Şimdi Ara

Ilk defa gözlük kullanacağım hiçbir fikrim yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Dün devlet hastanesinde göz muayenesi oldum ve miyop astigmat tanısı kondu.0.50 dereceymis. Reçetede başka şeyler de yazıyor ama hiç anlamadım.
    Ayrıca doktor pek fazla ilgilenmedi maksimum 2 dk anca içerde durmusumdur. Gözlük taktı ve harf testi yaptı. Düzgün görene kadar yeni cam takıp çıkarıyordu doktor ama mesela okuyamadığım bir harf sonrası yeni cam taktı,görüntü biraz düzeldi ama yine de net değildi tam. Biraz daha iyi dedim ben de ancak yeni cam takmadı.
    Acaba diyorum dereceyi falan yanlış mı belirledi?
    Şimdi gidip gözlük alıp ve yine düzgün goremezsem bosuna masraf yapmış olacağım.
    Napmaliyim sizce tekrar mi muayene olsam bi yerde?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Reçetede sph yazan yer (+) ise hipermetrop, (-) ise miyop değeriniz. Cyl yazan yer astigmat dereceniz. Memnun kalmadiysaniz başka bir hekime de muayene olabilirsiniz neticede objektif bir ölçüm değil ancak sonucun çok değişeceğini zannetmiyorum. Yaklaşık 15 senedir gözlük, lens kullanan biri olarak günlük yaşamınızı çok fazla etkilemiyorsa kullanmazdım sanirsam 0.5 miyop değerine.

• quote:

Orijinalden alıntı: yaasink

Reçetede sph yazan yer (+) ise hipermetrop, (-) ise miyop değeriniz. Cyl yazan yer astigmat dereceniz. Memnun kalmadiysaniz başka bir hekime de muayene olabilirsiniz neticede objektif bir ölçüm değil ancak sonucun çok değişeceğini zannetmiyorum. Yaklaşık 15 senedir gözlük, lens kullanan biri olarak günlük yaşamınızı çok fazla etkilemiyorsa kullanmazdım sanirsam 0.5 miyop değerine.
    Ilk defa gözlük kullanacağım hiçbir fikrim yok
    Reçete bu.
    Derste sıkıntı yaratıyor biraz ve akşam vakti ışıklı tabelaları okuyamıyorum. Tvde altta çıkan yazıları da nerdeyse hic okuyamıyorum. Onun dışında sıkıntı yarattığı yok.
    Geçen sene başladı bu sorun ve simdilerde daha da arttığını hissediyorum.
    Hiç takmazsam daha da ilerler mi yoksa gözlük takınca ilerlemesi durur mu? Internette sürekli takınca gözün tembellestigini ve gözlüğe bağımlı hale geldiği yazıyor
    Doktor ise gerektiği zaman takarsın dedi.

• Lord keşiş L kullanıcısına yanıt
    Sağ 0.5 miyop, sol 0.25 miyop 0.5 astigmat. Benim numaralarım daha büyük olduğu için yorum yapmam ne derece doğru bilemiyorum ama ben olsam dersten derse falan takardım herhalde.

• quote:

Orijinalden alıntı: yaasink

Sağ 0.5 miyop, sol 0.25 miyop 0.5 astigmat. Benim numaralarım daha büyük olduğu için yorum yapmam ne derece doğru bilemiyorum ama ben olsam dersten derse falan takardım herhalde.
    Anladım teşekkürler. Son bir soru.
    0.50 ile 0.75 arasında çok bir fark olur mu? Örneğin 0.75 miyop birisi 0.50 gözlük taktiği zaman yine sorunsuz görür mü ?

• Lord keşiş L kullanıcısına yanıt
    Hocam yeni gördüm mesajınızı, kusura bakmayın. Aslında bu konu hakkında bilgi sahibi değilim ama kendi yorumlamam şöyle olur. Görmeyi kısmen düzeltecektir ama göz numarası belli bir yaşa kadar artıyor sanırsam. Yani bende artmıştı. 26-27 yaşında durdu. Ek olarak zaten ölçüm çok objektif değil. Onun için senede bir falan muayene olmakta fayda var.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hayatım da ilk defa araba aldım.
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.