Şimdi Ara

İlk 5000'e girerseniz TIP mı yazarsınız MÜHENDİSLİK mi ? (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
361
Cevap
5
Favori
20.042
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: harunyasr

quote:

Orijinalden alıntı: thezehra

Sadece bu ıkı secenek varsa muhendıslık. Cunku ben tıptan cok korkuyorum, 1.sınıftan berı her ası vuruldugumda bayılıyorum, bır keresınde ambulansla okuldan acıle goturduler oyle :D

Bundan güzel başka seçenekler varsa söyleyebilirsiniz burdan :) biz de düşünürüz belki

Ben fizik ya da matematik dusunuyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ff_07

quote:

Orijinalden alıntı: harunyasr

quote:

Orijinalden alıntı: thezehra

Sadece bu ıkı secenek varsa muhendıslık. Cunku ben tıptan cok korkuyorum, 1.sınıftan berı her ası vuruldugumda bayılıyorum, bır keresınde ambulansla okuldan acıle goturduler oyle :D

Bundan güzel başka seçenekler varsa söyleyebilirsiniz burdan :) biz de düşünürüz belki

Ben fizik ya da matematik dusunuyorum.

Alıntıları Göster
    İlk 5000 e giren genç zaten senelerdir disiplinli ve de çalışkandır... Dolayısıyla aynı disiplini mezuniyet sonrası sürdürürse asla açta kalmaz, ortalama üstü bir hayat standartı da olur...

Sadece iş kaygısı nedeniyle tıp seçmek saçmalıktır...

Doktorluğu sevebilirsiniz, ailenizde sağlıkçı vardır, idealinizdir şudur budur tıp yazarsınız, çok normal, doğalı da bu...

Lakin aman işsiz kalırım diye istemeden doktor olmak cidden anlamsızdır...

İlk 5000 e giren kişi ister mühendislik ister hukuk ister tıp ister iktisata gitsin bir şekilde yırtar...

Zeki olduğu için değil, çalışkan olduğu için yırtar, çalışkanlığı istikrarlı ve sürekli olduğu için yırtar...

Geçen Nikotincell yazmış, tıp sayısal değildir diye...

Bu konuda çok haklı... Sözel bölümdür... Matematik fkb yaparak tıpa girdikten sonra analitik düşünceyi bırakıp hafız gibi ezberliyorsunuz...

Doktorluk son tahlilde hizmet sektörüdür, senin maaşını ben veriyorum düşüncesine sahip, hem iyi muayene edesin diye size yalakalık yapan ve de aynı anda sizden nefret eden bir kitle ile ömür boyu her gün muhatap olacaksınız... Sırf bu nedenden dolayı bile çoğu insan için doktor olmak zuldür...

İyi tarafı yok mu doktorluğun...

Şu var...

Kendinizi geliştirmek zorunda değilsiniz... İster Tusu kazanın ister pratisyen kalın, nasılsa devletteyim diye ne literatürü ne de sektörünüzdeki gelişmeleri takip edersiniz... En fazla röprosantların getirdiği yeni ilaçları yazarak yurtdışına bedava gezileri garanti altına almaya çalışırsınız...

Olaki Tusu kazanamadınız (ki büyük ihtimaldir) o zaman da pratisyen olarak acilde günaşırı nöbet tutar servislerde tampon görevi görürsünüz...

Tanıdığım hiç bir uzman emekli olmak istemez, çünkü asıl para gelen yer döner sermayedir ve de emekli olduklarında çıplak emekli maaşına kalacaklardır ki o da 1400-1700 TL civarıdır...

Dolayısıyla kontenjanlardaki bu şişme devam ettikçe doktorları da mühendislere benzer bir gelecek beklemektedir...

Boğaziçi, Odtü ve de %100 burslu Bilkent ve de Koç un EE, makina, inşaat ve de belki endüstri (bilgisayar, kimya da dahil olmak üzere diğer tüm mühendislikler bu mesajın içeriğine girmez) bölümlerini her daim tıptan önce seçebilirsiniz...

İtü (türkçe) dahil diğer tüm üni ler ve de bölümleri ile tıp karşılaştırması cidden zor bir seçimdir...

Çünkü Nikotine katıldığım yegane nokta olan "işsizlik" faktörü devreye girer ki, hele de 40 yaş sonrasında bu durum ülkemizde düşündüğünüzden çok daha yakıcıdır...

Şansınız bol olsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serbes -- 4 Kasım 2013; 11:29:55 >

• ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serbes -- 4 Kasım 2013; 12:03:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: serbes

İlk 5000 e giren genç zaten senelerdir disiplinli ve de çalışkandır... Dolayısıyla aynı disiplini mezuniyet sonrası sürdürürse asla açta kalmaz, ortalama üstü bir hayat standartı da olur...

