Şimdi Ara

İlk 5000'e girerseniz TIP mı yazarsınız MÜHENDİSLİK mi ? (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
361
Cevap
5
Favori
20.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Nicotinell

Her iki mesleğe de ilgi duymayan, okuması daha kısa sürüyor diye mühendislik seçmeyi planlayan, kandan tiksinmeyen bir adam eğer benim okuduklarımı görüp de tıpa kaydıysa ne mutlu bana ve ona.

Ama tıp yazmayacak adamın kafasını zaten çelemezsin.

Aslında mühendislik için türkiye'ye 20 tane üniversite yeter. Gerisini kapatacaksın.

Ama gerçek dünyada başarılı olamayan bir hükümet ne yapar? Hayal satar. Yani bir şehre fabrika kurmak yerine üniversite açar.

Etkisi 4 sene süren bir afyon işe. 4 sene sonra işsiz kalınca uyanıyorsun.

TIP okumak yürek ister aslında. ömrün okumakla geçecek. Ama meyvesi insana gurur veriyor. Doktor olmak , insanlara yardım etmek . İşte o duygular hepsine bedel

• quote:

Her iki mesleğe de ilgi duymayan, okuması daha kısa sürüyor diye mühendislik seçmeyi planlayan, kandan tiksinmeyen bir adam eğer benim okuduklarımı görüp de tıpa kaydıysa ne mutlu bana ve ona.

Ama tıp yazmayacak adamın kafasını zaten çelemezsin.

Aslında mühendislik için türkiye'ye 20 tane üniversite yeter. Gerisini kapatacaksın.

Ama gerçek dünyada başarılı olamayan bir hükümet ne yapar? Hayal satar. Yani bir şehre fabrika kurmak yerine üniversite açar.

Etkisi 4 sene süren bir afyon işe. 4 sene sonra işsiz kalınca uyanıyorsun.

Hocam merak ettim kaç yaşındasın sen mühendis misin doktor musun ? Ayrıca babam prof kadın doğum doktoru yukarıda verdiğim ücretlerle alakası yok her yerde değişir tabii

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Last Peony -- 6 Ekim 2013; 6:05:53 >

• Ilk 5000 e girdim ve muhendislik yazdim

edit: kafama tüküreyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicotinell -- 23 Ekim 2013; 22:40:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MÜHENDİSLİK

• quote:

Orijinalden alıntı: MaryodakiYeşilAdam

MÜHENDİSLİK

Vay
  • Koç Üniversitesinde Su bilimleri yazarım M.Vehbi Koç ile balık tutmaya gideriz sen rahat ol
  • Nick

• faydalı bir konu
  • quote:

Orijinalden alıntı: muhsinsezal

faydalı bir konu

• Mühendislik yazarım hocam..çünkü tıp bana göre değil.hem ulaşırım veya ulaşamam ama bazı hedefler var kafamda en azından şansımı denemek istiyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Ilk 5000 e girdim ve muhendislik yazdim

Şu anda ne işle uğraşıyorsunuz hocam ?

• Sadece bu ıkı secenek varsa muhendıslık. Cunku ben tıptan cok korkuyorum, 1.sınıftan berı her ası vuruldugumda bayılıyorum, bır keresınde ambulansla okuldan acıle goturduler oyle :D

• quote:

Orijinalden alıntı: thezehra

Sadece bu ıkı secenek varsa muhendıslık. Cunku ben tıptan cok korkuyorum, 1.sınıftan berı her ası vuruldugumda bayılıyorum, bır keresınde ambulansla okuldan acıle goturduler oyle :D

Bundan güzel başka seçenekler varsa söyleyebilirsiniz burdan :) biz de düşünürüz belki
  • quote:

Orijinalden alıntı: harunyasr

quote:

Ilk 5000 e girdim ve muhendislik yazdim

Şu anda ne işle uğraşıyorsunuz hocam ?

kamuda çürüyorum

• Siz ilk 5000 e girip muhendislik okudunuz ve curuyorsunuz oyle mi? Nasil bir curumek bu curumekten kastiniz ney ilk 5000 ile????????

• quote:

Orijinalden alıntı: omer272

Siz ilk 5000 e girip muhendislik okudunuz ve curuyorsunuz oyle mi? Nasil bir curumek bu curumekten kastiniz ney ilk 5000 ile????????

dereceyle pek alakası yok. bundan 10 sene önce dereceyle alan tekstil mühendisliğinin şimdi durumu ne halde örnek verirsek. geçmiş ile bugünü kıyaslamayın. meslek tercihi geçmişe ya da şu ana bakılarak yapılmaz. geleceğe dönük yapılır.
  • Peki biz ne olacagiz (biz=tıpa gidemeyenler) ne sececegiz hangi bolumu

• quote:

Peki biz ne olacagiz (biz=tıpa gidemeyenler) ne sececegiz hangi bolumu

köklü üniversitelerdeki (itü odtü boun bilkent yıldız koç sabancı) temel bölümleri seçmek mantıklı olan. bilgisayar, inşaat, makine, eem, em gibi. şu an tıp dışında (bi de diş hekimliğini de buna katabiliriz) diğer sektörlerde işsizlik riski her zaman var.ha bunların hiçbiri de tutmazsa üniversitede bu aradaki farkı kapatmak için iyi yerlerde staj yapmak, çok iyi ingilizce öğrenmek (mümkünse 2. dil de olmalı) ve erasmus yapmak gerek. ayrıca alanınızla ilgili ilk işe girişte mümkün olduğunca büyük bi firmaya girmeye çalışmak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crista galli -- 3 Kasım 2013; 23:31:39 >
  • quote:

Siz ilk 5000 e girip muhendislik okudunuz ve curuyorsunuz oyle mi? Nasil bir curumek bu curumekten kastiniz ney ilk 5000 ile????????

millet ne hayallerle mühendislik okudu, şimdi pek çoğu kamuda saçma sapan evrak işleri ile uğraşıyor. Çürümekten kastım o. Büyük şirketlere girip mesleğimizle ilgili bir şeyler yapmayı ve para kazanmayı umuyorduk.
  • Koskoca Türkiye de 2 alan var bir de ilk 5000 var e tabi bundan 20 yıl önce öğretmenlik meşhurdu şimdi bunlar bilimi severim (fizik kimya biyoloji ) fakat kimya ve bioya daha çok kayıyor ilgi hayırlısı...

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.