2013 benzinli Vw jetta. Giderken yağ lambası yanıp sönmeye başladı. Kenara çektim. Araba baya sarsıntlıydı. İstop ettim. Yağ eksik görülmüyor yada tam çökmemişti. Yağ zamanı yaklaşmıştı. Yavaş yavaş servise gitsem olur mu yoksa aracı burda mı bırakmalıyım? |
Giderken yağ lambası yanıp sönmeye başladı.
-
-
7 sene evvel LPG' li Honda' nın internetten aldığım Mobil 5-30 yağ değişimi sonrası yağ ikaz lambası göz kırpmaya başladı, umursamadım...
Bu halde 1.500 km yol yabtım, hatta Kemer' den Antalya' ya dönerken arkamızdaki Bim kaymonu selektör yapınca sağa çektik, şofer geldi yanımıza ve motoru dinledi "Sizin motor acayip gürültülü çalışıyor, beni sollarken farkettim, servise gösterin" diye uyardı.
Nasılsa 2 gün sonra İstanbul' a döneceğim, o zaman baktırırım diye düşündüm, umursamadım...
Dönüş günü hava aşırı sıcaktı, gölgede 45 derece, Antalya - İstanbul yolunun Çeltikçi mevkinde yol üzerindeki köhne bir benzinlikten ucuz diye arabaya full depo LPG aldım ve yola devam ettim.
Dinar' a 32 km kala hafif rampada araç stop etti ve bir daha çalışmadı.
Çekici ile en yakın oto tamirciye götürdüm, usta "Araçta yanık yağ kokusu var, yağ karterden çıkamamış ve yatak sarmış" dedi.
Bunun üzerine ikinci cekiciyi çağırıp aracı Antalya' da tavsiye edilen Honda özel servisine gönderdim, biz de Dinar' dan otobosa binip İstanbul' a varabildik.
2 gün sonra servis aradı ve yeni motor yapılacağını söyledi, masrafı 8.000 TL idi.
2 hafta sonra tamir edilen aracı almak için tekrar Antalya' ya gittim, araç gayet güzel toplanmıştı.
3 ay sonra yaptığım masrafı da ekleyerek zarar etmeden aracı sattım...
-
O nasıl bir Bim kamyon şoforuymuş hocam kendi motor gürültüsünü (kamyon) maskeleyip solladığı arabanın motor gürültüsünü duymuş? Kaldı ki kamyon geniş ve yüksek.
-
Şimdi baktım yağı normal seviyede ve rengi temiz. Sorun ne olabilir? -
Yağ pompasına baktırın, eğer yağ basıncı düşükse arıza olarak yine yağ lambası yakar araç.
-
Sorunun tek bı nedeni yok?
Yağ pompası arızalı olabilir.
Yağ filtresi tikalı olabilir.
Sensör arızası olabilir.
Benzer bı arızayi 1 ay önce Beyşehir'de yaşadım. Hatta konusu var forumda.
Ama benim araçta ses gidişat herşey normaldi sadece yağ basıncı düşük uyarısı vermişti.
Gezmeye gitmiştik günlerden pazardi, kimi bulacam o saatte diye şansıma devam ettim. Üstünden 1000 km geçti bida aynı arızayı vermedi.
Sizin araçta sarsıntı da varmış demek ki var bı sorun. Mümkünse iyi bı ustaya gösterin.
Benimkinde mekanik olarak bı ses bı değişim yoktu.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Alisilin07Sorunun tek bı nedeni yok?
Yağ pompası arızalı olabilir.
Yağ filtresi tikalı olabilir.
Sensör arızası olabilir.
Benzer bı arızayi 1 ay önce Beyşehir'de yaşadım. Hatta konusu var forumda.
Ama benim araçta ses gidişat herşey normaldi sadece yağ basıncı düşük uyarısı vermişti.
Gezmeye gitmiştik günlerden pazardi, kimi bulacam o saatte diye şansıma devam ettim. Üstünden 1000 km geçti bida aynı arızayı vermedi.
Sizin araçta sarsıntı da varmış demek ki var bı sorun. Mümkünse iyi bı ustaya gösterin.
Benimkinde mekanik olarak bı ses bı değişim yoktu.
Peki söz konusu yağ pompası arızalıysa aracı çekici çağırmadan götürmem sorun olur mu? Yağına baktım normaldi
-
Bunu kimse bilemez ki?
Pompa bozuksa eğer aracınız 1 km bile gitmez motor yer.
Eğer pompa idare edecek kadar az da olsa yağ basiyorsa gideceğiniz yere kadar götürebilir.
Tamamen risk.
Benim araçta sarsıntı ya da ses değişikliği yoktu.
Bütün riskleri de göze aldım.
Ama size tavsiye etmiyorum
-
vay be ŞOFER'e bakın,
OTOBOS'la zor olmuştur,
-
Geçen yaz aynı sorunu yaşadım. Yağ lambası rolantide iken yanıp sönüyordu ama gaza bastığımda yada araç hareket halindeyken sıkıntı yoktu. Yağı tam olduğu için devam ettim sorun yağ müşirinde çıktı zaten ufak ufak kenarlarındanda sızdırmış yağı 30 tl ye müşür alıp değiştirmiştik. -
Bu arkadaşta sarsıntılı çalışma da var
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X