Şimdi Ara

İlk 5000'e girerseniz TIP mı yazarsınız MÜHENDİSLİK mi ? (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
361
Cevap
5
Favori
20.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ya siz muhendisi ne saniyorsunuz superman falan mi. Arkadaslarim arasinda benim bildigim en cok maas alan 6 milyar aliyor. 10 yil tecrubesi var. Aselsan tai gibi yerlerde bile 6 dan fazla vermiyorlar. 6 milyar cok iyi para. Ne yani siz muhendis olup trilyoner olmayi mi umuyordunuz.

devleti de cok kucuk gormeyin 5 milyar maasli kadrolar var devlette.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şu Nicotinell kaç yaşında adam ama hala YGS/LYS bölümünde milletin kafasına birşeyler sokmaya çalışıyor işsiz misin kardeş. Mühendis olacaklar mühendis tıp okuyacaklar tıp okusun bıkmadın kaç yıldır.
  • benim yaşadıklarımı başkaları yaşamasın diye tecrübelerimi aktarıyorum. Ama sonuçta kimseye zorla bir şey yaptırma gücüm yok. Son kararı gençler veriyor.

Bir de içi boş efsaneleri yıkıyorum. Adam mühendis olup 10-15 milyar kazanacağını sanıyor. Nerde o bolluk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicotinell -- 12 Eylül 2013; 9:59:07 >
  • İlk 2500 olursa ODTÜ EE yazarım tabii ki
  • mondfinsdernis kullanıcısına yanıt
    Cerrahpaşa dururken neden odtü ee ?
  • Matematik ve elektrik benim için daha uygun ancak bu mesleği seçerken iş garantisini ve koşullarını da düşünmek zorundayım o yüzden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NoobDotacı

quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

benim yaşadıklarımı başkaları yaşamasın diye tecrübelerimi aktarıyorum. Ama sonuçta kimseye zorla bir şey yaptırma gücüm yok. Son kararı gençler veriyor.

Bir de içi boş efsaneleri yıkıyorum. Adam mühendis olup 10-15 milyar kazanacağını sanıyor. Nerde o bolluk.

Bide şöyle düşünün . Tıp + Uzmanlık yapacak adam 11 sene okumuş olacak 2 sene de doğu görevi deseniz 13 senesi yanacak . O sırada bir mühendis doktorasını bile çok rahat verebilir . Yani 10 senelik mühendisin 6-7 alıyorsa 11 sene okumuş uzman da 6-7 alıyor böyle de bakmak lazım .

Birde hocam size bazı şeyler danışabilir miyim mühendislikle ilgili ?

pm atabilirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: marmara41

Tamamen burssuz olarak tıp fakültesine girenleri de anlamıyorum kusura bakmayın,o tıpa girse ne olur Allah aşkına,tus gibi bir sınavı kazanamadıktan sonra,benim puanım tam burslu tıplara yetmiyordu yüzde elli burslu bazıları tutuyordu zaten istemiyordum tıp ama hakkıyla kazananı çok tebrik ederim alnından öperim,ama senede bilmem kaç milyar para verip beyaz önlüklü fotoğraf koyanlar,doktor olacağız hehe yazanlar oturun da bir düşünün,tıp okuyun ama ilk on bindeymiş havalarına da girmeyin,net

Hocam ben bir devlet tıbbındayım fakat öyle düşünme bence

Çünkü bizim hangi bölümü okuyacağımızı yaptığımız 2-3 Türkçe Kimya Biyoloji sorusu belirliyor.

Belki adam 20k oldu ama tıbba yeteneği 1k'dan Hacettepe tıbba gidenden daha fazladır bunu bilemeyiz.

Veya ileride o adamdan daha fazla vatana millete yararlı bir doktor olacaktır.

Ayrıca belki de sınavı istediği gibi geçmemiştir.

Bunları düşünmek lazım. Direkt ilk 10bine girmiş gibi hava atıyor fln demek çok doğru değil bence.

