Şimdi Ara

ilk defa kombi kullanacağım yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.025
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Ben Aydın'da yaşıyorum ve Aydın'a doğalgaz gelmesi ile birlikte evimize kombi taktırmak zorunda kaldık. Var olan kalorifer tesisatının üzerine viessman vitodens 050-w yoğuşmalı kombi taktırdık. 3 odada ECA Termostatik vana tercih ettik.

İlk kez böyle bir iş yapacağımızdan dolayı biraz gerginiz. Önceden kömür ile ısınıyorduk acaba şimdi daha çok öder miyiz gibi sorular var aklımda.

Vana seçimi sizce iyi mi?
    Evin 140m2 olduğu düşünülünce kombi yeterli olur mu?
    Tasarruflu ısınma için kombiyi nasıl kullanmalıyız?
    Ortalama ne kadar fatura öderiz?

Bu gibi sorularıma verebileceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• merhaba tasarruflu ısınma için premix yoğuşmalı kombilerde kış boyunca en fazla 55c ve altında kullanmanız ve bu derecede ısınmanız gerekir
    bu da ancak ısıtılacak net alana oranla metrajlanmış radyatör boyutudur
    viessmann vitodens 50w piyasaya yeni çıktı,teknik verileri önceki vitodens 100w'e göre daha iyi minimum ısıl gücü daha düşük ve modülasyon aralığı daha geniştir,bu cihaz oda sıcaklığına göre modülasyon (modülasyonlu oda kumandası) ve/veya dış hava sensörü takılıyor mu bu konuda açıkçası bilgim yok

termostatik vana seçiminiz bence iyi değil,eca trv vana işe yarar kullandım ama danfoss ra 2000 kadar hem malzeme kalitesi olarak iyi değil hemde tepki süresi uzun (danfoss ra 2000 13dk, eca 21-22dk)

3 odada trv vana varsa diğer kalan odalarda kaç tane ve boyut olarak ne kadar radyatör var bu önemli

evinizde ısıtılacak net alan (balkonlar hariç) kaç m2?
    toplam radyatör metrajı (kaç tanesinde trv vana var veya yok)
    binanızda yalıtım var mı?
    evinizin cepheleri nasıl,alt ve üst katta oturan var mı?
    kombi balkonda mı evin içinde mi?

• Kombi olarak sana ısısan daikin buderus 3 firmada harika ortaklar diye biliyorum hem uygun hem performans olarak gayet iyi ve bi oda termostatı almanıda oneriyorum biraz pahalı ama faturalarını görünce verdiğim paraya değmiş dersin.
  • ECA değiştirme imkanım şuan yok. Fakat asıl merak ettiğim acab oda termostatı mı tercih etmeliydim yoksa Termostatik vana tercih ederek iyi mi ettim?

• Kombide modülasyon özelliği var fakat bi mühendisten aldığım bilgiye göre oda termostatı olmadan kombi modülasyon yapmıyormuş. E o zaman ne anlamı kaldı kombinin. Oda termostatı taktırmak gerçekten zorunluluk mu bunu merak ediyorum.

• disintegration kullanıcısına yanıt
    Petek metrajlarını şuan ölçemiyırum fakat
    3 peteğe Termostatik vana takıldı geri kalan 4 petek ve havlupan a takılmadı.
    Alt ve üst katımız dolu ve onlar da kombi kullanacaklar.
    Kombi balkonda ama dolap içinde.
    Binada yalıtım yok.
    Evde pimapen ve çift cam var.

• quote:

Orijinalden alıntı: eisenaugen

Kombide modülasyon özelliği var fakat bi mühendisten aldığım bilgiye göre oda termostatı olmadan kombi modülasyon yapmıyormuş. E o zaman ne anlamı kaldı kombinin. Oda termostatı taktırmak gerçekten zorunluluk mu bunu merak ediyorum.

mühendis modülasyonları karıştırıyor
    piyasadaki bütün kombiler istisnasız 2 tam modülasyon yapar
    su sıcaklığına göre modülasyon:sıcak su kullanımında
    tesisat suyuna göre modülasyon:ısıtma devresinde
    benim söz ettiğim cihazın minimum/maximum çalışma düzeyinde harcadığı kW
    viessmann vitodens 50c-30c işletmede 6.5kW tüketim yapıyor
    modülasyon aralığı %27 - %100

bir de 3 tam modülasyon vardır üçüncü modülasyon oda sıcaklığına göre modülasyondur,bu özellik her cihazda olmaz,hem anakartında yazılım olacak hemde bu kombiye uyumlu modülasyonlu oda kumandası olacak,cihaz oda sıcaklığına göre modülasyon yapar

