Şimdi Ara

İLK 5K DA MÜHENDİSLİĞİN SONRASINDA TIPIN MANTIKLI OLMASI HK (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
136
Cevap
3
Favori
4.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

1-mühendisler avrupada en az doktorlar kadar kazanmaz , avrupada maaşlar yakın olsada kıdem arttıkça yine doktor maaşları mühendis maaşlarını tokatlıyor .

2- amerikada cerrah olmak imkansız değil usmle ile amerikaya giden ve dersime giren cerrah hocalarım var ve internetten de araştırdım birçok kişi amerikaya gidip sonrasında dönüp burda kendi kliniğini kurmuş bu tarz örnekler mevcut.

3-önceden zaten türkiye doktorlar için iyi bir ülkeydi yurt dışına gitme trendi son zamanlarda arttı zamanla daha da artıcaktır bu sayı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • heatcan kullanıcısına yanıt

onun dışında istanbul İzmir ankara demişsin , yine yanlışın var tıp eğitimi türkiyede köklü üniversitelerde iyidir . Birçok iyi doktor doçentliğini vs almak için bu köklü üniversitelerde çalışır çünkü her üniversitede yeterli kontenjan açılmaz . Atıyorum çukurova üniversitesi adanadadır ve gayette potansiyelli bi öğrenci ordan aldığı eğitimle tokatlayabilir.

• Yuruyenmuhendis Y kullanıcısına yanıt

Usteki cerrahlar senelik 1m brut aliyor da bizim mi haberimiz yok? Bunlarin yanındaki hisseleri ek primleri saymiyorum bile, duz maas 900-1.4 arasi l8 için.

• Yani amerikadaki cerrahın yıllık 1m brüt kazanması seni niye şaşırttı anlamadım . Nerdeyse yarısı vergiye gidiyor zaten ben net kazançlarına bakmıştım çok yakındı . İyi cerrahlar daha fazla da kazanıyordur bu arada , ben iyi kazancı olan cerrahi branşların ortalama geliriyle kıyasladım internetten çok kolay bulabiliyorsun inanmıyorsun bakabilirsin

• The Killing Road kullanıcısına yanıt

Onun dışında geçen kuzenim 7k euroya rinoplasti oldu , yılda 300 tane burun yapan plastik cerrah var . Yılda 2.1m euro yapıyor mesela , kendine ne kadar kalıyordur bilmiyorum. İyi cerrahlar için bunlar normal rakamlar .

İnternetten bakinca zaten brut averajlari 500k filan gosteriyor da ondan? Nerede yaziyor 1m aldiklari, tv yuzleri filan haric, onlar 8 haneli aliyordur zaten

Bu arada kendi kliniği olanlara gireceksek googleda manager gibi maasli pozisyondan cikio (ki bunda hisse vs eklesen ucuyo zaten l8de bile, bunun 9u 10u 11i var), gidip startuplara bakariz ayda milyon sayan insanlar var o zaman.

+7kya rinoplasti yapan doktor 300 ameliyat yapiyor mu yilda mesela, bunun vergisi var, kliniğin kirasi malzemesi var, sandiginiz gibi toplama carpma işlemi degil is hayati. Yoksa en guzel hali saha isletmecileri kazanıyor, hicbir sey yapmadan saatte 500 lira, 6 sahan olsa, gunde 12 saat acik tutsan, bi cirak bulup her gun acik tutsan, aylik 1m etti ne güzel meslekmis

1M almiyorlar zaten. Bu aveller burada hekim olma surecini kolay bir sey zannediyorlar. 18 yasinda biri once 4 yillik bir fakulte okuyacak, sonra 4 yil daha tip okuyacak ve dandik de olsa bir tez yazip/savunup mezun olacak (dolayisiyla MD derecesi aliniyor, Turkiye'de verilen MD derecesi degil). Akabinde 7 yila kadar residency yapacak. Residency yapmadan calisamazsin, aile hekimi bile yapmak zorunda. Adam 18 yasinda baslayip, hic geciktirmeden ve hic fire vermeden bu surecleri gecse zaten 33 yasina geliyor. Gercekci olursak 35 yasina geliyor. Tip okurken girdigi yarim milyon dolar borc var daha. 7 yila kadar suren residency surecinde ise sadece 50-55K aliyorlar, karin tokluguna yasiyorlar. 3 yil da borclarini odemekle gecerse, bu adam 38 yasinda falan para kazanmaya basliyor. O da yillik 200K ile basliyor, oyle 500K ile falan degil haha

Muhendislik mezunu 23 yasinda bir cocuk ise, Silikon Vadisi'nde 130-150K ile basliyor temiz. Kisa surede de 200K uzerine cikabiliyor. En guzel yillarini karni tok refah icinde yasiyor. ABD'de tip cazip bir alan degil.

Benim Turkiye'de uzman hekim arkadaslarim, ABD'de denklik alabilecek olsalar bile gelmek istemiyorlar, cunku uzmanliklari taninmiyor. Sifirdan residency yapmak zorundalar ve bu uzun surecte karin tokluguna yasaniyor.

