben Toyota'ya binerken tıp mezunu arkadaşlar BMW'den şaşmıyor.

...
    Bu böyle üç nokta sonsuza doğru gider ben de limitini aldığımla kalırım:)

iyi mühendis arap atı gibidir, tıp okuyanlar maaş olarak yaşam standardı olarak çok daha önde başlar, ama kazanabilceği paralar sınırlıdır, başarılı mühendis maaşla çalışmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: muhsinsezal

quote:

En kral mühendis olsan bile şu adam gibi olamazsın

o da en kral doktor olsa bill gates kadar meşhur olamaz

Bill gates hukukçu.

• quote:

benim yazdıklarım tecrübelerin süzülmüş hali. Yani burada yazan liseliler gibi faraza konuşmuyorum. Hayaller değil gerçekler üzerine konuşuyorum.

40 yaşını aşan bir mühendis teknik ömrünü doldurmuştur, artık ya yönetici olacak ya geri plana itilecek. O yaştan sonra işsiz kalırsa iş bulması da zor. Ancak yönetici, müdür falan olarak transfer olur.

40 yaşını aşan bir uzman doktor ise gencinden daha makbuldür. Doktorlukta yaşla birlikte kıymet artarken, mühendislik gençken kıymetlidir.

10 doktordan 1 adam gibi bir uzmanlık kazanıyor
    yani hem üniversite sınavından ilk %1 e girmen lazıım, hemde tus sınavından ilk %10 a girmen lazım
    bu ne yapar?
    ilk %0.1

Evet doktor 40 yaşından sonra değeri artıyor, ama uzmanlar için geçerli bu, ve herkes uzman olamıyor, yani TUS'u kazanamazsan astalavista baby.

Mühendislikdede aynı şey geçerli, mühendislerin çoğu üst yönetici kadrosuna terfi edemeden erken emekli oluyor, ama edebilenler işin kaymağını yiyor.

O bahsettiğin BMW, Mercedesli hayat standardınıda doktorların %10'u ulaşır işte, onuda 35 inden sonra, ama özel sektörde ağzın laf yapıyorsa sosyal ilişkilerin iyiyse 30 yaşında yönetici bile olabilirsin.

aile hekimi 4-5 bin lira alır, ama bu maaş da seni orta direğin ötesine götürmez, ne anladım ben bu iş'den?

Accenture,Mckinsey buralara giren mühendis doktordan çok daha iyi bir hayat yaşar.

Mckinsey'de mesleğin zirvesine ulaşıp, partner olursan senelik gelirin 1 milyon lirayı geçer, yani ayda yaklaşık 100 bin lira kazanırsın.

Eğer el becerin yoksa ve tıp yazarsan'da intihar etmiş olursun, çünkü tıp'da parayı götüren kesim cerrahlardır, özelde ameliyat başı 2000-3000tl alırlar, günde 2-3 ameliyata giren cerrahlar var.

Velhasıl kelam Bilkent EE ve Hacettepe Tıp arasında kalan biri, eğer sosyal ilişkileri iyiyse, kafası çalışıyorsa, Mühendislik ona çok daha büyük fırsatlar sunar. Dünyada bir sürü patent zengini mühendis var, porsche de çalışırken triptronic şanzuman'ın patentini alan mühendisin yıllık patent geliri milyonlarca euro mesela. Tabi herkes böyle buluş bulacak diye bir şey yok, ama amaç innovasyon ise, dünyaya bir şey katmak ise, mühendislik öne çıkıyor.

Bende kendi çapımda mühendislerin loser'larındanım, kolay yolu seçtim, pilotum, gelirim çok çok iyi, ama mesleğimi yapıyormuyum? Alakası yok. Ama bir uzman doktordan daha iyi bir hayat standardına sahibim.

İyi bir üniversitenin mühendisliğini bitirirsen, özelde maaşını beğenmezsen, ailenin durumu iyiyse en kötü uçuş okuluna gidip gerekli lisansları alıp pilot olursun 7000-8000tl ücretle başlarsın özel havayolunda, thy de 12 bin tl ile başlarsın, 4-5 sene sonra gelirin 20 yi geçer, her gittiğin yerde 5 yıldızlı otellerde konaklamak da çabası :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baller Lifestyle -- 11 Eylül 2013; 6:19:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: muhsinsezal

Bana 1 milyon dolar verseler o iğrenç ilaç kokan hastane ortamında çalışmam.

hastaneye her gittiğimde eve dönünce mikrop kaptım mı diye düşünüyorum,sanki tüm mikrop ve bakteri kolonisi üzerime üzerime geliyor gibi
  • forumda sonu olmayan tek muhabbet...
  • Tıp ve mühendislik...

Ikisinin de alanları çok farklı...

Mühendislik olmasaydi tıp bu kadar ASLA ilerleyemezdi.