• Hayata dair hevesi olmayan bi insan olarak, evdekilerin benimle gurur duymasını sağlamak için tıp yazardım.
  • quote:

quote:

benim yaşadıklarımı başkaları yaşamasın diye tecrübelerimi aktarıyorum. Ama sonuçta kimseye zorla bir şey yaptırma gücüm yok. Son kararı gençler veriyor.

Bide şöyle düşünün . Tıp + Uzmanlık yapacak adam 11 sene okumuş olacak 2 sene de doğu görevi deseniz 13 senesi yanacak . O sırada bir mühendis doktorasını bile çok rahat verebilir . Yani 10 senelik mühendisin 6-7 alıyorsa 11 sene okumuş uzman da 6-7 alıyor böyle de bakmak lazım .

Doktor devlet güvencesi altında o paraları alıyor. (özel hastanede bile çalışsa işler ters giderse devlete geçebilir) Mühendis ise pamuk ipliğine bağlı şekilde özel sektöre mahkum. Güvenebileceği tek şey iş tecrübesi sektörde. Devlete girse alacağı 3000 tl ve artmaz. İstediğin şehri tutturamazsın, teknik bir iş yapmazsın, iş tatmini elde edemezsin. Ayrıca devlete belli yaştan sonra geçemezsin. diyelim 40 yaşında işsiz kaldın. O yaştan sonra zeka azalacağı için kpss de şansın olmaz, yeni mezun gençler ezer seni. Zaten kpss lys gibi sayısal bir sınav değil. Tarih coğrafya anayasa gibi saçma sapan şeyleri ezberlemen lazım.

Mühendislikte iş bulmak için rekabet var kıran kırana, ve işini korumak için. Tıpta rekabet sadece uzman olmak için. Uzman olamasan da dünyanın sonu değil. Pratisyen de olsan işin hazır her daim.

Hele ki emeklilik yaşı olmuş 60. Mühendis 45-50 yaşından sonra özelde teknik pozisyonlarda tutunamaz. Çünkü 35 yaşlarında ondan daha dinamik ve daha az maaş alacak adamların yanında sırıtacaktır. Tecrübeli bile olsa yaştan dolayı zekası geriler, teknik kapasitesi düşer. İyi bir şirkette yönetici pozisyonuna kapak atması lazım. Yönetici pozisyonları ise az sayıda, on binlerce mühendis o pozisyonlar için mücadele etmek zorunda.

Uzman doktorun ise yaşlısı daha makbul. Çünkü daha tecrübelidir. Daha çok vaka görmüştür. Hata yapma olasılığı daha azdır. Bir de tıp deniz derya. Sonu yok. Mühendislikte en kral tecrübe en fazla 7 yılda kazanılır. Geri kalan tekrardır, rutindir. 45 yaşındaki bir mühendisin işini 35 yaşındaki bir mühendis de yapabilir.

Yani olaya tek boyutlu bakıyorsun. Olayın bir sürü boyutu var. Türkiye gibi geri kalmış bir ülkede her daim tıp mühendislikten üstün, hemen her açıdan.

Mühendisliğin avantajı nedir dersek. ODTÜ itü gibi prestijli okulları bitirirsen, 23 yaşlarında işe girersin fena olmayan bir maaşla. Hayata erken atılırsın. Daha az okursun.

• yanlışım varsa düzeltin aselsan gibi tai gibi roketsan gibi yarı devlet şirketlerde sizi kolay kolay atamazlar diye biliyorum (tazminat vs. durumları) bu açıdan bakarsak aselsan ve türevi şirketlerde 6bin+iş garantisi kötü değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ToninoBaliardo -- 13 Eylül 2013; 0:46:27 >
  • quote:

quote:

quote:

Doktor devlet güvencesi altında o paraları alıyor. (özel hastanede bile çalışsa işler ters giderse devlete geçebilir) Mühendis ise pamuk ipliğine bağlı şekilde özel sektöre mahkum. Güvenebileceği tek şey iş tecrübesi sektörde. Devlete girse alacağı 3000 tl ve artmaz. İstediğin şehri tutturamazsın, teknik bir iş yapmazsın, iş tatmini elde edemezsin. Ayrıca devlete belli yaştan sonra geçemezsin. diyelim 40 yaşında işsiz kaldın. O yaştan sonra zeka azalacağı için kpss de şansın olmaz, yeni mezun gençler ezer seni. Zaten kpss lys gibi sayısal bir sınav değil. Tarih coğrafya anayasa gibi saçma sapan şeyleri ezberlemen lazım.

