Hocam linkedlnde araştırırsan bulursun 1-2 hafta önce görmüştüm savunma sanayide çalışan herkes çok iyi değilki torpil geçerli ordada dayı önemli faktör ne okursan oku bizzat bizim sınıftan 6 senede okulu bitiren kız içişleri bakanlığına müfettiş yardımcısı olarak girdi neden çünkü gençlik kollarına takıldı 2-3 sene dayı herşeydir yani türkiyede < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
İLK 5K DA MÜHENDİSLİĞİN SONRASINDA TIPIN MANTIKLI OLMASI HK (4. sayfa)
-
-
Torpilini bulduktan sonra giremiceğin yer yok
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam bu bence sizin araştırıp almanız gereken bir karar. Eğer tıbbı istemeden yazdıysanız ve gerçekten gözünüzde bitirdiyseniz diğer seçeneklere de göz atabilirsiniz ama son kararı yine siz vermelisiniz.
İş olanakları ve genel olarak bölüm hakkında çok fikir sahibi değilim ama malzeme mühendisliği kısmının özellikle son yıllarda yükselişte olduğunu biliyorum. Metalurji ve Malzeme bölümü de Türkiye'de en yüksek ODTÜ'de aldığı için gerçekten büyüyen bir sektör varsa en şanslı gruptan oluyorsunuz.
Ben çok bilmediğim için birkaç link bırakayım siz de bakarsınız.
* https://mete.metu.edu.tr/undergraduate/undergraduate-curriculum -> Okulun müfredatı 1. sınıf (1st ve 2nd semester) herkese ortak sonralarına bakın.
* https://mete.metu.edu.tr/system/files/Files/bl_tanitim_web_july_2022.pdf -> 2021 sonuçları üzerinden bölüm tanıtımı. Hocaların yaptığı çalışmalar kısaca bahsedilmiş bölüm hakkında fikir verir yine.
* https://mete.metu.edu.tr/is-olanaklari -> Bölümün iş olanakları sayfası.
Bir de ilginç bir anketot, şu anki TÜBİTAK başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ODTÜ Metalurji mezunudur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nickolangelo -- 13 Haziran 2023; 12:30:41 >
-
1kdan tıp yazdım hayatımı yaşıyorum ✋👍
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hayırdır hocam baydı mı tıp @
Baya baydı hocam çekilecek çile değil. Ege bilgisayar geçmeye baya niyetlendim de orada olup pişman olanlar da var resmen ızidirap çekiyorum
Hatta itüdeymiş işsizmiş gezerkende ytü gıda mezunu işsiz gördüm yani gerçek hayat anlatılandan farklı
Üzüldüm hocam umarım doğru seçimi yaparsınız
ilk 5kda hacettepe tıpa girerim aga hacettepe bilgisayara niye gireyim
Hocam cinsiyet üzerinden anlattığın mantığı keşke başka şekilde anlatsaydin. Hoş olmadı bu şekilde
Niye hocam nesi hos değil anlayamadım. Ki orda dağılımı anlatmak icin kullanmıstım, bizim örneğimizde karsılastırdıgımız sey zeka da değil doğrudan
Doktor kadar kazanamaz googledaki üst düzey yönetici maaşı , amerikadaki ortalama cerrah maaşına eşit . Mühendisliğin tabanı düşük tavanı yüksek algısı yanlış , tıpın tabanı da tavanı da mühendisliğikten yüksek insanlara yanlış bilgi vermeyin. Artık biraz araştırmayla her sektörün maaşlarını nerdeyse bulabiliyorsunuz böyle kafadan yorum yapmak yerine maaşlara bakmanızı öneriyorum. Ortalama cerrah maaşı iyi mühendis maaşının yaklaşık 3 katı buna silikon vadisi vs de dahil.
istanbul üni eee okumakla 200k'lık bölüm okumak arasında bir fark göremiyorum.
senin yerinde olsam tur rehberliği için yabancı dilimi geliştirmeye başlardım. (rusca iyi bir secenek)
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
ben bunu defaatle yazdım burda.
başta kendinizi sonra AİLENİZİ kandırıyorsunuz dedim.
siz daha durun, balon fena patlayacak.
sadece yabancı bir dil (kodlama dili) bildiği için iş yapanların sonunu izleyeceğiz...
doktorluk altın bileziktir, sanayisi olmayan ülkede okunan mühendisliğe benzemez...
