Dayı sen sanırım mühendislikte yatarak ortalama kasılfığını sonrasında da Gine yatarak top ünide master kazanıldığını sanıyor Maalesef senin düşündüğün gibi değil veya ben senin düşündüğün kişilerden bahsetmiyorum < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
İLK 5K DA MÜHENDİSLİĞİN SONRASINDA TIPIN MANTIKLI OLMASI HK (3. sayfa)
-
-
Yo bemim öyle bi iddiam yok. Herkes çok çalışıyor. Ama mühendislikte yaptığın çalışma doğrudan kendi değerini arttırma üzerine kurulu, tıpta daha çok sınıfı geçiyim üzerine. Bi de tabi tusu falan var, burda benim bahsettiğim ders yükü. Yoksa başarılı olmak isteyen mühendis de zaten çalışacak. O yüzden ilgisi ve yeteneği olan adam yazdım, gerekli kapasite yoksa mühemdislik çok daha zor gelir insana
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masumbiröğrenci -- 13 Haziran 2023; 11:14:41 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yazdıklarını bir dah oku bence çelişki var çünkü
Burada tıptaki amaç sınıf geçmek diyorsun üstteki mesajda ise çok çalışıyorlar mühendislerden fazla okuyolar falan yazmışsın
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Odtu metalurji geçilir mi hocam geleceğine parlak deniyor ama nedense riskli bir havası da var gibi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tus2028HedefKBB -- 13 Haziran 2023; 11:43:24 >
A be kuzum a be Osman ben onu mu diyom orda
Bak sana şöyle diyin
4 tip mühendislik var
1. Top tierlar buradan mezun olanların büyük çoğunluğu okulu bitirince iyi bir yere girer
2. Topların altı(benim de bulunduğum) buradan mezunlar eğer kendini geliştirdiyse öğrencilik yıllarında top tierlarla aynı yerde çalışır fakat geliştirmeyenler daha düşük firmalarda çalışır. Hatta sayısı az da olsa işsizlik de vardır
3. Sınıf ise ortalama okullar. Bura mezunları kendini çok çok iyi yetiştirmesi lazım ki üstteki kişilerle aynı yerde çalışsın genelde bir dönemden 1 2 tane çıkar kalanları düşük firmalarda çalışır
4. Grup ise zaten okumaya gerek yok yarı yarıya işsizlik var iş bulanlarda genelde düşük ücrete teknikerin yaptığı işleri yapar yani diplomalı işçi gib
Anladım ben senin ne dediğini merak etme sıkıntı yok
Kadınlar ve erkeklerin ortalama iqsu birbirine çok yakın. Fakat dağılımları farklı. Kadınlar çok daha ortada bulusurken erkekler ise uçta. Yani bir toplumun en aptalları da en zekileri de erkekler oluyor genelde. Şimdi erkeklerin yerine mühendisleri, kadınların yerine tıpçıları koyabilirsin.
İTÜ makine eğer geliyorsa daha mantıklı
Tıptan sadece temel mühendislijkere geç bence. EEM EHB makine bilgisayar gibi tabi eğer gerçekten geçmek istiyorsan
Çünkü ara bölümlerde istihdam gerçekten az.
İtu makine geliyor da gitmem. Tip zaten zor diye bunaldım daha da zora gitmem
Boğaziçi inşaat alalım hocam iş garantisi yok ama 4 sene Boğaziçi çimleri deneyimi
Yaz abicim sen ciddi misin bu olayla ne alakası var
Eğer burada zekayı kast ediyorsan saçma yok eğer girdiğin puanı falan kastediyorsan daha da saçma
Ha eğer çalışma koşulları falan diyorsan haklısın o konuda
Keşke ea girip Boğaziçi iktisat yazsaydım
Hocam yapıştır Hacettepe ee ya da YTÜ EHB pişman etmez ikisi de
Veya boun inşaat da baya mantıklı şuan
İş garantisi olarak bakma olaya boundan mezun olunca illaki mühendislik uapmana gerek yok
En kötü hiçbir şey yapamadım yurtdışı denersin
3 gün sonra sınavda batırınca aklımda canlanan meseleler
Hacettepe ee gelmez myp ile. Sıralamam 11700 dü yerlestirmede
İnşaat gitmem
Ytü ehm okuyan çocuk daha staj yeri bile bulamamış mezun olamıyormuş linkedlnde gördüm bu sıralama saçma öte yandan torpille aselsana giren kıytırık üni mezunlarıda zibille dolu yani türkiyede dayın kadar adamsın
Hocam linkini atar mısın sayfasının Merak ettim
Ayrıca savunmada öyle çok fazla kıytırık mezunu yok
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X