Mühendislikte iş bulmak için rekabet var kıran kırana, ve işini korumak için. Tıpta rekabet sadece uzman olmak için. Uzman olamasan da dünyanın sonu değil. Pratisyen de olsan işin hazır her daim.

Hele ki emeklilik yaşı olmuş 60. Mühendis 45-50 yaşından sonra özelde teknik pozisyonlarda tutunamaz. Çünkü 35 yaşlarında ondan daha dinamik ve daha az maaş alacak adamların yanında sırıtacaktır. Tecrübeli bile olsa yaştan dolayı zekası geriler, teknik kapasitesi düşer. İyi bir şirkette yönetici pozisyonuna kapak atması lazım. Yönetici pozisyonları ise az sayıda, on binlerce mühendis o pozisyonlar için mücadele etmek zorunda.

Uzman doktorun ise yaşlısı daha makbul. Çünkü daha tecrübelidir. Daha çok vaka görmüştür. Hata yapma olasılığı daha azdır. Bir de tıp deniz derya. Sonu yok. Mühendislikte en kral tecrübe en fazla 7 yılda kazanılır. Geri kalan tekrardır, rutindir. 45 yaşındaki bir mühendisin işini 35 yaşındaki bir mühendis de yapabilir.

Yani olaya tek boyutlu bakıyorsun. Olayın bir sürü boyutu var. Türkiye gibi geri kalmış bir ülkede her daim tıp mühendislikten üstün, hemen her açıdan.

Mühendisliğin avantajı nedir dersek. ODTÜ itü gibi prestijli okulları bitirirsen, 23 yaşlarında işe girersin fena olmayan bir maaşla. Hayata erken atılırsın. Daha az okursun.

Ne guzel demisin yani odtu yada ituyu kazanirsam ins ksnlikle oralara giderim tipta gene 30 yasina kdr okumaya dvm biktik okumaktan ve bana muhendslik daha cazip geliyor ve bu okuldan mezun olanlar ddgin gibi erken yasta iyi bir maasla ise basliolar

• neyse arkadaşlar seçiminizi yapmışsınız artık mühendis olarak kariyerinize devam edeceksiniz.

Bana annem tıp yaz dedi ben olmaz dedim bundan 18 sene önce. Sevmiyordum ilgimi çekmiyordu falan filan.

Yanlış yaptığımı 30 yaşında farkettim.

Adamlar gerçekten çok güçlüler.

Güçten kastım iş bulma kolaylığı.

Çok rahat iş buluyorlar, ve iş değiştiriyorlar.

İşsizlik gibi bir kabus imkansız.

Hele uzman olabilirseniz Türkiye'deki en seçkin meslek grubu oluyorsunuz. O kadar az uzman var ki Türkiye'de.

Tabii bütün bunları anladığında iş işten geçmiş oluyor.

Bir de 18 sene önce mühendislik kontenjanları çok azdı.

İlerde akp gibi bir partinin türeyeceğini ve her tarafa üniversite dikerek bu mesleği paçavra haline getireceğini bilemezdik.

Ben burada mühendisliği kötülüyor gibi gözükebilirim ama ben ne yaparsam yapayım tıptan tiksinen veya gönlü mühendislikte olan adamı ikna edemem. Ama adam kararsızsa belki tıpa kayar, o zaman bir kaybı yok zaten. Hatta kazancı var. Aklı mühendislikte kalmaz.

Her iki mesleğin de zorlukları var, zaten kolay para kazanmak mümkün değil Türkiye'de.

• net bir cevabı olmayan bir soru sormuşsunuz.
    çünkü cevap her kişiye göre değişir. birinin doğrusunu diğerinin yanlışıdır.