Sadece iş kaygısı nedeniyle tıp seçmek saçmalıktır...

Doktorluğu sevebilirsiniz, ailenizde sağlıkçı vardır, idealinizdir şudur budur tıp yazarsınız, çok normal, doğalı da bu...

Lakin aman işsiz kalırım diye istemeden doktor olmak cidden anlamsızdır...

İlk 5000 e giren kişi ister mühendislik ister hukuk ister tıp ister iktisata gitsin bir şekilde yırtar...

Zeki olduğu için değil, çalışkan olduğu için yırtar, çalışkanlığı istikrarlı ve sürekli olduğu için yırtar...

Geçen Nikotincell yazmış, tıp sayısal değildir diye...

Bu konuda çok haklı... Sözel bölümdür... Matematik fkb yaparak tıpa girdikten sonra analitik düşünceyi bırakıp hafız gibi ezberliyorsunuz...

Doktorluk son tahlilde hizmet sektörüdür, senin maaşını ben veriyorum düşüncesine sahip, hem iyi muayene edesin diye size yalakalık yapan ve de aynı anda sizden nefret eden bir kitle ile ömür boyu her gün muhatap olacaksınız... Sırf bu nedenden dolayı bile çoğu insan için doktor olmak zuldür...

İyi tarafı yok mu doktorluğun...

Şu var...

Kendinizi geliştirmek zorunda değilsiniz... İster Tusu kazanın ister pratisyen kalın, nasılsa devletteyim diye ne literatürü ne de sektörünüzdeki gelişmeleri takip edersiniz... En fazla röprosantların getirdiği yeni ilaçları yazarak yurtdışına bedava gezileri garanti altına almaya çalışırsınız...

Olaki Tusu kazanamadınız (ki büyük ihtimaldir) o zaman da pratisyen olarak acilde günaşırı nöbet tutar servislerde tampon görevi görürsünüz...

Tanıdığım hiç bir uzman emekli olmak istemez, çünkü asıl para gelen yer döner sermayedir ve de emekli olduklarında çıplak emekli maaşına kalacaklardır ki o da 1400-1700 TL civarıdır...

Dolayısıyla kontenjanlardaki bu şişme devam ettikçe doktorları da mühendislere benzer bir gelecek beklemektedir...

Boğaziçi, Odtü ve de %100 burslu Bilkent ve de Koç un EE, makina, inşaat ve de belki endüstri (bilgisayar, kimya da dahil olmak üzere diğer tüm mühendislikler bu mesajın içeriğine girmez) bölümlerini her daim tıptan önce seçebilirsiniz...

İtü (türkçe) dahil diğer tüm üni ler ve de bölümleri ile tıp karşılaştırması cidden zor bir seçimdir...

Çünkü Nikotine katıldığım yegane nokta olan "işsizlik" faktörü devreye girer ki, hele de 40 yaş sonrasında bu durum ülkemizde düşündüğünüzden çok daha yakıcıdır...

Şansınız bol olsun...

+ ∞

• quote:

Orijinalden alıntı: plastik cerrah

quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

ilk 5000'ine girmek bu kadar zor mu yaw. Ben hiç çalışmadan girdim ilk 5000'e ama yıllar önce.

Ha köpek gibi pişmanım çalışıp da ilk 1000'e girmek vardı.

hocam alınmayın ama o dönemde dershaneye giden otomatik ilk 10000 e giriyordu rekabet çok azdı.Annemden biliyorum.Dershaneye giden herkes hacettepe tıpı kazandı dedi.

Ben dersanenin deneme sinavlarinda 800 kisi icinde 30 veya 40.ci oluyordum. Yani dersaneye gidenleri de eziyordum

• Nicotinell N kullanıcısına yanıt
    Hocam hangi üniversitenin hangi bölümünden mezun oldunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rizzzy

Hocam hangi üniversitenin hangi bölümünden mezun oldunuz?

Gazi elektronik. Ilk 4k.
  • quote:

quote:

quote:

ilk 5000'ine girmek bu kadar zor mu yaw. Ben hiç çalışmadan girdim ilk 5000'e ama yıllar önce.

hocam alınmayın ama o dönemde dershaneye giden otomatik ilk 10000 e giriyordu rekabet çok azdı.Annemden biliyorum.Dershaneye giden herkes hacettepe tıpı kazandı dedi.

