Şimdi Ara

İLK 5K DA MÜHENDİSLİĞİN SONRASINDA TIPIN MANTIKLI OLMASI HK (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
136
Cevap
3
Favori
4.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bence bu çok yanlış bir görüş. Müh seçecek adam iyi bir üni olduktan sonra bence tıpı aklından çıkarmalı. Bütün mühendislikleri de 1-2 üninin ceng, ie ve ee'sine indirmek de bence çok yanlış.

5k-10k arası (sınırlar kafama göre esnek):

İTÜ EHM (Türkçe)(4670) -> Forumun favorisi elektronik bölümünün itü ayağı, Türkçeye ok iseniz.

İTÜ Uçak Müh (Türkçe)(4973) -> Son yılların özellikle Türkiye için gözde sektörlerinden biri. İş konusunu çok bilmem ama yükseliş trendinde.

ODTÜ Havacılık ve Uzay Müh (5000) -> Yukarıdaki ama ODTÜ/İngilizce/Uzay müh de mevcut hali.

İTÜ Endüstri Müh (Türkçe)(5178) -> Forumun favlarından. 2020'lerde gömüldüğü mezardan yırtık dondan çıkar gibi çıkıp 90lardaki şanına göz kırpan bölüm. Türkçeye ok olan buna da olur

ODTÜ Makina Müh (6321) -> İnsanın adı çıkacağına canı çıksın bölümü, konuya ilgisi olan için alanındaki top okullardan biri.

İTÜ Kontrol ve Otomasyon Müh (6898) -> Yine son dönemde çok popüler, fazla bilgim yok ama forumun ilgi alanlarına yakın.

BOUN Kimya Müh (7598) -> Boun, kimya müh, başka sözüm yok hakim bey.

İTÜ Kontrol ve Otomasyon Müh (Türkçe)(8127) -> Yukarıdakinin Türkçesi

İTÜ İşletme Müh (9285) -> 2000lerde bayağı yüksekten alan ve bildiğim kadarıyla endüstri mühendisliğine alternatif güzide bir İTÜ bölümümüz.

ODTÜ Metalürji ve Malzeme Müh (13604) -> Son dönemde yine yükselişte olan ve sektörün gelişimi ile kendine pek çok alan açılan bir alanımız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nickolangelo -- 12 Haziran 2023; 23:41:21 >

• yoo marmara ee tıptan daha mantıklı

• CaimaN C kullanıcısına yanıt

marmara ee mi mantıklı hangi açıdan

• Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

Elektrik Elektronik çok geniş ve fırsatlarla dolu bir alan çünkü

• CaimaN C kullanıcısına yanıt

hocam ben fazla bilmiyorum, bir konu açıp tanıtsanız buradaki öğrenciler için de çok iyi olur

• Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

yapıcam hocam bi ara zaten tercih meselesi doktor olmak isteyen adam mühendislik yazsa da eziyet çeker tam tersi durum da eziyet olur sıralama boşa gitmesin mantığıyla tercih yapmak çok saçma bence

• Yine networkü olmayan biri sallamış bakın bu benim yazıcağım benim görüşüm değil dünyanın genel piyasası;
    1-doktor prestiji > mühendis prestiji
    2-doktor maaşı > mühendis maaşı
    Yani bunun sencesi bencesi yok gir dünyadaki ya da türkiyedeki yapılan araştırmalara bak hangi meslek daha fazla itibar görüyor.Sonra da gir dünyadaki ya da türkiyedeki maaşlara bak kim daha fazla kazanıyor yani bu araştırmalara bakan biri nasıl böyle bir konu açıyor aklım almıyor.
    İyi potansiyellli bir trakya tıp öğrencisi , iyi potansiyelli bir odtü elektronik öğrencisini tokatlar itibar olarak da maddi olarak da .
    Sadece tıp zor bir branş eğitimleri cidden ağır özellikle cerrahi branşlarda, yurt dışına gidiyorsun seni çok ağır eğitmelere vs sokuyolar cerrahi seçersem vs yani çalışma şartları yoğun . Bu yüzden fiyat performans üzerinden değerlendirirsek mühendislik belki öne çıkabilir belli açılardan ama itibar , total maaş , para kazanma potansiyeli olarak tıpla yarışacak herhangi bir mühendlslik dalı dünyada yok tr de nasıl olsun . Bunların hepsini kendi işini yapan insanları ayrı tutarak konuştum onu da belirteyim sonuçta moda şirketin olur , yazılım şirketin olur işte illegal iş yaparsın vs böyle gider yani

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hangisinde yetenegınız varsa onu secın

• Eksik olsa da güzel liste.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sağlık bu ülkenin bitmeyecek ve en dinamik sektörüdür 2 senelik tıbbi sekreterlik mezunları bile devlette 20 bin maaş alıyorlar

• enesbaba0641 E kullanıcısına yanıt

Abi tamam da maaşları taş çatlasın 25k ya çıkıyor

İyi bir mühendis 60 70k kazanabiliyor 7 8 sene içinde

• Yoo neden taş çatlasın 25 olsunki 7-8 sene sonraya oda zam alacak kaldı ki senin dediğin rakamları alan mühendis sayısı yüzde 10-20 dir geri kalanı okumayanlarla aynı parayı alır

Abi ciddi misin sen

Ben enflasyon zammından bahsetmiyorum kıdem zammından bahsediyorum

Diğer maddeye gelirsek yüzde 10 bile çok iyi bir rakam zaten bu dediğim kişiler genelde ortalama üstü yerden mezun olanlar

Yoksa Anadolu'dan bir yerden mühendisin alacağaı para taş çatlasın 20 25k 10 15 sene sonunda

• Diplomaya fazla anlam yüklüyorsunuz ilkokul mezunu olup hayalimizde göremiceğimiz arabalara evlere sahip tonla insan var  çoğu kişinin patronu ilkokul mezunu mesela

Konu mühendislikte nasıl ilkokul mezunluğuna geldi anlamadaım

• Diplomayla paranın alakası yok onu diyorum öyle olsaydı ilkokul mezunları bizden zengin olamazdı  mezun olduğunda patronun ilkokul mezunu olacak büyük ihtimalle  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enesbaba0641 -- 13 Haziran 2023; 9:46:59 >
  • Olm hala anlayamadınız mı şu meseleyi mühendis ve doktor maaşı karşılaştırıyonuz aw. Doktor dediğin adam 6 sene hayvan gibi çalışıyoe bölümünde sabah akşam intörnlük hapıyor sonra asistanlık yapıyor çok uzun bir sürecin sonucunda o paraları kazanıyo. Tıbbın alt limiti yüksek, yani en vasat doktor da çok kazanır. Mühendislik tam tersi alt limiti çok az ama kafası çalışan ilgisi olan adam çok daha rahat şekilde daha az amelelik yaparak yükselir. İkisinin curveü farklı aw neyi karşılaştırıyonuz

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.