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
cerrahi branşlara yurt dışında girmek neredeyse imkansız. eğer oldu da girersen o bölüme giren herhangi biriyle aynı eğitimi alırsın.
izmir ankara istanbul dışında öğrenci hangi bölümde olursa olsun tokatlayamaz. olay tamamen senin kurabildiğin çevre ulaşabildiğin hocayla alakalı. bu ihtimal en çok bu üç şehirde var.
yurt dışında herhangi bir avrupa ülkesinde mühendis en az doktor kadar kazanır. bahsettiğin fark dünya üzerinde sadece amerikada var.
tıp zor ve teorik yükü çok ağır çok geç piştiğin bir bölüm sen cerrah oluyum dersen fakülteye girişinden 15 yıl say. sosyal hayatını ne kadar zeki olursan ol kısıtlayan düzenli sosyal hayat yaşamanı engelleyen bölüm.
bölümü aile baskısıyla yazmış bir tıp öğrencisi olarak iyi ki bu bölüme girmişim. bunu dememdeki en büyük etken doktorluk inanılmaz dinamik bir meslek. yapı olarak her gün bilgisayar başında geçirebilecek bir yapıda değilmişim.
-
Yav insanların yüzde 99 unun İngilizcesi a0 A1 arası
Siz hangi yurtdışına gitmeyi düşünüyoruz
Zeka dedigimiz Iq, Eq gibi bircok parametreye dayaniyor ve zekadan bahsetmediginizi biliyorum hocam. Zeka demedim o yüzden mesajinizdaki Iq ifadesini kullandim. Kadin erkek Iqlarının böyle dağılımı hangi araştirmaya dayaniyor hocam? Boyle bir bilgi gormemistim daha önce. Bulabilirseniz paylaşabilir misiniz bilgileneyim. Safsata gibi geldi bana şahsen o yüzden tepkim bu şekildeydi @masumbiröğrenci
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinifinsessizii -- 13 Haziran 2023; 22:44:51 >
en.wikipedia.orgVariability hypothesis - Wikipediahttps://en.wikipedia.org/wiki/Variability_hypothesis
Oldukça yaygın dile getirilen bir araştırma sonucu. Ama modern dünya ajandasına uygun olmayan her araştırma Wiki sayfası gibi yarısı hipotezi anlatmak yerine controversy kısmına ayrılmış. Burada birkaç ilginç anekdot var yine:
- Satranç gibi görece ileri zeka gerektiren bir sporda kadın ve erkek kategorisinin ayrı olması ve dünya ilk 100 listesinde sadece 3 tane kadın var.
2. STEM gibi alanlarda, kadının ekonomik beklentileri azaldıkça ve kadın erkek eşitliği ülkede arttıkça kadın oranı oldukça düşmede. Buna "eşitlik paradoksu" deniyor buna da bakın bence.
Ayrıca bunlara bakan sebebi için buna da baktı.
Bu da neden erkekler genel olarak sürekli standart dışını oluşturuyor sorusu cevabı. Buradan ilginç bir anektod özellikle ilk çağlarda her kadın genetiğini aktarabilmişken bu oranın erkeklerde 1/17 olması. Yani her 17 erkekten sadece biri çocuk sahibi olabilmiş. Erkeklerin zaten rekabetçi olduğu bilinirken sebeplerini bu şekilde hipotezle oluşturabiliriz. Yine bu uçları oluşturmanın da sebebi olabilir. Sonuç olarak erkek sürekli yarış ve survival of fittest durumunda iken daha çok variability geliştirmesi kaçınılmazdı.
Keza özellikle o çağlarda kadın cinsel ilişkinin başlayıp başlamayacağını belirleyen, hali hazırda rahat olan taraftı. O nedenle bir söz vardır bilirsiniz belki: "Kadın bitiş çizgisinde kazanacak erkeği bekler diye." Bu kadının genlerini hali hazırda karavanasız üst tura geçirirken erkeği sürekli bir sonraki tur için daha farklı bir yarışmanın içine sokuyordu.
Tabii ki bunlar hipotez ve çoğu günümüzde geçerliliğini az da olsa yitirdi. Fakat medeniyet insanlığın çok kısa bir reklam arası sadece. Atalarımızdan kalan ve oturmuş bu durum eğer gerçekse zaten bunu insandan çıkarmak tersi gerektiren bir durum olmadıkça imkansız olacaktır.
Keza yine ilginç bir anekdot görmüştüm, bu değişik fetişler ve cinsel dürtüler neden erkeklerde çok daha baskın diye. Mesela erkek için ideal kadın imajı çok değişken iken kadınlarda benzer. 1/17'lik kısım üzerine insanın şansını arttırmak için geliştirdiği yöntemlerden biri olarak bahsediyordu baktığım kaynak.
-
Zaten mühendislik iyi maddi açıdan sonu yok sıralamaya göre bölüm seçme çok saçma hangisi isteniyorsa o gidilir ilk 1k yapmıs olsam bile tıp seçerdim mesela ben
Teşekkür ederim bilgilendirme için hocam kaynakları inceleyeceğim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X