Şimdi Ara

İLK 5K DA MÜHENDİSLİĞİN SONRASINDA TIPIN MANTIKLI OLMASI HK (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
136
Cevap
3
Favori
4.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Turkiye'ye herhangi bir sekilde borcu olanlarin waive edilmiyor. Tip bitirip, Turkiye'de zorunlu hizmetini yapmayanlar borclu olarak gorunuyor. Zorunlu hizmetini yapmissa waive edebilir. Bu da ekstradan 2 yil daha Turkiye'de kalmasi demek.

Atiyorum ABD'ye gelmek icin burs veya kredi aldin veya GSS borcun var. Bunlari odemeden de waive ettiremezsin (bursun geri odemesi olmuyordur herhalde, o durumda direkt waive etmiyolardir muhtemelen).

Not: J1 waiver icin Turkiye'den no objection letter gerekli. Zorunlu hizmetini yapmamis tip mezunlarina bu letter'i vermiyor Turkiye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChangeOrBeCrushed -- 14 Haziran 2023; 23:42:24 >
  • ChangeOrBeCrushed C kullanıcısına yanıt

Bi saniye zorunlu hizmeti sadece geri donmek olarak (fulbright meseleleri sağolsun o donus zorunlu hizmet gibi kodlandiydi kafama) anladiydim ben. Okey, ayni seyden bahsediyomusuz zaten İLK 5K DA MÜHENDİSLİĞİN SONRASINDA TIPIN MANTIKLI OLMASI HK 

Yanılmıyorsam (bu sohbet inanilmaz sacma bir ortamda gecenin 2sinde gectigi icin detaylarin dogruluk payi pek yuksek diil gerci) fulbrighti veya ona benzer biseyi bildigin yasal faiziyle ödeyip kalan birilerine dair cok uzun bi hikaye dinlediydim (is bulup/kurup masteri birakma filan), odeme oluyor olmali. Ama bu waive etmek mi olmustur, baska bi vize mi almistir orasi hakkinda ej ufak bi fikrim yok. Tek net oldugum konu bursu geri odedigi bi şekilde ama burstan bursa degisiyo da olabilir bu mevzu.

Ek not: su waive meselesi icij en kritik olay askerlik zaten galiba (genel için)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Killing Road -- 14 Haziran 2023; 23:59:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Killing Road kullanıcısına yanıt

2 anlamda da kullandim. Ayni seyden bahsettik evet.

Ben askerligi Almanya'dayken dovizli yapmistim, yani hic gitmeden muaf oldum. Bi GSS borcum varmis cok eskiden, az bir miktar. Onu odemistim. 1 ayda No Objection Letter'i aldim TC Vasington Buyukelciligi'nden. Waiver almak benim icin kolay oldu.

seni oradaki arkadaşların kandırmış

130-150bin alan uzman doktor mu varİLK 5K DA MÜHENDİSLİĞİN SONRASINDA TIPIN MANTIKLI OLMASI HK 

cerrahların 800bin dolardan aldığından bihabersin

200bin doları oradaki anestezi dalındaki hemşirelere vermiyorlar

dünya üzerinde kabul görmüş toplumun yaptığı araştırma ve ayrıntıları altta

İLK 5K DA MÜHENDİSLİĞİN SONRASINDA TIPIN MANTIKLI OLMASI HK

İLK 5K DA MÜHENDİSLİĞİN SONRASINDA TIPIN MANTIKLI OLMASI HKwww.sts.org
    Survey-Driven Salary Negotiations Create Thorny Competitive Environment | STS
    https://www.sts.org/publications/sts-news/survey-driven-salary-negotiations-create-thorny-competitive-environment

Amerikaya gitmş halen buradaki hekimleri ve doktorları çekememezlik

Bu ne, doctor of medicine diploması ve usmle geçersen orada asistanlık programına match olabiliyorsun ve amerikadakilerin verdiği parayı vermeden orada uzmanlık yapma hakkı kazanıyorlar

bir de denk değilmiş yok MD kabul edilmiyormuş gibi yalanlarını git başka çocukları kandır bu kadar kıskançlık da olmaz

bunlar ne diye sorarlar ama sen böyle birisin ve hekimleri hayatın boyunca bu şekilde yaklaşacaksın

hekim olmadığın halde yalan dolan bilgiler yaymaya çalışacaksın senin adına üzülüyorum

bunun gibi 120tane match aldı

hadi git köşende ağlamaya git

plastik cerrah ve güya md olmasına rağmen yok md değil denk değil gibi saçma cümleler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 15 Haziran 2023; 1:43:14 >

• itibar ve saygınlık için bölüm yazma, kariyer yapma çok acizce bir davranış değil mi. sonuçta itibar demek başkalarının gözünde kimsin demek ve insanlar başkalarının kendileri hakkında düşündüklerini bu kadar umursamamalı. tıp yazanları bu yüzden suçlamıyorum asla, bu ortadoğu refleksini 18 yaşında kazandıran sistem utansın.

