Şimdi Ara

İLK KEZ GİRECEKLERE YGS TAVSİYESİ!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 2014 te lise sonda girdim fakat istediğim yeri kazanamadım bu sene de gireceğim, az çok tavsiye vermek istedim şurda 10 gün kadar kaldı sınava

1)Birçok kez duyduğumuz halde bir kulaktan girip diğerinden çıkan en önemli madde şu: bu sadece bi taban atmak içi yapılan sınav. Önemli olan lys bunu çok büyütürseniz kaybedersiniz.
    2)Bilgi değil mantık sınavı, kendinize güvenmeseniz bile çok iyi bi sıralama gelebilir veya tam tersi.
    3)Sınava rahat kafayla girin. Kesinlikle heyecan yapmayın. EN ÖNEMLİ NOKTA GÖZÜNÜZDE BÜYÜTÜP SAÇMALAMAYIN(okula 2 saat önce gidicem, tuvaletim gelebilir bez bağlıycam, yanımda kıyafet götürüyüm su dökülürse vs. saçmalamayın) ama ciddi olun.
    4)Bugüne kadar yaptığınız çözme sırasını değiştirmeyin kesinlikle
    5)İlk 10 dk hafiften bi şok olucak bu çok normal bu 10 dk yı kısaltmak veya uzatmak sizin elinizde. Yapamazsanız moraliniz bozulmasın çünkü kötü netlerle bile iyi sıralama gelebiliyor.
    6)Sorulara değinelim. ÖSYM bu konuda çok başarılı. İstediğini yaptırıp istediğini yaptırmıyor o yüzden soru üzerinde çok oyalanmayın. Özellikle matematikte çok fazla odaklanma isteyen denklem soruları olacak hızlı ve mantıklı olmanız gereken. Kendi bölümünüzü erken bitirip matematiğe ek süre vermeye çalışın.
    7)Türkçe de genelde aklınıza gelen ilk cevap doğru oluyor (sınavda yanlış yapınca suçu bana atmayında sonra).
    8)Sınav kötü geçerse moralinizi bozup zaten bitti diye sakın sallamayın, hatta 2 şıka indiremezseniz kesinlikle işaretlemeyin.
    9)Birçok insan sene boyunca çalışıp YGS de patlıycağını, en yüksek neti yapacağını zannediyor şimdiye kadar öylesini görmedim genelde tüm senenin ortalaması geliyor arkadaşlar.
    10)Sınava kendinizi en kötü sonuca hazırlayarak girerseniz daha rahat çözersiniz.

11) SINAVDAN SONRA AÇIKLANANA KADAR GENELDE 1 HAFTA CİDDİ Bİ SIKINTI OLUYOR PEK ÇALIŞILMIYOR. 1 HAFTA TAMAM AMA EĞER SONUÇLARDAN SONRA HEMEN LYS BAŞLAMAZSANIZ ZARARLI ÇIKARSINIZ.

aklıma geldiği kadar yazdım sorularınız varsa cevaplarım. teşekkürler. kolay gelsin.

• patlama yapan var.
  • Matematiğide temiz çözün problemlerde ne nerdeydi diye iki saat aramayın (yaşandı)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ajan_33

Matematiğide temiz çözün problemlerde ne nerdeydi diye iki saat aramayın (yaşandı)
    3. madde en önemlisi sanırım sağol bilgiler için...
  • Teşekkürler hocam güzel öneriler

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmetakcsme

Arkadaşlar 2014 te lise sonda girdim fakat istediğim yeri kazanamadım bu sene de gireceğim, az çok tavsiye vermek istedim şurda 10 gün kadar kaldı sınava

1)Birçok kez duyduğumuz halde bir kulaktan girip diğerinden çıkan en önemli madde şu: bu sadece bi taban atmak içi yapılan sınav. Önemli olan lys bunu çok büyütürseniz kaybedersiniz.
    2)Bilgi değil mantık sınavı, kendinize güvenmeseniz bile çok iyi bi sıralama gelebilir veya tam tersi.
    3)Sınava rahat kafayla girin. Kesinlikle heyecan yapmayın. EN ÖNEMLİ NOKTA GÖZÜNÜZDE BÜYÜTÜP SAÇMALAMAYIN(okula 2 saat önce gidicem, tuvaletim gelebilir bez bağlıycam, yanımda kıyafet götürüyüm su dökülürse vs. saçmalamayın) ama ciddi olun.
    5)İlk 10 dk hafiften bi şok olucak bu çok normal bu 10 dk yı kısaltmak veya uzatmak sizin elinizde. Yapamazsanız moraliniz bozulmasın çünkü kötü netlerle bile iyi sıralama gelebiliyor.
    6)Sorulara değinelim. ÖSYM bu konuda çok başarılı. İstediğini yaptırıp istediğini yaptırmıyor o yüzden soru üzerinde çok oyalanmayın. Özellikle matematikte çok fazla odaklanma isteyen denklem soruları olacak hızlı ve mantıklı olmanız gereken. Kendi bölümünüzü erken bitirip matematiğe ek süre vermeye çalışın.
    7)Türkçe de genelde aklınıza gelen ilk cevap doğru oluyor (sınavda yanlış yapınca suçu bana atmayında sonra).
    8)Sınav kötü geçerse moralinizi bozup zaten bitti diye sakın sallamayın, hatta 2 şıka indiremezseniz kesinlikle işaretlemeyin.
    9)Birçok insan sene boyunca çalışıp YGS de patlıycağını, en yüksek neti yapacağını zannediyor şimdiye kadar öylesini görmedim genelde tüm senenin ortalaması geliyor arkadaşlar.
    10)Sınava kendinizi en kötü sonuca hazırlayarak girerseniz daha rahat çözersiniz.

