Şimdi Ara

İlk çalışmada devir dalgalanması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Aracım 2004 model otomatik vitesli Hyundai benzinli. Bugüne kadar hiç lpg takılmadı.

Sorunuma gelirsek bir süredir araç ilk çalıştırmada geç çalışma, zor çalışma sorunları yaşıyordu ama kendi kendine düzeldi yaklaşık 1 aydır hiç sorun yaratmadı. Ancak son 1 haftadır ilk çalıştırmada sorun yaşamıyorum ama çalıştıgı anda devir düşük bir şekilde çalışmaya başlıyor. Yani 750 devir yerine 600 devir civarında başlıyor çalışmaya ve zangır zangır titriyor birazcık gaza basınca normale dönüyor. Bunun sebebi sizce nedir?

Soguk sıcak motor hiç fark etmiyor hep düşük devirle çalışmaya başlıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PatlıcanMusakka -- 3 Temmuz 2017; 12:29:16 >

• yakıt aldığın yeri hatta markayı değiştirmeyi dene.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

yakıt aldığın yeri hatta markayı değiştirmeyi dene.

Her seferinde depoyu komple bitirip farklı yerden yakıt alıyorum standart belirli bir yerden almıyorum.

Bu model araçlarda kronik immobilizer problemi var bilgisayara bağlayınca sadece onu gösteriyor ama sanırım alakası yoktur onunla?
  • Rölanti ayarlayici?

• quote:

Orijinalden alıntı: Quintana!

quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

yakıt aldığın yeri hatta markayı değiştirmeyi dene.

Her seferinde depoyu komple bitirip farklı yerden yakıt alıyorum standart belirli bir yerden almıyorum.

Bu model araçlarda kronik immobilizer problemi var bilgisayara bağlayınca sadece onu gösteriyor ama sanırım alakası yoktur onunla?

opetten al sürekli .shell alma. bide katkılı benzin alma.

• Anlattıklarınıza göre tahmin yürüterek diyorum ki oksijen sensörünün miladını doldurmaya başlaması daha tam olarak arızaya geçmediği için obd taramalarında çıkmayabilir. İkinci bir ihtimal daha var tabi ki, rölanti motoru/sensörü kontrol ve temizliği , gaz kelebeği kontrol ve temizliği.
  • Rölenti motoruna bir baktırom

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: vortex35

Anlattıklarınıza göre tahmin yürüterek diyorum ki oksijen sensörünün miladını doldurmaya başlaması daha tam olarak arızaya geçmediği için obd taramalarında çıkmayabilir. İkinci bir ihtimal daha var tabi ki, rölanti motoru/sensörü kontrol ve temizliği , gaz kelebeği kontrol ve temizliği.

Rölanti motorundan olsa devir düşüklügünü sürekli yaşamazmıyım? Sonuçta sadece ilk çalışma anında devir düşük kalıyor ondan sonra bir daha stop edene kadar hep normal çalışıyor
  • Fikri olan yokmu arkadaşlar?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.