Ben dersanenin deneme sinavlarinda 800 kisi icinde 30 veya 40.ci oluyordum. Yani dersaneye gidenleri de eziyordum

Abi bunu söylemek için mi konuyu hortlattın ya komiksin sahiden

Ben de Nicotinell abimiz yine tecrübelerini aktarmıştır diye okumaya girmiştim

• quote:

Orijinalden alıntı: Ben Obi Wan Kenobi

quote:

quote:

quote:

yok ondan değil yaw. öss puanı ile övünmek için ihtiyarım biraz. geyiğine.

tecrübelerimi yeterince aktardım. daha fazlasına gerek yok zaten. her şeyi öğrendiniz sayemde.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

yok ondan değil yaw. öss puanı ile övünmek için ihtiyarım biraz. geyiğine.

tecrübelerimi yeterince aktardım. daha fazlasına gerek yok zaten. her şeyi öğrendiniz sayemde.

Alıntıları Göster
    Aynen sayende forumda tercihlerine mühendislik yazan olmadı bu yıl

• quote:

10 yıl sonra bu ülkede mühendis çıkmazsa sebebi bu adamdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The North Remembers

quote:

10 yıl sonra bu ülkede mühendis çıkmazsa sebebi bu adamdır.

Muhendis cikmaya devam eder sorun olmaz ama mesele su ki muhendislik el degistirdi son on yilda. Eskiden en zeki ve caliskan ogrencilerin sectigi bir bransti simdi vasat ogrencilerin mecburi tercihi.

• Tip yazdim. Eger kararsizsan yani kesin bi muhendislik hedefin yoksa ve ilk bine gitmişsen genelde muhendislikleri dusunup sonrasinda ister istemez cevrendeki insanlardan dolayi tip yaziyorsun
  • 9k yim muh yazdim 5k olsam yine muh yazardim
  • Her ne kadar klasik bir soru sorsan da cevaplanırken hep ''taraf''ların cevap verdiği bir soru olduğundan asla soruya doğru bir cevap verilemiyor.
    İşini çok iyi yapan ve ''kurnaz'' olan biri hem mesleki tatmini hem de maddi tatmini yakalar. (Burada kurnaz olmaktan kastım önüne çıkan fırsatları iyi değerlendiren, işinin püf noktalarını kavrayabilen, çevresinden gelen klişe sözlerin etkisinde kalmayan ve en önemlisiyse kendi bilgi birikimi doğru zamanda doğru mekanda doğru şekilde kullanabilme yetisine sahip olan kişi olarak tanımladım.)
    Gel gelelim, doktor mu mühendis mi çok para kazanır sorusuna cevap:
    Ticaret, reklam, finans ve popülerite içeren meslekler çok büyük paralar kazanır. Mühendis tanımı her ne kadar bu 4 faktöre uygun olsa da mühendis iş verenini zengin eder.
    Meslek seçiminde tabi ki de kazanılan ücrete dikkat edilmesi büyük önem arz eder ve bu kişisel bir değerlendirme kriteridir. Kimileri için ilk sırada bulunsa da kimileri için 3.-4. sıralarda bulunabilir.

Sonuçta meslek sahibi olmanın en temel sebebi geçimini sağlama amacından doğar.

Unutulmaması gereken nokta da şudur ki: tıp fakültesi eğitimi almak sizi doktor yapmaz. Ve tıpa nazaran çok daha kesin bir şekilde söylebilirim ki 4 senelik bir mühendislik fakültesinde eğitim almak da sizi mühendis yapmaz.
    Sizler doktorluk ve mühendislik icra edebilmek için gerekli olan diplomayı elde etmişsinizdir. Mesleğinizi çalışarak öğrenir ve geliştirirsiniz ve bu tıp'ta çok daha fazladır. Çünkü ilgi alanınız insandır ve binlerce hastalık,belirti görürsünüz. Çok farklı tarzda insan kişilikleriyle muhatap olursunuz. Hayatın acı ama gerçek taraflarını görürsünüz. İnsanların en aciz anlarını, ölümlerini ve doğumlarını, heyecanlarını ve sevinçlerini, üzüntülerini ve haykırışlarını duyarsınız. Kaçmak istersiniz bazen bu meslekten, bu hayattan nefret edersiniz. Ama problemler ordadır sadece suratınızı çevirebilir, görmezden gelebilirsiniz. Sıradan bir insanın kaldırabileceği şeyler o zaman bazen bunlar ne kadar dayanıklı olsanız da yıkılırsınız bazen sizde. Doktor olmanız hasta olmayacağınız, bunalıma girmeyeceğiniz, ağlamayacağınız anlamına gelmez.