11) SINAVDAN SONRA AÇIKLANANA KADAR GENELDE 1 HAFTA CİDDİ Bİ SIKINTI OLUYOR PEK ÇALIŞILMIYOR. 1 HAFTA TAMAM AMA EĞER SONUÇLARDAN SONRA HEMEN LYS BAŞLAMAZSANIZ ZARARLI ÇIKARSINIZ.

aklıma geldiği kadar yazdım sorularınız varsa cevaplarım. teşekkürler. kolay gelsin.

selam kardes....tavsiyelrinn guzl guvnmemizii sagliyor kndimiize...bisy soraxaktm..kac bicnd mezna klmistin bnde mrzunum da sirf mat1 yuzundn .
    sinavda ne olduysa anlamdm ...

• Mat yapamiyorum ki bi 10 tane yapsam yetcek yapamiyorum of of .

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sözelden ilk 100 için girenler
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Benim tahminim geçen yıldan daha zor ve daha çelişkili olacak YGS çünkü her yıl YGS ye giren sayısı artıyor ve Üniversitelerin kontenjanı çok oynamıyor bu Yüzden ÖSYM öğrenci elemek için daha zor soracak

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 90 binle mezuna kaldım kardeş.

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmetakcsme

Arkadaşlar 2014 te lise sonda girdim fakat istediğim yeri kazanamadım bu sene de gireceğim, az çok tavsiye vermek istedim şurda 10 gün kadar kaldı sınava

9.madde morelimi bozdu :(

• Arkadaşın dediklerine katılmakla beraber bi de ben ekleyeyim. Arada saati kontrol edin beyler denemeden daha hizli geciyor resmen bi bakmissiniz sinav bitmis. Çok erkenden gitmeyin beklerken stres oluyor bi de tanidik falan goruyosun o da kotu. Sakin olduktan sonra gerisi gelir zaten normalde kac yapiyorsaniz o geliyor asagi yukari onemli olan heyecani kontrol edebilmek. Heyecanlanmamak icin de sureyi iyi ayarlamaniz lazim o yuzden ozellikle matematikte yapamadiginiz soruda oyalanmayin basın geçin.

• 9.madde icin hala umutum var sbs ile ygs karilastirilmaz ama sbs denemelerin 420yi gecememistim sbsde 482 almistim :D

• kardeş bazı acılardan haklısın ama 9. maddenin herkes icin gecerli olduğunu düşünmüyorum. ki ortalama demek sacma olur. mesela ben 300 ile basladım su aralar 430 falan. Ortalaması dersek sacma sonuclar cıkar ortaya

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçen sene türkçede 36. sorudaydım bi baktım saat olmuş 11.10 hayatta o kadar oyalanmazdım ben sonuç hafta içi mezun akar zaten sınav genel olarak düşüktü ama süre önemli tabi
  • mehmetakcsme kullanıcısına yanıt
    Hocam tebrikler iyi saptama yapmışsınız tecrübe neler öğretiyor insana işte türkce de önerinize uyucam aklıma ilk geleni işaretleyebilirim :D gercekten genelde doğru cıkıyor 👍👌✌

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Acıyokraki -- 3 Mart 2015; 20:41:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: geleceginmuhendisi

geçen sene türkçede 36. sorudaydım bi baktım saat olmuş 11.10 hayatta o kadar oyalanmazdım ben sonuç hafta içi mezun akar zaten sınav genel olarak düşüktü ama süre önemli tabi

Ben ilk kez saate bakmak icin kitapciktan kafami kaldirdigimda 10 dk vardi hocam felsefe sorularindaydim. En son 1-2 mat bosuna donebildim ama cok gecti. Sonucta ayni yerdeyiz hafta ici akar. :D

• bu sene olur ama inşallah ya alıştık artık geçen sene bu kadar çalışmamıştım
  • quote:

Orijinalden alıntı: geleceginmuhendisi

bu sene olur ama inşallah ya alıştık artık geçen sene bu kadar çalışmamıştım

Aynen gecen sene denemelerde zaman artmazdi hic bu sene bi 15-20 dk artiyor genelde. Hallederiz insallah hocam hayirlisi. :D

• Hocam güzel öneriler. Sınavda patlama yapacağımı düşünüyorum neden bilmem sanki türkçe sosyalde denemelerden daha iyi yapıcakmışım gibi geliyor. Umarım hepimizin öyle olur

• quote:

Orijinalden alıntı: Ajan_33

Matematiğide temiz çözün problemlerde ne nerdeydi diye iki saat aramayın (yaşandı)

Arkadaşa katılıyorum zaten bir sayfada 3 falan oluyor doğru düzgün yazın ve çıkmazsa o yazdıklarınızı silmeyin daha sonra dönüp denklemi baştan yazmak yerine işlemleri kontrol edersiniz.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.