• bende burdan biri soru sorayım izninizle, yardımcı olursanız sevinirim. Evim alt 100 metrekare üst 100 metre kare olmak üzere dubleks bir ev. kule tarzı olan bir daire yani 7.ve 8 kat olduğum için etrafım boş ama binada yalıtım var. yaklaşık 14 metre petek uzunluğumuz var. teras olarak dizayn ettiğim ama şuan petek takılı olmayan ama toplamda 3,5 metrelik iki petek de takmayı düşündüğüm bir alanım var. Bu bilgiler ışığında kaç kcal nasıl bir kombi ve en önemlisi hangi kombiyi alayım yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
  • eisenaugen E kullanıcısına yanıt
    Binada yalıtım yoksa oda termostatı risk olur, onun yerine havlupan ve kombiye en uzak (veya koridordaki) petek hariç 3 peteğe daha termostatik vana taktırın.
  • Thunderbird34 T kullanıcısına yanıt
    Tesisatınız kusursuz yapıldıysa 35kW yeterli olur ama emin değilseniz ve riske girmek istemiyorsanız 40kW'lık kombi almalısınız. Airfel Digifel Premix 40kW, Demirdöküm Nitromix 35kW, ECA Confeo Premix 35kW veya Baymak Falke Condense 42kW arasında seçim yapabilirsiniz.
  • teşekkür ederim.önerinizi dikkate alacağım yarın bu kombi işini çözmeye bakalım...
    33-35kW civarında premix yoğuşmalı kombi yeterli gelir
    Eviniz dubleks üstelik yalıtım var banyodaki havlupan ve kombiye en uzak bir radyatör hariç kaliteli termostatik vanalar taktırmanızı öneririm:danfoss ra 2000 (gaz sensörlü)
    Tesisatın Sirkülasyonunda sıkıntı varsa dar boru çapı kullanıldıysa ilave pompa ve denge kabı uygulaması gerekebilir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi netten bilgi topluyordum baymakın bu modeli ilgimi çekti BAYMAK & BRÖTJE HEIZUNG STAR BRİDGE EXTRA 310 FI YOĞUŞMALI KOMBİ 3 eşanjörlü imiş ama bunun kapasitesi düşük, garanti süresi 4 yıl bu ayarda bir model önerebilir misiniz... yardımınız için teşekkür ederim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thunderbird34 -- 11 Ekim 2014; 22:11:26 >
    Star Bridge Extra ara nesil bir kombidir, Premix Yoğuşmalı karşılığı Novadens Extra'dır.
  • teşekkür ederim Zebza bey konu anlaşıldı... Premix Yoğuşmalı yada Novadens Extra modellerinden birine bakacagız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thunderbird34 -- 11 Ekim 2014; 22:43:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thunderbird34

teşekkür ederim Zebza bey konu anlaşıldı... Premix Yoğuşmalı yada Novadens Extra modellerinden birine bakacagız

sizin eve benzer ev ve işyerlerine 35kW ferroli econcept tech,33kW baymak duo tec taktırdım,ayrıca çevremde 35kW eca confeo premix kullananlar var
    bu modelleri araştırmanızı öneririm
    http://www.akakce.com/kombi/en-ucuz-e-c-a-confeo-premix-s-35-kw-fiyati,1467445.html
    http://www.akakce.com/kombi/en-ucuz-ferroli-econcept-tech-35-c-35-kw-fiyati,22815.html
    http://www.akakce.com/kombi/en-ucuz-baymak-luna-3-duo-tec-premix-33-330-fiyati,139944.html

• bu modellerin kapasitesi yeterli olurmu kombi alt katta üst katı pek kullanmıyorum kışın ama lazım olduğunda orayıda ısıtsın istiyorum. komşumda demirdöküm var ve onda şunu gördüm. kombi hiç durmadan petekleri sıcak tutuyor ve benim işe yaramaz kiturami kombi ile aynı fatura geliyor. ama komşumun evi pencere aç otur o derece yani. bu modellerde öylemi acaba
    ve bu model nasıl acaba
    http://www.termosanisi.com/urun-106-baymak-baymak-yogusmali-kombi/baymak-duo-tec-42-duo-tec-45-premix-yogusmali-kombi.php