• ChangeOrBeCrushed C kullanıcısına yanıt

İkinci kez sizİLK 5K DA MÜHENDİSLİĞİN SONRASINDA TIPIN MANTIKLI OLMASI HK 

Yuksek miktarlardan bahsettiği için ben direkt plastik cerrahlardan gittim, uste en çok onlar kazanıyor sanırım (baslangici bile 200den fazla galiba)

tr den direkt gidersen 23-24 yaşında oluyorsun ortalama 6-7 yıl asistanlık yapıyorsun ve işe başladıgında ortalama 30 yaşında oluyorsun bu birincisiydi.

ikincisi yılda 100 k maaş alsam doktorlara sürekli üstten konuşmaya ve hakaret etmeye ben utanırdım açıkçası ama siz belli ki utanmıyorsunuz 😄😄

Bunun cevabını şu şekilde verebilirim istisnalar sonucu değiştirmez , iyi ve ortalama cerrahların yüzde 95 i benim söyledigim veya daha üst parayı kazanıyor eğer dediğin gibi hisse vs olayları varsa onları katmıyorum ben düz maaşlarını kıyasladım .

Baktığım sitelerde hisse vs yoktu olsa onları da eklerdim.

Ortalamada da iyi diyorum, istisna orbek veriyorsunuz, istisnai ornek veriyorum daha iyi diye, istisnalar sonuc degistirmiyor oluyor bir andaİLK 5K DA MÜHENDİSLİĞİN SONRASINDA TIPIN MANTIKLI OLMASI HK İki alanda da gerideyken nasil plastik cerrahlar daha iyi kazanıyor yil aldikca

Neredeyse 1:2 oraninda hisse verilir, 4 sene boyunca şirkette kalirsan %25 %25 blokesi kalkar istersen satarsin ister tutarsin, buyuk sirketlerde calisan muhendislerin neredeyse en kritik gelir kalemlerinden biri ve pek sirket degistirmeme sebepleri bu, katmamak ben doktorlarin sadece pazartesi yaptığı ameliyatlari sayarim demek gibi bisey oluyor.

Ve son bir matematik sorusu: iyi ve ortalama cerrahların %95i nasil uc miktar kazanabilir? Matematige aykiri bir durum da bu, doktorlar ortalama olarak ortalamalarinin 2 katını (her internet tablosu meani 500k civarinda gosteriyor plastikler iicn, 7-8 haneli maaslar celeb doktorlar oluyor ancak, zaten öyle olmasaydi en zenginler listesinde tonla cerrah gorurduk) kazaniyor gibi bir cumle oluyor bu.

iyi kazanan cerrahi branşların ortalama maaşı = googledaki yönetici maaşı bu birincisi

bunu örnek vermemin sebebi ortalama cerrahlar böyleyse iyi cerrahları siz düşünün tarzıydı.

Ortalama cerrahların maaş değeri cerrahların yüzde 95 ini temsil ediyor, googleda verdiğim mühendis maaşı ise mühendislerin yüzde 0,1 lik kesmini temsil ediyor burda da demek istediğim cerrahların çoğu iyi kazanıyor ama mühendislerin sadece belli kesmi onlar kadar kazanabiliyor bu da ikincisiydi

üçüncüsü ise hisse gelirleri vs ben ne kadar bilmiyorum internette de yoktu olmayan gelir üzerinden yorum yapamam ,hisse gelirleri olan istisna insanlar varsa onları da iyi cerrahlarla kıyaslayabiliriz kendi ortalama cerrah kıyasımda onları katmadım

dördüncüsü bana yukarıda iş hayatı sizin zannettiğiniz gibi değil demişsin şirketin varda benim mi haberim yok? Cerrahlarda para eden malzeme değil cerrahın becerisidir bu yüzden kalan para diğer alanlara göre daha fazla, onun dışında bir yakınımın babası çatalcada fabrikasını aylık 350 k dan kiraya verdi ondan öncesinde de fazla kazanıyordu yani 6 tane halı sahası olan adam ne kadar kazanıyor bilmiyorum ama kendi işini yapan insanlar az kazanmıyor bunu söyleyebilirim en azından

Kıyasımda kendi işini yapan insanları ayrı tuttum , kendi şirketi olan , zamanla şirkette çalışıp o şirkete ortak olan insanları katmıyorum. Daha yukarılardaki yorumumda bunu görebilirsin. Cerrahlar dünyanın en zenginleri arasında yer alamaz çünkü hastanen vs olmadığı sürece ya da biontech tarzı şirketin olmadığı sürece milyarder olamazsın. Benim burda kastettiğim kendi şirketi olan veya kendi işini kuran insanları çıkartırsan en fazla kazanan meslek grubu açık arayla cerrahlar. Çünkü cerrahların tabanı da tavanı da çok yüksek diğer branşlarda böyle bir istikrar yok

Alıntı

metni:
    iyi kazanan cerrahi branşların ortalama maaşı = googledaki yönetici maaşı bu birincisi

