Şimdi Ara

İlk 5000'e girerseniz TIP mı yazarsınız MÜHENDİSLİK mi ? (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
361
Cevap
5
Favori
20.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • özel değilse neden 30 yaşından sonra tıp okumaya karar verdin sorabilir miyim? Şu anda bir mesleğin işin yok mu?

@Epidoras
  • quote:

Orijinalden alıntı: ToninoBaliardo

Valla dayi doktorlara da soruyorum hic senin bahsettigin rakamlardan bahseden yok

Ben yazacaktım
    Al benden de o kadar... Ben de soruyorum. Diyorlar ki cerrahi branşlarda çok çok iyi olursan özelde iyi kazanırsın ama o parayı kazananlar da tüm doktorların %1i bile değildir. Türkiye'deki doktorların %95'i devlette çalışır aldıkları maaş da bellidir. Dediler.
  • Yanlis anlasilmasin hocam ben senin yazdiklarini takip ediyorum cok dogru buluyorum zaten nicotinell abiye dedim o rakamdan bahseden yok diye

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çap, çift anadal yani basari ile tamamlarsan iki dal icin diploma alirsin
    Çap:
    Bir_Bilgisayarcı Bilgisayar Muhendisligi lisans diplomasi
    Bir_Bilgisayarcı Elektrik-Elektromik Muhendisligi lisans diplamasi
    Alirsin.

Yan dal:
    Bir_Bilgisayarcı Bilgisayar Muhendisligi lisans diplamasi
    Bir_Bilgisayarcı elektrik-elektronik yan dal sertifikasi
    Gibi...

Cap: sectigin ikinci bolumun tum derslerini vermek karsiligi lisans diplamasi
    Yandal: sectigin ikinci bolumun bazi derslerini almak karsiligi sertifika

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epidoras -- 11 Eylül 2013; 15:20:35 >

• Gaziantepte bir özel hastanede alınan doktor maaşlarını hastanenin kurucusu ve ortopedistinden öğrendim arkadaşlar..

KVC:17500(by pass yapılıyorr)
    Bayan kadın doğumcu:15000
    Kardiyo:15000
    Göz:13 bin
    gastroenterelog:15000
    radyoloji :12000
    ortopedi:10000
    kbb:10000
    anestezi:10000
    genel cerrahi:10000(isim yapmış biri normal genel cerrah ort. kazancı 7 8 bin civarı)
    erkek kadın doğumcu:10000
    dermatoloji:10000
    noroloji:8000
    pediatri:8000
    dahiliye:7000
    göğüs:7000
    üroloji:7000
    plastik cerrahi:5000+prim usulu. estetik ameliyatlarda yüzde 50sini alıyormuş..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicotinell -- 11 Eylül 2013; 15:27:31 >

• Özel fakat müsait zamanimda pm ile yazacağım.

Yüzeysel olarak:
    Mesleğim var, çok şükür maddi sıkıntım geçim derdim gibi sorunum yok.
    Bir çok yazımda dem vurdugum gibi %100 maneviyat.

• Is kurma olayina girersek cikamayiz. Cok zordur is kurup tutturmak. Hadi onu bunu gectim doktorlar da ozel hastane aciyorlar.

Az sayidaki istisnalari saymazsak tecrubeli bir muhendisin maximum maasi 6 milyar falandir.

asil mesele su ki 100 doktordan 20 tanesi koseyi donuyorsa 100 muhendisten 5 tanesi donuyordur. Ve sizin o yuzde 5 lik dilime gireceginizin bir garantisi yok. Odtu mezunu olmak garantilemez.