Yelpaze cok genis oldugu icin tip mi muhendislik mi sorusunun cevabi tip olur.

Ama tutupta ilk 5-10k da cok guzel bir uni tutuyorsa elbette teknoloji uretimi ve gelistirilmesi icin Mühendislik tercih edilmeli.
    Bir arkadasimiz doktorlarin yalnizca %10'u iyi bir yerlere geliyor demis, kadraji genisletip bakinca cok acik bir gercekten bahsettigi gorulmekte buda bize gosteriyor ki 11k olan toplan tip kontenjninin 1.1k olan dilimi iyi yerlere gelecek bu varsayimda degil oldukca bilimsel malum tus kontenjanlari. Devlet zaten uzman doktor sıkıntısından cok onleyici hekim (pratisyen) ihtiyacindan cok bahsetti aksi olsa zaten tip kontenjani ile tus kontenjani belirli bir kolerasyon icerisinde yukselirdi ama gercek grafige baktigimizda tus kontenjaninda en ufak bir yukselme olmadigi arastirilarak herkes tarafindan gorulebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Carmella

quote:

benim yazdıklarım tecrübelerin süzülmüş hali. Yani burada yazan liseliler gibi faraza konuşmuyorum. Hayaller değil gerçekler üzerine konuşuyorum.

40 yaşını aşan bir mühendis teknik ömrünü doldurmuştur, artık ya yönetici olacak ya geri plana itilecek. O yaştan sonra işsiz kalırsa iş bulması da zor. Ancak yönetici, müdür falan olarak transfer olur.

40 yaşını aşan bir uzman doktor ise gencinden daha makbuldür. Doktorlukta yaşla birlikte kıymet artarken, mühendislik gençken kıymetlidir.

10 doktordan 1 adam gibi bir uzmanlık kazanıyor
    yani hem üniversite sınavından ilk %1 e girmen lazıım, hemde tus sınavından ilk %10 a girmen lazım
    bu ne yapar?
    ilk %0.1

Evet doktor 40 yaşından sonra değeri artıyor, ama uzmanlar için geçerli bu, ve herkes uzman olamıyor, yani TUS'u kazanamazsan astalavista baby.

Mühendislikdede aynı şey geçerli, mühendislerin çoğu üst yönetici kadrosuna terfi edemeden erken emekli oluyor, ama edebilenler işin kaymağını yiyor.

O bahsettiğin BMW, Mercedesli hayat standardınıda doktorların %10'u ulaşır işte, onuda 35 inden sonra, ama özel sektörde ağzın laf yapıyorsa sosyal ilişkilerin iyiyse 30 yaşında yönetici bile olabilirsin.

aile hekimi 4-5 bin lira alır, ama bu maaş da seni orta direğin ötesine götürmez, ne anladım ben bu iş'den?

Accenture,Mckinsey buralara giren mühendis doktordan çok daha iyi bir hayat yaşar.

Mckinsey'de mesleğin zirvesine ulaşıp, partner olursan senelik gelirin 1 milyon lirayı geçer, yani ayda yaklaşık 100 bin lira kazanırsın.

Eğer el becerin yoksa ve tıp yazarsan'da intihar etmiş olursun, çünkü tıp'da parayı götüren kesim cerrahlardır, özelde ameliyat başı 2000-3000tl alırlar, günde 2-3 ameliyata giren cerrahlar var.

Velhasıl kelam Bilkent EE ve Hacettepe Tıp arasında kalan biri, eğer sosyal ilişkileri iyiyse, kafası çalışıyorsa, Mühendislik ona çok daha büyük fırsatlar sunar. Dünyada bir sürü patent zengini mühendis var, porsche de çalışırken triptronic şanzuman'ın patentini alan mühendisin yıllık patent geliri milyonlarca euro mesela. Tabi herkes böyle buluş bulacak diye bir şey yok, ama amaç innovasyon ise, dünyaya bir şey katmak ise, mühendislik öne çıkıyor.

Bende kendi çapımda mühendislerin loser'larındanım, kolay yolu seçtim, pilotum, gelirim çok çok iyi, ama mesleğimi yapıyormuyum? Alakası yok. Ama bir uzman doktordan daha iyi bir hayat standardına sahibim.

İyi bir üniversitenin mühendisliğini bitirirsen, özelde maaşını beğenmezsen, ailenin durumu iyiyse en kötü uçuş okuluna gidip gerekli lisansları alıp pilot olursun 7000-8000tl ücretle başlarsın özel havayolunda, thy de 12 bin tl ile başlarsın, 4-5 sene sonra gelirin 20 yi geçer, her gittiğin yerde 5 yıldızlı otellerde konaklamak da çabası :)

+1

• hastane ortamından nefret ediyorum aylık 5 binde verseler 50 binde verseler tıp okumam
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.