Şimdi Ara

İlk defa içli köfte yaptım. Soruları alayım ...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • En son gerçekleştirdiğim dalyan köfte yapımından sonra uzun zamandır yapmayı hayal ettiğim içli köfteyi de sonunda yapmış oldum.

    Ustalık aşamasına daha çok yol var ama ilk kez olmasına rağmen baya bir el alışkanlığı ve tecrübe kazandığımı söyleyebilirim.

    Hemen söyleyeyim çok zor olarak bilinir ama o kadar da zor değil. Kabuğunu henüz istediğim kadar ince yapamadım inşallah yavaş yavaş o da olacaktır.

    İlgilenen ya da merak edenlerin sorularına yardımcı olabilirim.


     İlk defa içli köfte yaptım. Soruları alayım ...







  • Güzel olmuş. Elinize sağlık.
  • Gayet güzel görünüyor hocam.Daha iyisini yapana kadar devam
  • Eyvallah dostlar.

    Başka tecrübe eden arkadaşlar varsa onların da fikir ve önerilerini bekleriz.

    Mesela benim aklımda olan birşey bunu bir dahaki sefere kavurma-kaşarlı yapmak. Tostun mükemmel ikilisini bir kez de burada denemek istiyorum.
  • eline sağlık ama daha ince olması gerekli birde şeklini iyi yapamamışsın.kolay açmak için içine biraz irmik koy hamurunun, şekili için salatalıkta kullanabilirsin.unutmadan biraz daha az pişir, bol yağda.
  • Dün bir kez daha denedim, ancak iftar telaşı içinde ilki kadar başarılı olmadı.
    Olmamasının nedeni de (yapmak isteyenlere tecrübe), dış hamurunu yani bulgur-irmik karışımını sıcak suda en az yarım saat kadar bekletmek gerekiyordu iyice şişmesi için.
    Ben vakit sıkıntısından dolayı çok bekletemedim. Bunun sonucu olarak da bulguru tam şişmeden hazırlanan ve yağa atılan köfteler çatlama yaptı.

    Burada bulgurun özelliğini iyi tanımak gerekiyor bulgur çabuk ve oldukça şişebilen bir gıda. Ancak beklemek gerekiyor. Bu, pek çok tarifte bile yazmıyor maalesef.

    Arkadaşa cevap olarak,

    Evet irmik kullanıyorum her zaman, hatta birazcık da un koyuyorum ve yumurta tabii. İncelik zaten işin en zor kısmı, bunun için de yapışmayan bir harç elde etmek gerekiyor sanırım, henüz ben bunu başaramadım.
    Sanırım bunun için de bulguru çok fazla suyla değil tam kararınca suyla ıslatmak gerekiyor. Yani aslında ta işin başında pür dikkat yapılması gereken bir yiyecek.

    Salatalığı deneyebilirim, diğer bir yöntem de iç kısmını önceden hazırlayıp dondurmak ve dış hamurunu etrafına sarmak şeklinde. Nasıl olur bilemiyorum belki onu da denerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nokmen -- 23 Haziran 2015; 9:10:39 >




  • yere düşen içli köfteleri ne yapıyorsun şaka maka bi yana güzel yapmışsın eline sağlık
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İçli köfte harcının içine bir avuç doğranmış fıstık içi atarsanız tat lezzet müthiş fark ediyor.

    Denemenizi tavsiye ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ebu Computer

    İçli köfte harcının içine bir avuç doğranmış fıstık içi atarsanız tat lezzet müthiş fark ediyor.

    Denemenizi tavsiye ederim.

    Bir dahakine denerim inşallah.

    Az önce başka sayfada menemen konusundaydık. Benim sayfamdan görerek buraya geldiniz sanırım. Küçük bir hort olmuş da :)
  • Konu çok eski değil.

    1 ay öncesine ait.

    Hort sayılmaz.

    Bu arada içli köfte kızartıldığında ağır oluyor.

    Haşlanıp üzerine tereyağ gezdirildiğinde daha hafif oluyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ebu Computer

    Konu çok eski değil.

    1 ay öncesine ait.

    Hort sayılmaz.

    Bu arada içli köfte kızartıldığında ağır oluyor.

    Haşlanıp üzerine tereyağ gezdirildiğinde daha hafif oluyor.

    Doğru ama kızartmanın verdiği çıtırlık da haşlamada olmuyor. Bugüne kadar hiç haşlama yemedim. Denemek isterim.
  • bende bu tarifi yapmıştım çok güzel oldu.

    nefis
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nokmen

    quote:

    Orijinalden alıntı: Ebu Computer

    Bu arada içli köfte kızartıldığında ağır oluyor.

    Haşlanıp üzerine tereyağ gezdirildiğinde daha hafif oluyor.

    Doğru ama kızartmanın verdiği çıtırlık da haşlamada olmuyor. Bugüne kadar hiç haşlama yemedim. Denemek isterim.

    Ikea daki İçli Köfte'yi begendim ve dondurulmuş ürünleri arasında da olan aynı ürünü ev için aldım.
    Ama her istediğimde ikea ya gitmek yerine büyük marketlerin dondurulmuş ürünleri arasında bulmak mümkün mü?

    Ayrica kizartildigini bilmiyordum.
    Bu aldigim dondurulmus urunu kizartmak yerine firinda isitsam/pisirsem nasil olur?
    Firinda nasil yapilacagi konusunda onerilerinizi bekliyorum




  • En doğru bilgiyi ürün paketinde bulabilirsiniz diye düşünüyorum.
    Eğer ürün yarı pişmişse ona göre farklı pişirilebilir, değilse de direk çözdükten sonra kızartarak pişirebilrsiniz.

    Fırında nasıl olur bilemiyorum. Yağ ya da su ile teması olmayacağı için dış tarafının kuruyabileceğini düşünüyorum.

    Yine de en sağlıklısı marketteki hazır ve dondurulmuş ürünlerden uzak kalmaya çalışmak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nokmen -- 16 Kasım 2015; 15:28:14 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.