Hayatınızı okuyarak çalışarak ''tüketirsiniz'' (Çok yanlış bir söylem bana kalırsa doğrusu değerlendirirsiniz.) Bir kere hayata geliyoruz o kadar zorluğuna katlanılır mı? klişeleriyle korkutulursunuz. Bazen gerçekten de korkarsınız.
    Bu mesleğin gerçekten hakkını verdiğinizde emeğinizin karşılığını hastalarınızın iyileşmesini izleyerek, ailelerinin mutluluk gözyaşlarını görerek ve sokağa çıktığınız ilk adımdan itibaren insanların size olan sevgisi ve saygısını hissetmeniz gerçek karşılık budur.
    5 bin lira kazanmak, 10 bin lira belki de 100 bin lira bunları emeğiniz karşılığı olarak görürseniz mutlu olamazsınız.

Mühendisler ise gizli kahramanlardır bana kalırsa; toplumun yaşantısını düzenleyen, teknolojiyi sürdüren ve geliştiren varlıklarından haberdar olmadığımız ama ürünlerini kullandığımız meslek dalı.
    Türkiye de gerçek anlamıyla mühendislik yapan ne kadar kişi var bilmiyorum. Daha önce bahsettiğim emeğinin karşılığını mühendisler Türkiye'de ne kadar alabilirler orası muamma. Yeni bir şeyler üretmesine ve tasarlamasına izin verilmeyen, patronun sözünden çıkmayan bir mühendis 15 bin 20 bin lira kazandığında emeğinin karşılığını almış mı oluyor?

Ek olarak; Babam doktor ve villada yaşıyorum. Maddi olarak istediğim her şeye sahip olabilecek birikimim var. Ama hiçbir zaman lüks ve gösteriş meraklısı da olmadım, olamadım.
    Maddi gücünüz sizi hiçbir zaman mutlu ve huzurlu olmanız için yeterli bir sebep değildir. Ve sahip olduğunuz parayla sadece parayla sahip olamayacağınız şeyler edinin. Enstrüman çalmak, resim çizmeyi öğrenmek, kitap okumak, kamplara ve sosyal aktivitelere katılmak, eğlenceli tecrübeler kazanmak, güzel dostluklar ve arkadaşlıklar kurmak.
    Hayatınızda para bir amaç değil araç olsun. Arada sinirlenseniz de hoşunuza gitmese de mesleki başarınızı kazandığınız maaşa endekslemeyin. Futbolcuları, ne idüğü belirsiz şarkıcıları, mankenleri, şovmenleri vs. belkide sizin 1 yılda kazandığınız parayı bir gecede kazanacaklardır.

Biraz uzun oldu ama olsun. İsteyenlerle özelden muhabbet edebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moderndoriangray -- 30 Ağustos 2016; 22:00:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: haswel

quote:

Orijinalden alıntı: sırmasaçlıbaları

quote:

Orijinalden alıntı: exali

Evet boğaziçi inşaattayım.

Daha başlamadım başlayınca anlatırım. Şu an tek bildiğim boğaziçinde proficiency(hazırlık geçme) sınavının zor olduğu (sınavın ikinci bölümüne girmedim başım ağrıdı yani o derece )

Tabi niye mutlusun diye soracak olursan bilmiyorum ama insan benim gibi son dakikada tercih değiştirirse anlıyor. Tercih başlayana kadar tıp isterdim ama tercihlerde fikrim değişti. Bitime 10 dk kala boğaziçi inşaatı üste aldım İyi ki almışım diyorum, tıp şu an bana çok uzak ve karamsar geliyor. Ama tabiki bu işin ehli olan, yıllarını vermiş adamlara sorarsan daha iyi olur; sonuç olarak ben de yeni başladım fazla bir şey bilmiyorum.

ben de 15 dk kala değiştirdim . odtü yerine itü yazdım .kaderini ve tüm hayatını 10 dk içerisinde değiştirebilmek gerçekten cesaret isteyen birşey .

İşte eğitim sisteminin ne kadar rezil bir sistem olduğunun göstergesidir. Bir tercihle bir sınavla hayatımız belirleniyor :(

Hocam hakkaten de 5k ya giremedikten sonra insan kendini kötü hissediyor. Kötü hissetmeli mi? Ya da kabullenmeli mi? Ben 20k ya kadar kabullenebilirim. Ama gerisini kabullenemem. Bu yüzden hep mezuna kalan tonla insan var

• Ygs iyi gelince ben bunu ciddi ciddi düşündüm ya ben buna gülüyorum

Tabi siz başarabilirsiniz mi acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: Persom

Ygs iyi gelince ben bunu ciddi ciddi düşündüm ya ben buna gülüyorum

ne seçtin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: t17cen

quote:

ne seçtin?

Mimarlık saat 4.30 da deniz otobüsüm var gidiyorum buralardan

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: t17cen

quote:

ne seçtin?

Mimarlık saat 4.30 da deniz otobüsüm var gidiyorum buralardan

deniz otobüsü dediğine göre ankara değil. nerede mimarlık hocam? itü mü?

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.