TIP fakültesi bırakıp şimdi mühendislik yapmakta olan kendim için konuşursak hala aynı kararı verir mühendisliği tercih ederim derim.
  • Mimarlık

• tartışılanlar çok saçma,adam van makineden mezun işsizim diye bağırıyor,tıpı seçseydim keşke diyor :)piyasa mühendis kaynıyormuş,kardeşim odtu ıtu ne biliyim Bilkent mühendisliklerinin en kötüsü zaten 15k da yani tıp kadar,muhendisliklerden dert yanan bikaç kişinin sözlerini koymuş bir arkadaş,drtus sitesine bir bakın bakalım,ikisininde zorluğu var ama doktora saygı birkaç yıl sonra olacak mı bakalım,yeni nesil bilinçli eski nesildeki amca teyzelere göre tabiki doktor müthiş bir insan,peki 20-30 yıl sonrayı düşünelim,bir çocuk gelse sen sorsan nereyi kazandın,odtü makine dese aynı saygıyı duymazmsın biliyorsun çünkü adamın aldığı puan çok iyi tıplara yetiyor anlatabildim umarım,bunu kanıtıyla açıklayayım,gata tıpı kazaındım eş dost aradı tebrik için 'vaay büyük başarı bravo! falan dediler,altında ne var tercihlerinin Cerrahpaşa mı dediler,yok gata son tıp dediğimizde nasıl ya diye tepki verdiler anlatabildimmi,gata 10 yıl önce ilk 1000 i alıyormuş mesela,akıllar orada kalmış,yani demem o ki prestij ve para için tıp seçilmez,içinde olacak,kendine o beyaz önlüğü yakıştıracaksın,başta da dediğim gibi çok saçma bir tartışma olmuş,bu tartışma ilk 15k için olmalı yani tıpın sınırlarındaki mühendislikleri kıyaslamanız lazm,e buradan mezun birçok mühendisin şartları da çok iyi,sevdiğin mesleği yapacaksın önce,kimse boşuna zırvalamasın,45 sene aynı mesleği yapacaksın boru değil

• asdfghjk45 kullanıcısına yanıt
    kardeş dediklerinin tamamına katılmakla beraber van makineden mezun adam keşke tıpı seçseydim nasıl diyebiliyor siyahla beyaz kadar uzak puanları
  • quote:

Orijinalden alıntı: ToninoBaliardo

kardeş dediklerinin tamamına katılmakla beraber van makineden mezun adam keşke tıpı seçseydim nasıl diyebiliyor siyahla beyaz kadar uzak puanları

diyor hocam işte sıkıntı orada:) foruma geliyor yok mühendislikte iş yok ,efendim şartlarımız kötü saygı yok vs. diyorlar ama birçoğu hangi okulda okuduklarını söylemıyorlar,herkes için geçerli değil tabi,nicotell abimiz örneğin çok iyi sıralmayla girmiş gaziye ama şu anda gazi 40 binlerde anlatabildimmi,o tabiki dert yanacak,ama buraya gelip odtu ıtu Bilkent mezunuyum ,işsizim,sürünyorum,saygı yok diyen varmı hocam hiç,tek tük olur ama cerrahpaşada fln okuyup sakın yazmayın dıyen de var,lütfen eleştirileri tıpla eşdeğer mühendisliği kazananlar yapsın,gerisi iş bulmazmı tabiki de bulur,kendini geliştirmene bağlı,kpss ile tusu kıyaslayanlara da bişey demiyorum artık :)

• Muhendislik

• Her iki mesleğe de ilgi duymayan, okuması daha kısa sürüyor diye mühendislik seçmeyi planlayan, kandan tiksinmeyen bir adam eğer benim okuduklarımı görüp de tıpa kaydıysa ne mutlu bana ve ona.

Ama tıp yazmayacak adamın kafasını zaten çelemezsin.

Aslında mühendislik için türkiye'ye 20 tane üniversite yeter. Gerisini kapatacaksın.

Ama gerçek dünyada başarılı olamayan bir hükümet ne yapar? Hayal satar. Yani bir şehre fabrika kurmak yerine üniversite açar.

Etkisi 4 sene süren bir afyon işe. 4 sene sonra işsiz kalınca uyanıyorsun.
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.