• Bu anlattıklarınızbence istisna kategorisine girer biz de hep onları görüp konuşuruz. Ben de size kanlı canlı örnekler veriyim Odtü EE Mezunu University of Michigan Ann Harbor master doktoralı veya Stanford master doktoralı Tr'ye donup Aselsan da aylık 5k ile işe başlayan ve halen aylık 6k ile çalışan iki elin parmaklarından fazla tanıdığım var. Kaldı ki bu adamlardan ikisi bölüm ve okul birincisi olarak 4.00 ortalama ile mezunlar. Ben tekrar ediyorum genelden bahsediyorum özel durum istisnalardan değil. Yoksa özel durumda bir şahıs çıkar kendi işini kurar daha çok kazanır veya üst düzey yönetici olur 25 k alır ama nadir istisnadır. Tıptaki gibi uzmanlığı alınca garanti değildir. Yani sizin12 k veya 25 k alan tanıdıklarınız var ama 5k -6k alan veya daha az alan o kadar fazla iyi mühendis var ki bu işin ortalaması her halikarda tıp fakültesi mezunlarının ortalamasının altında kalır diye düşünüyorum. Dediğim gibi iyi mühendissindir zekisindir hayata golünü atar şahane paralar kazanırsın ancak niye riske edesin ki o kadar iyiysen tıp yazar uzmanlığını alır garanti şekilde daha iyi yerlere gelir daha iyi kazanırsın diye düşünüyorum şahsi düşüncemdir.

• Yeni acilan bir hastaneye doktor doldurmak icin iyi teknik o yazinin devamini okumakta fayda var. Fiyatlar %100 dogrudur 1 yil once. Simdi nasildir bilemem, arz talep meselesine inaniyorum ve saglik bakanliginin dedigi gibi butun uzmanlar buyuk sehirleri istiyor ve kimse doguya gitmek istemiyor. O mesajin bir kac satir altinda soyle bir yazı var "il bazinda fiyatlari bosverin 5 yil once 30-40'a para gozuyle bakmiyorlardi."

Inaniyorum ki Hakkari Van ya da Diyarbakir dolaylarinda daha fazlasini veriyorlardir.

Benim maddi olarak anlatmak istesigim ve bir turlu basaramadigim bugun tip fak giren biri, 6 yil sonra mezun oldugunda su an bulundugumuz durumun uzerinde daha iyi bir durumla karsilasmayacak.

Son olarak bu tartismanin ucu bucagi ve sonu yok, ben sizin dusuncelerinize sonuna kadar saygi duyuyorum fakat sizden ricam citanizi biraz dusuk tutmaniz cunku beklentilerinizin altinda bir durumla karsilasirsaniz sizin icin yikici olacaktir, citanizin uzerinde gelirse zaten hep birlikte seviniriz yoksa sizin uzecek durumdan mutluluk cikartacak kadar manyak degiliz.

Not: Kadın dogumcularin cok kazandigi dogrudur butun hekimler bunu bilir, fakat onlarin maaslarida gunden gune erimekte.

Saygilar, sevgiler...

• Kardes onun derdi muhendisligi kotulemek baska birsey degil art niyetli bir insan

• Muhendisligi yeterince bilmiyorsunuz. Isler yetismezse aksam cikamazsin. Ayrica bazi islerde nobet vardir. Vardiya da vardir. Proje yetismezse cumartesi bile cagirabilirler. Odtu itu ilk ise giriste avantaj sonrasinda anlami yok. Oyle abarti paralar da donmuyor. 6 nin ustu alan muhendis yuzde 5 bile yoktur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

Gaziantepte bir özel hastanede alınan doktor maaşlarını hastanenin kurucusu ve ortopedistinden öğrendim arkadaşlar..

genel cerrahi:10000(isim yapmış biri normal genel cerrah ort. kazancı 7 8 bin civarı)

Bizde 25-26 yaşındaki pilotlar 12 bin lirayla başlıyor, bunlar 40 yaşına gelmiş ayvayı yemiş tipler zar zor 10-15 bin kazaıyor.

• Derdim muhendisligi kotulemek degil. Tibbin daha ustun oldugunu soyluyorum sadece.

Bir doktor basi sikistiginda devlete kacabilirken bir muhendis ozel sektore mahkum. Tabii kpss gibi lys den daha zor bir sinavla devlete girme sansin var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Carmella

quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

Gaziantepte bir özel hastanede alınan doktor maaşlarını hastanenin kurucusu ve ortopedistinden öğrendim arkadaşlar..

Bizde 25-26 yaşındaki pilotlar 12 bin lirayla başlıyor, bunlar 40 yaşına gelmiş ayvayı yemiş tipler zar zor 10-15 bin kazaıyor.

