Selamlar. Uzun süredir ihtiyacım olması sebebiyle(sürekli şehirler arası yolculuk yapıyorum 150 km kadar pandemi sürecinde otobüsten kurtulmak amacıyla) araç bakıyorum. Focus 1- Focus 2 , astra, corsa vs derken bir Punto buldum. 2007 model, 1.4 95 HP grande dynamic olanlardan. Sizce punto ilk araç için uygun mudur? -Bahsettiğim 2007 model dynamiclerde kaç hava yastığı var? ( net bilgi bulamadım) -İlk aracını alacak birisine önerir misiniz? -Parça ve bakım maliyeti Focuslardan daha uygun mudur? -Güvenlik açısından kendinizi iyi hissediyor musunuz? herkese iyi forumlar dilerim.
Hocam 1.4 fire motor punto sanırım.
95 bg olduğundan emin misiniz?
Yanlış biliyor olabilirim ama sanırım o motor/ arabalar 77 bg...
True_Sun
kullanıcısına yanıt
selamlar. fire değil starjet dynamic grande olanlardan 95 beygir 6 ileri vites.
Hocam ben 2006 Grande Punto 77 bg olanını sıfır almıştım zamanında. ( Grande nın ilk çıktığı sene)
Yalan olmasın sanırım 12 ay falan kullanıp satmıştım. Kullanım ömrünün 3 te 1 i serviste geçmişti.
Boya dökülmesi, on takımdan gelen ama kesilmeyen ses, ön göğüs un yamuk takılmış olması ve 15 günde anca halledilmesi, sıcak havalarda arka kapıların açılmaması (kilit iç mekanizmasinda kullandıkları bir parça sıcakta şişiyor kapı anca içersen omuz atarsak açılıyordu) vs pek çok bu şekilde sıkıntı yaşamıştım.
Seneler sonra 2004 (eski kasa) punto almıştım inan ondan daha memnundum.
2007 modelde bunlar halledilmistir belki, ancak airbag kapağının şişmesi ve çatlaması ayrıca direksiyon da City modu arızası kronik sorun sanırım.
Şahsen Corsa, Fiesta Punto uclusunde son tercihim Punto olurdu.
Ayrıca Fiat ta sanırım dizel motorlar benzinli lerden her zaman bir tık daha iyi.
True_Sun
kullanıcısına yanıt
peki focus 1 mi(2001-2004) punto 2007-2008 mi sizce? ilk araç için. haftada da 300 km yol.
2 senedir punto dizel kullanıyorum tam bir ekonomi arabası bakım harici hiç bir masrafı olmadı yakıtı az gidişi iyi mtvsi düşük. Bende sorun olmadı ama olsa bile parçası ucuz
selamlar. dizeller için genel kanı olumlu fakat bana hiç dizel denk gelmedi. 2011 77 hp lik 1.4 evo ile ciddileşmiştim hantal diye soğuttu çevrem ve olmadı şimdi denk gelen 2007 1.4 95 hp grande dynamic dijital klima yokuş kalkış 4 cam otomatik vs. olan kasadan.
Punto dynamic 4 hava yastığı on direk ve göğüste, punto mu focus 1 mi dersen 8 yillik punto kullanicisiyim focus daha iyi arac, ama temiz bulabilirmisin bilmem, yorulmuşu üzer, 77 bg fire bakim gideri en ucuz olan ama uzun yolda gitmiyor araç
SizaJaseL*
kullanıcısına yanıt
Hocam normalde focus derim ama artık focus 1 in temizini bulmak sanırım çok zor.
Ayrıca ilk araba olacaksa sanırım parça konusunda da Punto daha avantajlı olur.
Sanirim focus 1 yada 2007/08 punto arasında punto derim.
3 sene kadar 1.4 Dynamic Dualogic kullandım. Otomatik vitesle ilgili yağ kaçırma sorunu yaşadımki alırken zaten araştırmalarım sonucu bu sorunu yaşayacağımı kabullenip aldım. Jant kapaklarının bozuk yolda aşırı ses yapmasını her kapağa 5-6 cırt atarak çözdüm. Fiyatına göre kesinlikle alınacak araba
2007 model fire active modeline sahip oldum. 1.4 77 hp lik olanı lpg ile sorunsuz çalışan ve az yakan arabaydı. Performansı da ona göreydi. Uzun yolda bagaj full, yetişkin dolu arabamla Artvin- Erzurum arası tırmandım. Gık bile dememişti.
Kardeşimde 1.3 multijet vardı. 2012 model pop versiyonuydu işin ilginci 2007 model arabam daha doluydu. Dizel olanı kasayı rahatça götürüyor. Turbo kalkışta geç devreye girmesiyle biraz hantal onun dışında uzun yolda rampalarda kesinlikle çok iyi.
Şu an 1.4 multiar 105 hp 6 vitese sahibim. Kop dağında, güzelyurt geçidinde yani 2000 üzeri rakımlarda 1.3 dizelle denedik. Rampalarda 1.3 dizelle kafa kafaya gitsem de dizel bir tık daha iyi. 500-600 lük ufak rakımlarda tahminime göre multiair alır. Düz yolda zaten dizel 100 km/h den sonra zaten gelemiyor.
Benim deneyimlerim bu şekilde. 95 hp lik olanını kullanmadım. Genel olarak benim en masrafsız arabalarım Punto oldu. Alabilirseniz dizelini alın derim. F/P olarak B sınıfında daha iyi araba yok.
alp_oA
kullanıcısına yanıt
Hocam yağ kaçırma sorunu derken ne yaşadınız? çözüldü mü, kaça patladı vs detay verir misiniz
quote:
Orijinalden alıntı: Takeshi Kovacs
Hocam yağ kaçırma sorunu derken ne yaşadınız? çözüldü mü, kaça patladı vs detay verir misiniz
Dualogic'lerde kronik sorun derler yağ kaçağı için Ülkemizde herkes kolay para kazanma derdine düşünce usta sayısı azalıyor. Gittiğim usta Türk işi çözüm üretti Kaçak deponun tam üstüne denk gelen siyah tenis topu büyüklüğünde bir parça var Parçanın tam depoya bakan noktasını matkap ile deldi. Deldiği yerin tam karşısına denk gelen yerden depoyu deldi 2 deliğe rekor (ortası delikli vida diyeyim) taktı Araya 4-5cm ucunluğunda serum hortumu bağladı Kaçak depoya geri döndüğünden yağ eksiltme sorunu ortadan kalktı Sistem sorunsuz çalıştı Fiyat olarak 4-5 sene önce fren müşürü Robot yağı ile berebar 650TL ödemiştim. Tahminen işçilik için 400TL civarı aldı.
1.5 aydır 2010 model 1.3 dizel kullanıyorum çok memnunum. Yakit iyi vergi az. Tam bu zamanda ekonomik araba.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme