Şimdi Ara

İlk Kaza ve Bir Sigorta Sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Dün maalesef ilk kazamı en yakın arkadaşımın aracına arkadan vurarak gerçekleştirmiş bulunuyorum. Onun önündeki aracın aniden durması sonucu kendisi durmuş fakat benim geç farketmem ve Acıbadem Caddesi üzerindeki o çakıl ve tozlar yüzünden (dün akşam aynı yolda 10 dakikadaki 2. kazayı biz yaptık, bizden önce mini cooper ve bir audiydi sanırım ciddi şekilde kaza yapmış ve minicooper pert görünümündeydi) frenlememe rağmen, araç absye düştü 6mt civarı kayarak(gibi, tarif edemedim şu an) 35kmden 25e hızı anca düşürebildim ve malesef arkadaşıma vurdum. Çok bir hasar yok, Allaha çok sükür en fazla 200-300 lira gibi bir şey tutar diye ümit ediyorum(kendi aracımın masrafı), karşı tarafın ise bagaj kapağını plakam sıkıştığı için tam plaka boyutunda bir göçme mevcut. Vakum ve pasta cilayla düzeleceğini düşünüyoruz.

Gelelim soruya,
    Benim kullanmış olduğum araç, babamın üzerine ve engelli indirimiyle ötvsiz alınmış otomatik bir araçtır, üzerinde hiçbir ek donanım yoktur. Sol bacağındaki engelden dolayı otomatik arabayı ötvsiz alabiliyorduk, ve aldık. Kaza tutanağına sürücü olarak kendi adıma imza attım. Karşı tarafın tamirinde her hangi bir sorun teşkil eder mi? Sigortanın karşılamama gibi bir durumu olacaksa tutanağı değiştirmeyi düşünüyorum ki, kaç yıllık dostum, kardeşim dediğim insan madur olmasın. Dediğim gibi tutanakta sürücü kısmına kendi adımı yazmış olmam herhangi bir sorun teşkil eder mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aesert -- 23 Ocak 2015; 14:09:57 >

• Babanızın engel oranı yüzde 90 ın altında ise o aracı sizin kullanmanız kanunen yasak. Sigorta da sorun çıkar mı bilmem ama trafik bunun için size kallavi bir ceza yazabilir. Engel oranı yüzde 90 altında olan engelliler H sınıfı ehliyet alarak araçlarını kendileri kullanır ve o aracı başka birisi kullanamaz.
  • ismail4444 İ kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkür ederim, ancak aracı alırken yaptığımız pek çok araştırmada ruhsatta şöfor özel olarak belirtilmediği sürece hiçbir sorun teşkil etmeyeceği yazılıyordu ki, dün gece girdiğim çevirme dahil arabayı aldığımızdan beri girdiğim 3 çevirmede de hiçbir ceza yahut, ters bir durum yaşanmadı, bundan eminim. Benim tek sorunum sigortadan sorun yaşanıp yaşanmayacağı?
  • Hocam belki son dönemlerde bir değişiklik olmuş olabilir. Eğer çevirmelerden sorunsuz geçebiliyorsanız sıkıntı olacağını sanmam.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.