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thunderbird34 -- 12 Ekim 2014; 0:17:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Thunderbird34

bu modellerin kapasitesi yeterli olurmu kombi alt katta üst katı pek kullanmıyorum kışın ama lazım olduğunda orayıda ısıtsın istiyorum. komşumda demirdöküm var ve onda şunu gördüm. kombi hiç durmadan petekleri sıcak tutuyor ve benim işe yaramaz kiturami kombi ile aynı fatura geliyor. ama komşumun evi pencere aç otur o derece yani. bu modellerde öylemi acaba
    ve bu model nasıl acaba
    http://www.termosanisi.com/urun-106-baymak-baymak-yogusmali-kombi/baymak-duo-tec-42-duo-tec-45-premix-yogusmali-kombi.php

aç pencere otur:
    yalıtım,kaliteli tesisat,yeterli petek boyu ile mümkündür,kombi en son sırada gelir,ayrıca hangi kazan sıcaklığında aç pencere otur yapıldığı da önemli,
    alacağınız kombi ile kış boyunca en fazla 55c kazan sıcaklığında ısınmanız gerekir,çünkü cihaz premix yoğuşmalı
    bunun içinde evdeki petek metrajını evi kış boyunca bu derecede ısıtabilecek metrajda olması gerekir
    linkteki kombi 42kW ve 45kW kapasitede,sizin evde tesisatın sirkülasyonunda sıkıntı yoksa tesisat suyunu en son peteğe kadar gönderir.ama tesisatta sıkıntı varsa kombi suyu gönderemiyorsa ilave pompa ve denge kabı da gerekebilir (ihtimal)

ilk mesajda yazdım tekrar yazayım eviniz dubleks sizin evde termostatik vana kullanımı şart,kombiye yakın petekler trv vana tarafından kısılınca tesisat suyu ısınmayan odalara yönlenir,ayrıca katlar ve odalar arasında sıcaklık daha homojen dağılır

• tamam hangi model termostatik vana alayım onuda belirtirseniz sevinirim. Alt kat dağıtıcılı sistem ile kurulu fakat üst katı yeniden yapılandırırken ben collector salla dedim altlama sistemi ile yaptırdım.fakat buyuk hata yapmışım ama artık yapılacak bir şey yok. kiturami kombi alt katta sorunsuz çalışıyor ama üst katı devreye koyduğumda yetmiyor ancak alt kattan petek kapatırsam rahat şekilde sıcak su çıkıyor oraya da.ben artık büyük alayım da sorun yaşamayayım ileride teşekkür ederim yardımlarınız için..
    bende aynı konudan söz ediyorum alt kattakı radyatörlerin hepsine (banyo hariç) trv vana taktırıp ve radyatörler set edilen derecede kısıldığı zaman,tesisat suyu üst kata reglaj olacak,otomatik olarak üst kattaki radyatörlere yönlenecek,size alt kattaki radyatörleri kısılacak şekilde ayarlayın
    3,5 numara:21c-22c iç ortam sıcaklığına denk gelir idealdir,sıcağı çok sevmıyorsanız 3 numara 20c,her odaya ayrı ayrı numara ile ayar yapabilirsiniz
    dubleks evlerde termostatik vana şart

siz 45kw kombide alsanız tesisatın sirkülasyonunda sıkıntı varsa yine üst katta pompa basarken sıkıntı yaşanır

siz 33kW-35kW kapasitede yazdığımız cihazlardan birini alın,termostatik vanaları 2 radyatör hariç hepsine taktırın,üst kattaki radyatörlerin çoğuna da özellikle kombiye yakın radyatörlere de danfoss ra 2000 taktırın,

baktınız yine sıkıntı var, kombinin yanına ek pompa ve denge kabı monte ettirirsiniz sorununuz toptan halledilir, ilave pompa+denge kabının tesisat suyunu basamayacağı kalorifer tesisat yok ama bu son çare olmalı belki ihtiyacınız olmayacak

33kW veya 35kW premix yoğuşmalı kombi+danfoss ra 2000 trv vanalar yeterli gelecek

danfoss ra 2000
    https://www.termostatikvana.com/iletisim/
    http://www.gkvana.com/contact.aspx?ln=tr
    http://halicmekanik.com.tr/pages/4/4/f/tr-TR/iLETisiM.aspx

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.