200bini hiçbir uzman doktor almaz seni yine kandırmışlar

residency yani asistanlık programda da 7 yıl(3-7 yıl arası değişir ama sen en az 7 demişsin ahahah) en en fazla olan bölümü örnek vermen de komikİLK 5K DA MÜHENDİSLİĞİN SONRASINDA TIPIN MANTIKLI OLMASI HK  ve neurosurgeonlar zaten yılda şu an tam zamanlılar yıllık 1 milyonu rahatlıkla geçiyor

İLK 5K DA MÜHENDİSLİĞİN SONRASINDA TIPIN MANTIKLI OLMASI HKMiki Raiyoutube
    📱be our friend! Instagram: https://www.instagram.com/mikirai/ Kev's Insta: https://www.instagram.com/k3vmd/ TikTok: mikiraiofficial + k3vmd Shop all my favorites: https://www.amazon.com/shop/mikirai 🛍 Items Mentioned • Get $20 off Weee! (where I order Asian groceries): https://bit.ly/favgroceries 📫 Send us mail PO box 51109 Seattle, WA 98115 🎵 music Music by epidemic sound. Free 30 day trial through this link: http://share.epidemicsound.com/miki
    https://www.youtube.com/shorts/oQdy0GNq6W0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 15 Haziran 2023; 1:13:31 >

• Alexander Volg Zangief kullanıcısına yanıt

tıp fakültesine girenlerin nerdeyse hepsi zaten kariyer yapmaya çalışıyor, kariyer için giriyorlar (meslek kariyerlikten geçiyor)

6 yıllık zorlu tıp fakültesini ortalama 7.8 yılda bitiriyorlar (ankara tıp için 7.8 yıl bu ara ortalama 2 yıla yakın uzatma var)

sonrasında tabip olarak 2 yıl çalışıyorsun

sonrasın dünyanın en zor sınavı tus ile asistanlık programına yerleşiyorsun 4-5 yıl arasında değişen zorlu süreç

sonrasında 4-5 yıl mecburi görevini yapıyorsun

artık yandalsız hekim yok gibi ydus ile 3 yıl da yandal yapıyorsun

3 yıl da mecburi görev

---------------

41-42 yaşında uzman doktor olarak serbest kalıyorsun sonra insanlar çıkıp uzman doktorun maaşı şöyle yüksek, uzman doktor şöyle böyle demeye başlıyorlar

ve son zamanlarda topluma yanlış lanse ettiriliyor bazı meslek gruplarınca, sanki uzman doktorluk 20 yaşında olunabilen bir meslek halinde gösterilip onlar üzerinden hak aranmaya çalışıyorlar ve yine aynı meslek grupları tarafından uzman hekimliğini itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar

bu uzun süreci bilmeyen insanlar da acımasızca uzman hekimlik mesleğini acımasızca tepki gösteriyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 15 Haziran 2023; 1:20:36 >

• Kari cildirdi İLK 5K DA MÜHENDİSLİĞİN SONRASINDA TIPIN MANTIKLI OLMASI HK  Ankarazipzip yine cazibeme dayanamiyor.

amcacım burada doktorculuk oynamana izin vermeyeceğimİLK 5K DA MÜHENDİSLİĞİN SONRASINDA TIPIN MANTIKLI OLMASI HK 

hocam sızın de anlamadıgınız bısey var bu formda arada bi girip cıkıyorsunuz forma formun kralının kım oldugunu bılıyorsunuz dıye tahmın edıyorum sayın ANKARATIPLI bu formun en buyugudur ya bıat edeceksın ya bu diyardan gideceksin.

• Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

Alıntı

metni:
    6 yıllık zorlu tıp fakültesini ortalama 7.8 yılda bitiriyorlar (ankara tıp için 7.8 yıl bu ara ortalama 2 yıla yakın uzatma var)

Ney, benim niye 1 tane bile sinifta kalan ankaratipli arkadasim yok o zaman (bu dünyada en yakin oldugum 20 insani saysam 4 autflu cikar oradan autf cevremi hesaplayın)

mezun olduğunuz lise Türkiyenin en iyi fen lisesi ama oradan okulu uzatan arkadaşlarım var, 3 ders sınavını da veremezlerse en az 6-7 ay uzayacak

Birincisi step 1 için ilk 3 seneyi bitirmen , step 2 ck için ise intern doktor olman yeterli mezun olmana gerek yok coronadan dolayı step 2 nin diğer kısmı kaldırıldı öncelikle bilgilerini tazelemeni tavsiye ederim yaşlanınca biraz eskide kalmışsın 😄😄😄

Onun dışında da amerikaya her giden atıp tutuyor maaşlardan, kaç para kazandığını internetten görebiliyorum senin sallamasyon maaş ve hisse iddialarına ihtiyacım yok 😄😄😄

Dediğin gibi de ülkeye dönüp zorunlu görev olayı, geri dönüp türkiyede çalışmak istemediğin sürece yok bunları nerden sallıyorsun anlamadım amerikaya gidip 20 sene hiç dönmeyen cerrahlar var 😄😄

• Yuruyenmuhendis Y kullanıcısına yanıt

Hocam arkadaşın zoruna gitmiş muhtemel bir köşede oturup ağlıyordur İLK 5K DA MÜHENDİSLİĞİN SONRASINDA TIPIN MANTIKLI OLMASI HK İLK 5K DA MÜHENDİSLİĞİN SONRASINDA TIPIN MANTIKLI OLMASI HK  yoksa size otur ağla demezdi

ve bizi de cahil sanıyor, internetten 2-3 şey okumuş ve kendisini tıp doktorlarından daha bilgili sanıyorİLK 5K DA MÜHENDİSLİĞİN SONRASINDA TIPIN MANTIKLI OLMASI HK 

Kimmis onlar, bana öyle bir bilgi gelmedi, hele sizinle donemdas olanlardan

Kendi donemimden ornek vereyim, yaklasik 50-55 tane tipci var, su ana kadar sinifta kalan 2 kisi var bizim donemden

18 döneminden

İng/turk?

türkçe, ingilizce dönemiden hiç yok kalan

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.