Şimdi Ara

ilk çalışmada akü ışığı yanıyor...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
3.510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam forumdaslar aracımın ara sıra sabah ilk calistirmada akü isigi yanip gaza biraz basip (2000d/dk)da sönüp birdaha yanmiyordu fakat bugün aracımı calistirdim ve yaklasik 1,5 km sonra söndü.Sizce arıza ne olabilir ? Yardimlarınız icin simdiden teşekkürler...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• şarj dinomosu gidiyor olabilir,kayışta gevşeme olabilir,kutup başlarında oksit olabilir.Kısacası baktırmak lazım burdan net bişey söylemek zor...
  • Bakmak lazim arac marsi zorlanmadan kolay aliyorsa sorun alternatorde olabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ustaya götürdüm gidince coktan sönmüştü isik rölantide 13,6 volt du .Usta icini acmak lazim falan filan dedi kömürden olabilirmi dedim kömür ışık yakmaz dedi bende kömürü bitincede ışığı yandığını bildiğim icin enayi ariyor gibi geldi ve çektim geldim .

• Büyük ihtimalle şarj dinamosundan olabilir. Kışa girmeden kendi aracımda önce bazen yanıyordu, sönüyordu. Hatta ışık yanıyor diye ustaya gittim, vardığımda ışık sönmüştü. Baktı etti, durumu anlattım, ölçümlerini yaptı. Simdilik normal ama dedi bi süre sonra tekrar sorun başlar dedi. Ertesi gün akü ışığı hep yanmaya başladı. Akü ışığı yanmaya başladığında bi yere kadar götürür. Sizde de yanmaya başlarsa, aküyü zayıflatan her şeyi kapatın.
    Konjektör değişti ve dinamonun bakımı yapıldı, 300 tl gibi fayat tutmuştu.
    Gözünüz akü ışığında olsun, uzun mesafelerden kaçının, yolda kalabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kasto_37

Büyük ihtimalle şarj dinamosundan olabilir. Kışa girmeden kendi aracımda önce bazen yanıyordu, sönüyordu. Hatta ışık yanıyor diye ustaya gittim, vardığımda ışık sönmüştü. Baktı etti, durumu anlattım, ölçümlerini yaptı. Simdilik normal ama dedi bi süre sonra tekrar sorun başlar dedi. Ertesi gün akü ışığı hep yanmaya başladı. Akü ışığı yanmaya başladığında bi yere kadar götürür. Sizde de yanmaya başlarsa, aküyü zayıflatan her şeyi kapatın.
    Konjektör değişti ve dinamonun bakımı yapıldı, 300 tl gibi fayat tutmuştu.
    Gözünüz akü ışığında olsun, uzun mesafelerden kaçının, yolda kalabilirsiniz.

Yalnız benim arabamda sadece pakettikten baya sonra calisirsa oluyor motor sıcaksa sorun olmuyor(sıcak derken öncesinde calıstıysa ) .

• Arkadaşlar kömürden olabilir mi ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • akude bir problem yoksa komurden buyuk ihtimal hatta ilerleyen zamanlarda araba gaz keser kasilir,rolantide oynama baslar aku isigi ara ara yanmaya baslar. Maliyeti 150-200 civaridir ama dinamo bozulduysa dahada artar maliyet.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nuvo'

akude bir problem yoksa komurden buyuk ihtimal hatta ilerleyen zamanlarda araba gaz keser kasilir,rolantide oynama baslar aku isigi ara ara yanmaya baslar. Maliyeti 150-200 civaridir ama dinamo bozulduysa dahada artar maliyet.

Rölantide oynama oluyor ve arabada gaz pedalını düşük hızda(max60) bırakınca devir düsüp tekrar normal haline dönüyor araba yıgılır gibi oluyor birde 70 80 km hızdan sonra araba bazen tekliyor ondan olabilir mi ? Bazende sehiricinde far 1 saniyeden kısa bir sure icin gösterge kararıp geri geliyor ondan olabilir mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: wildwolfblood

quote:

akude bir problem yoksa komurden buyuk ihtimal hatta ilerleyen zamanlarda araba gaz keser kasilir,rolantide oynama baslar aku isigi ara ara yanmaya baslar. Maliyeti 150-200 civaridir ama dinamo bozulduysa dahada artar maliyet.

Rölantide oynama oluyor ve arabada gaz pedalını düşük hızda(max60) bırakınca devir düsüp tekrar normal haline dönüyor araba yıgılır gibi oluyor birde 70 80 km hızdan sonra araba bazen tekliyor ondan olabilir mi ? Bazende sehiricinde far 1 saniyeden kısa bir sure icin gösterge kararıp geri geliyor ondan olabilir mi ?

tamam sarj dinamosu ozaman.. sana tavsiyem ara sira oluyor nede olsa diye kullanmaya devam etme hemen git yaptirt yoksa is dinamodan cikar daha masrafli hale gelir 2 ay once basima geldi

• quote:

quote:

quote:

tamam sarj dinamosu ozaman.. sana tavsiyem ara sira oluyor nede olsa diye kullanmaya devam etme hemen git yaptirt yoksa is dinamodan cikar daha masrafli hale gelir 2 ay once basima geldi

Sizin belirtiler ve sorun neydi ve nekadara mal oldu hocam?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Sizin belirtiler ve sorun neydi ve nekadara mal oldu hocam?

bende marsa bastiktan sonra biraz gidince aku isigi yaniyordu sonra sonuyordu gaza basinca araba sıkısiyordu rolanti dusuyordu sonra isik surekli yanmaya basladi ustami aradim hemen getir dedi parcayi soktuler goturduler 150 liraya yaptilar. Ama komurude bitmis olabilir bozulmusta olabilir dedi. Yani illa komur bitecek diye birsey yok duzgun calismayincada ayni belirtileri gosteriyor. Bozulsaydi 500 lira kacacakti ama benim arabaya gore fiyat bu

• 3 ay önce aynısı başıma geldi,en başında ara sıra yanıp sönüyordu, bir 100 km kadar kullandıktan sonra hiç sönmedi en son evrede akü sarj olmadı yolda kaldım, sarj dinamosu yanmış. 200 tl ye mal oldu.

• Hocam araba neydi bir fikrim olur ona göre giderim .

• quote:

Hocam araba neydi bir fikrim olur ona göre giderim .

2009 model hyundai getz dizel.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.