500k ile 1m arasinda %100luk bir sapma mevcut, hala cerrahlarin nasil 1m aldığına dair bisey soylemediniz

Alıntı

metni:
    cerrahların yüzde 95 ini temsil ediyor, googleda verdiğim mühendis maaşı ise mühendislerin yüzde 0,1 lik kesmini temsil ediyor

1, sizin saviniz doktor tavan maasi>muhendis tavan maasi degil mi zaten. Muhendislik maasinin varyansi cok daha fazla bunu konuda da defalarca soylediler herkes de farkinda zaten. Eger cerrahlarin %95i averaj kazaniyosa bu varyansin cok cok az oldugu anlamina gelir, tavan maasin cok farkli olmaması veya dedigim celebler dışında uc maaslarin olmamasina isaret eder zaten. Dunya üzerinde bellden bell cikan dogal bir dagilim yok çünkü.

Ve ufak bir soru, diyelim ki plastikler (bakin sirf sizin için uste acik ara en cok kazanan alandan devam ediyorum) en az 500 kazaniyor olsun, o zaman med schooldan mezun oldum, borcum var tarzi durumlar hic olur muydu bi dusunun.

Alıntı

metni:
    hisse gelirleri olan istisna insanlar varsa

L3te bile hisse geliri var galiba (l3 giris kademesi), emin degilim. İstisna degil sektorun isleyisi boyle.

İs hayatinin nasil oldugunu gormek icin man101 almanıza veya is sahibi olmaniza gerek yok zaten. Eger klinik filaj acmak ucuz seyler olsaydi tum cerrahlar, dis hekimleri vs klinik acardi zaten, aciyorlar mi, hayir. Tüm muhendisler startup kuruyor mu, hayir.

• O zaman tavani hesaplamis olmuyorsunuz ki, yaptiginiz hesap degil 4 buyukler diisndaki en basarili takim (bu maasli calisanlar diye konumuza uyarlanabilir), mac basina en az %46 sureyi yerlilere vermis en basarili anadolu takımı gibi (startup filan kurmasinlar ama cerrahlarin kliniklerindeki bicak paralarini da sayayım, ayrica maas disindaki herhangi bir payi saymiyorum sadece bordroda yatan miktarlar) bisey oluyor, tavani daha yuksek diyip siniri istediginiz yere gore cekmeye calisiyorsunuz.

Meande cerrahlar tabi ki daha iyi (zaten sektore neredeyse 10 yıl gec atilmis oluyorlar egitimden ötürü, ve cok cok fazla mühendis var). Ama gidip siz de harvard med schooldan mezun cerrah ile sakaryadan mezun yazilim muhendisini kiyaslamayin, harvard medden mezun cerrahla 32 yasina gelmis berkeley mezunu google apple daki elemanı kiyaslayin, 10 yilda l5 oluyo adamlar, 200+ maas uzerine hisseler filan, debt yok, iki tarafın da avantajlari mevcut. Yeni mezun bi cerrah da 250/300 cibari basliyor olmali, ayni seye denk geliyor asagi yukari, ama ben bordrolu calisip 1m+ alan cerrah hic duymadim hayatimda, ama l8+ isen faangde 7 hanenin uzerini görüyorsun rahatlikla (buraya gelmek elbette cok zor, ama sonucta tavan daha yuksek diyorsunuz ki degil)

• Tus2028HedefKBB kullanıcısına yanıt

Tekrar çalışmak bana çok mantıklı gelmeye başladı.

• Adam tıp istemiyorsa 10 bin yaptı diye tıp mı yazsın saçmalık

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • nickolangelo kullanıcısına yanıt
    Hocam türkçe dedikleriniz de en az %30 ingilizce bu arada ve hazırlık sınavını geçmek gerekiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A NEW LIFE -- 14 Haziran 2023; 17:34:34 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Nasil 23-24 yasinda gidiyorsun? Hazirlik okumasan bile 6 sene okuyunca 24, hazirlik okursan 25. Yani hic fire vermesen 24-25. Ayrica denklik alman lazim ve bazi stepler mezun olmadan alinmiyor, son step ABD'de giriliyor. Her sey yolunda gitse bile 25-26 dan once gidemezsin, burada kendin gibi veletleri kandirma. Ayrica J1 vizesiyle gideceksin ve J1 vizesi sonunda 2 yil kendi vatanina donme zorunlulugu var. Tip okudugun icin bu zorunlu hizmeti kaldirmiyorlar. O yuzden seve seve 2 yil da mecburi ulkene doneceksin. Turkiye'den gidip ABD'de hekim olarak para kazanma niyetin varsa, 35 ten once para kazanamazsin.

Ayrica ben 200K dan fazla ve henuz halka acilmamis sirket hisseleri aliyorum. Otur agla simdi haha

J1 tipcilar icin asiri zor olmayan bi sekilde waive ediliyodu sanki yaw, ama us in zorunlusunu yapiyorlar sanirim karsilik olarak (3 yil kadar ve nereye gidecegin napacagin belli degil onlar atiyor sanirim), 2 yil tcde sürünmek daha cazip olabilir

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.