Bu dövmeler derinin altına yapıldığı için abdest geçiriyor diye biliyorum. Ancak peygamberimizin dövme yaptıranlara laneti var hadislere göre, ki bu gerçekten kötü bir şey, çoook kötü...
quote:
Orijinalden alıntı: GR33K
bugün naptın gittin mi cuma namazına
hem de atletle gittim görünsün diye
quote:
Orijinalden alıntı: Mü'min
Bu dövmeler derinin altına yapıldığı için abdest geçiriyor diye biliyorum. Ancak peygamberimizin dövme yaptıranlara laneti var hadislere göre, ki bu gerçekten kötü bir şey, çoook kötü...
Kalıcı dövme abdest geçirir, sadece pek çok mezhebe göre yaptırması haramdır. Bunu bilmeden yaptırdıysan ve sildirmek dayanılmayacak acı veriyorsa(şimdi lazer var ,eskiden dağlaya dağlaya ) sildirmeyebiliyorsun bildiğim kadari ile
quote:
Orijinalden alıntı: Hakimichi-kun
Kalıcı dövme abdest geçirir, sadece pek çok mezhebe göre yaptırması haramdır. Bunu bilmeden yaptırdıysan ve sildirmek dayanılmayacak acı veriyorsa(şimdi lazer var ,eskiden dağlaya dağlaya ) sildirmeyebiliyorsun bildiğim kadari ile
bir zamanlar bende çok özeniyodum malum turistlik bölgedeyimde baya bi özenti vardı o turistlerle filan dövme hakkında konuşuyodum bile adamları tutup ama baya araştırdım bazı alimler Allaha şirk koşmak olarak bile değerlendiriyor hani aşırı dinci biride değilim ama ne bileyim mantıklı geldi banada Allahın yarattığı vucuda kalıcı olarak birşeyler katmakk huzursuz oldum açıkçası vaz geçtimm :)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme