Şimdi Ara

İlk günde sorun çıkaran güç kaynağı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bundan 10 gün önce bir internet sitesinden hazır toplanmış sistem satın aldım. İçerisinde CORSAIR VS650 650W 80+ güç kaynağı ile geldi. Daha ilk gün çalıştırdıktan 3-4 saat sonra cırıltı, fanın bir yere sürtmesi gibi ses yapmaya başladı ve oldukça yüksek ses çıkartmaya başladı. Tabiki bütün hevesim kaçtı ve açıkcası moralimi bozdu.
    https://www.youtube.com/watch?v=FiPyszpjhDI

Aynı videodaki gibi ses gelmeye başladı.

İnternetten araştırdım ve hem türk sitelerinde hem de yabancı sitelerde bu güç kaynağının bu şekilde ses sorunu çıkardığı söyleniyor. Birkaç senedir mutlu mesut kullananlar da var ama sorun yaşayanların sayısı oldukça fazla. Kasayı ertesi gün geri göndermek zorunda kaldım. Bu güç kaynağının yenisi mi verilir yoksa tamir mi edilir bilmiyorum ama geri iade etmeyi ve yerine başka bir güç kaynağı düşünmeye başladım. Cooler Master'ın G650M 650W 80+ Bronze sertifikalı bir güç kaynağı var ve 410 TL gibi bir fiyatı var. Bu güç kaynağı sizce nasıldır? Ne tavsiye edersiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ş@n -- 5 Mayıs 2017; 10:23:44 >

• fan göbeğinden ses geliyor gibi cw problemi değil garantisi var ise tamir ederler yada psuya yeni fan takarlar.

bunların dışında corsair giriş seviyesi psuları malesef istenilen seviyede değil özellikle vs,cx serilerinin pc dünyasında baya bir adı çıktı.

eğer para iadesi falan kararı verilirse fsp, evga, seasonic, corsair orta-üst segment serileri rm serisi falan bunları tavsiye ederim.

yeni psu almadan önce jonnyguru.com'da incelemesi var mı yok mu mutlak kontrol edin incelemesi varsa detayları, verilen puanı inceleyip ona göre karar verin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aerosol 34 -- 5 Mayıs 2017; 12:35:46 >
  • Yeni PSU alacaksanız Thermaltake Smartpower 650W 80+ güç kaynağını tavsiye ederim. Elbette tamir edilmeyecek gibi değil ancak iade için şansınızı zorlayın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aerosol 34 kullanıcısına yanıt
    80 plus sertifikaları ile ilgili internette bir araştırma yaptım ve aşağıdaki linke ulaştım. 80 plus sertifikalarını bu firma veriyormuş. Bu linkte 80 plus verilen marka ve modeller belirtilmiş. Corsair VS650, Cooler Master G650M ve Thermaltake Smartpower 650W güç kaynakları bu listede yer almıyor. Ancak Seasonic markasının birkaç modeline baktım ve hepsi listede var. Firmalar kendileri 80 plus etiketi mi koyuyor yoksa sitedeki datanın güncellenmesi mi gerekli? Seasonic modellerinin olup diğer markaların listede olmaması kafamı karıştırdı.
    https://www.plugloadsolutions.com/80PlusPowerSupplies.aspx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ş@n -- 5 Mayıs 2017; 18:58:9 >
  • Ş@n kullanıcısına yanıt
    bu sertifikasyon işlemleri maliyetli olduğu için firmalar kendisi test edip sertifikayı veriyor olabilir. Tam bilemeyeceğim ama firmalar bunu yapabiliyor high power marka psu'ların bazı modellerinde de benzer durum var. 80 plus sertifikalı ancak ecova plug load listesinde yer almıyor.
  • Aerosol 34 kullanıcısına yanıt
    Yani bu markalar güvenilirdir değil mi?
  • Buradan her markayı detaylıca görebilirsiniz.

http://www.realhardtechx.com/index_archivos/PSUReviewDatabase.html

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.