Anlatmak istedigimiz nokta bu aslinda abi
    Ben tipin muhendislikten daha ustun daha prestijli oldugunu kabul ediyorum zaten AMA muhendisligide kotulemenin bir anlami yok

• Kadin jinekolog erkek jinekologdan 5000 fazla aliyor :)

• ToninoBaliardo kullanıcısına yanıt
    + olarak doktor olmak çok stresli bir iş, eğer hastan ölürse, ki mutlaka ölür yani, bütün ailesi seni suçlayacak, devamlı baskı altında olacaksın.

Bu kadar emek mühendisliğie verirsen zaten daha fazla para kazanrısın.
  • PM Mesajlarım size gitmiyor kapatmışsınız herhalde veya anlayamadığım başka bir sorun mevcut.
  • Yalnız pilotluk için inanılmaz bir mülakat ve eleme yapılıyor diye biliyorum. İnanılmaz geniş kapsamlı bir check-up'tan geçiriyorlar ve vücudunda küçücük bir kusur bulunursa bile kabul etmiyorlarmış. En çok da kulağa bakılıyor galiba, malum havadayken basınçtan dolayı en çok orta kulak problemleri ortaya çıkıyormuş.
    Yabancı dilin 10 numara olması gerekmiş, atpl lisansı için gerekiyordu bu galiba. Ama doktorların kaç tanesi yabancı dil biliyor allah bilir... Bir de uçuştan izin alma gibi bir durumda yok, dedesinin cenazesine katılamayıp o sıra uçuşta olan duydum. Pilotların maaşı çok yüksek bulunuyor ama bence o meslek için gereken donanım ve yapılan fedakarlıklar için hak edilen bir ücret olduğunu düşünüyorum. Tabi ki doktorların kazandığından fazla olacak, doktorlar hayat kurtarıyorsa pilotlar da yüzlerce can taşıyor

Elektrik elektronik mezunuyum demiştin, ama mesleğini yapmıyorsun. Peki seninle aynı dönemde mezun olan arkadaşların arasında en iyi kazanan sen misin, yoksa daha iyi yerlerde olan var mı?

• Önceki mesajlarda uzunca tartışılmış.Günümüzde bak ilk 5000'e girdin tıp yaz anlayışı mevcut.Bu anlayışın sonucu olarak da tıp puanları her geçen yıl artış gösteriyor.Bana kalırsa ilgilerinize ve yeteneğinize endeksle cevap verilmeli tıp mı mühendislik mi sorusuna.Ben de ilk 5000 deydim ve tercihimi mühendislikten yana kullandım.Daha bu sene başladım üniversiteye ve ileride pişman olacağımı düşünmüyorum çünkü fizik ile matematik bana biyolojiden daha cazip gelmiştir hep.Sınava çalışırken kafamdan fizik soruları uydurup çözdüğümü hatırlarım mesela.Yani biyolojiyi sevmedikten sonra o yıllar işkence gibi gelebilir kaldıki birde TUS gibi bir sınav duruyor olacak önünüzde.Sevmeden yapılmaz mümkün değil.
    Eğer diyorsanızki ben doktorlukta yaparım mühendislikte ikiside ilgi alanıma girer sıkılmadan çalışırım okurum sorun olmaz o zaman tıp yazın.Neden diyecek olursanız bence ülkemizde mühendislere yeterince önem verilmiyor.Tıp şu anki şartlarda çok daha saygın bir meslek.Hem sektörde tutunmak mühendisliğe nazaran daha kolay.Mühendis fikir ürettiği sürece iş yapar.Sürekli aktif olarak fikir üretmesi ve girişimci olması beklenir.Bu bakımdan bence mühendislerin sektöre tutunmaları daha zordur.

Bunlar benim görüşlerim.Yardımcı olduysam ne mutlu bana
    Edit : Ayrıca parasal açıdan düşünmeyi ben doğru bulmuyorum.İnsan bir işi severek yaparsa o işi gerçekten iyi yapar ve karşılığında ona göre de para alır.Yani işini sevdikten sonra para zaten gelecektir bence parasal olarak kıyaslama meslekleri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karaya -- 11 Eylül 2013; 16:52:07 >

• Hocam bilgim dahilinde oldugu icin soyleyim carmella en kotumuz aselsana gitti demisti baska bir konuda

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.