Şimdi Ara

İlk Makinamı Alıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, 13 Hazirandan itibaren staj dolayısıyla 3 Ay Almanya'da bulunacağım. Malum teknolojik şeyler orada biraz daha uygun fiyatla satılabiliyor. Öncelikle internetten alışveriş yapamayacağımı, ürünü elden peşin parayla alacağımı belirteyim.

Bu benim alacağım ilk fotoğraf makinası olacak ve bu konuda pek bir bilgim yok.

Şimdiye kadar fotoğrafla veya fotoğrafçılıkla hiç ilgilenmedim fakat önümüzdeki dönemde hobi olarak başlamak istiyorum.

İnternette bir hayli karşılaştırma videosu veya konusu olduğunu biliyorum fakat şuan onların içerdiği bilgilere zaman ayıramayacağım, bütçemin el verdiği makinaları size sorup yine size güvenmekle yetineceğim.

Şuan ekstra lens alacak bütçeye sahip değilim, dolayısıyla 1 sene kadar makinayla birlikte verilen 18-55 Standart (?) lens ile idare edeceğim.

1)Nikon D3300 (Şuan bana en uygun makina gibi görünüyor, fakat Canon her zaman daha çekici geliyor, marka algısıyla alakalı olabilir.)
    2)Canon Eos 1300D (Pek beğenmedim açıkçası ama giriş makinası olarak çok övülüyor veya kullanıcısı bi hayli fazla.)
    3)Canon Eos 700D (Bütçemi bir hayli zorlamam gerekiyor fakat 3 Makinadan en iyisi bu gibi geldi.)

Aklımdaki 3 Makina bu şekilde.

Dediğim gibi 1 sene lens alamayacağım ve lensler hakkında en ufak bir bilgim yok bu konuda da basit sorularım var.

Mesela Nikon marka makinaya Canon, Sony vs. lensi takılabilir mi ? Veya, Nikon D3300 Aldığımda ilerde lens bulma/uyumluluk sorunu yaşar mıyım ?

Bir de bu makina çantalarında bir standart var mıdır ? En ucuz çantayı alsam bu üç makinadan birini koyabilir miyim ?

Teşekkür ederim...

• Mesela Nikon marka makinaya Canon, Sony vs. lensi takılabilir mi ?
    Hayır takılamaz. lenslerin takıldığı ağızlar farklı çünkü. diğer taraftan dönüştürücüler var. bu saysede takılabilir de onla hiç uğraşılmaz.

Nikon D3300 Aldığımda ilerde lens bulma/uyumluluk sorunu yaşar mıyım ?
    canon ve nikon lens konusunda sıkıntı yaşatmaz. canon lensleri daha uygun oluyor.

Bir de bu makina çantalarında bir standart var mıdır ? En ucuz çantayı alsam bu üç makinadan birini koyabilir miyim ?
    Standart yok. ama genelde kit lens ile birlikte çoğu çantada sıkıntı olmaz. yani canon da sığar nikonda sony de.

sony rx100 1 2 3 4
    panasonix lx100 lx10
    fujifilm x30

mesela.
    taviyede bulunayım.
    genelde bir hevesle insanlar slr alır . sonra bir daha lens almazlar pahalı diye , bir de ağırığından dolayı taşımaktan usanıp pişman olurlar.
    sana tavsiyem büyük sensöre sahip kompak makineler. hem slr oranla çok daha geniş kullanım alanına sahipler hem taşıması daha kolay.

• Özellikle 1300D'ye çok dikkat edin bence.

Şöyle size kaynakların olduğu bir derleme göstereyim. Kaynaklara ve sonuçlarına kendiniz bakın.
    http://fotoptik.blogspot.com/2016/06/canon-1300d-alnr-m-alternatif-olarak.html
    Nikon D3300 sensör olarak Canon 700D'den de iyidir amma işte diyorlar ki "Herşey sensör mü" evet, değil tabi ama birisinin de daha ilk makinasını alırken en iyi 2-3 lensi de alacağını bizzat söylemedi ise bilemeyiz. Alacakmış gibi de düşünüp konuşamayız herhalde. Dolayısı ile Nikon D3300 + 18-55 veya işte 18-105 ile bir kit alacaksanız Canon 700D'+ 18-55 veya 18-135'ten daha iyi fotoğraf veriyor.

Veriyor dedik de verdiğini almayı da bilmek gerek tabi. Bunu 2-3-5 taraf (marka-model) için de aynı düşünelim ama.
    Yani şöyle bir mantık olamaz,
    "Ya kağıt üstünde Nikon D3300 sensör olarak 700D'den iyi ama bakalım onu kullanan becerip de o verimi alabilecek mi ?"
    Ee ! Ne bu şimdi ? Canon 700D de 760D de alsa aynı kişi aynı durumu yaşayacak !

• olağan_şüpheli kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim cevaplarınız ve tavsiyeleriniz için.
  • jiddi kullanıcısına yanıt
    Verdiğiniz linke baktım ve 1300D'yi siliyorum listemden. 700D İse zaten bütçemi aşıyordu. Büyük ihtimalle Nikon ve yanında verilen 18-55 Lens benim beklentimi uzun süre karşılayacaktır, ilerki vade de ise belki ortalama düzeyli lens alıp bir üst seviyeye çıkabilirim. Sonuçta bu işi profesyonel yapmayı düşünmüyorum, hoşuma giden herhangi bina olur, yiyecek içecek olur, insan olur çekmeyi ve hatıra olarak saklamayı istiyorum sadece. Aydınlattığınız için çok teşekkür ederim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: CLA$$IC

Verdiğiniz linke baktım ve 1300D'yi siliyorum listemden. 700D İse zaten bütçemi aşıyordu. Büyük ihtimalle Nikon ve yanında verilen 18-55 Lens benim beklentimi uzun süre karşılayacaktır, ilerki vade de ise belki ortalama düzeyli lens alıp bir üst seviyeye çıkabilirim. Sonuçta bu işi profesyonel yapmayı düşünmüyorum, hoşuma giden herhangi bina olur, yiyecek içecek olur, insan olur çekmeyi ve hatıra olarak saklamayı istiyorum sadece. Aydınlattığınız için çok teşekkür ederim...

Güzel plan. Bence de kit lens başlangıç aşamasında hayli yeterli olur. Zaten makinaya hakim olmayı öğrenirken, bir yandan da çekim tekniklerini öğrenir lensi de tanır, neye ihtiyacınız olacağını da kendi fotoğraf tarzınızdan görür ileride nasıl bir lens alacağınız konusunda daha isabetli karar verirsiniz.

• sony A6000 nasıl gider acaba küçük kullanışlı ve kaliteli
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hayatım da ilk defa araba aldım.
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Babakedi

sony A6000 nasıl gider acaba küçük kullanışlı ve kaliteli

a6000 de çok iyi bir tercih. Nikon D3300'den de iyi bir tercih de işte... Kaç lira TR'de bir de lens olayı (ama gerçi uzun süre lens de gerekmeyebilir arkadaşa) a6000'e de bakabilir, eğer ufak bir fiyat farkı var ise a6000 daha iyi bir seçenektir bence.
  • jiddi kullanıcısına yanıt
    Bir ara kampanyada 1800 tl idi 2100 e bulunur

Ama lensler biraz daha pahalı 50mm estersen 1400 e kadar çıkıyor ama eski lensler olur mu pnu bilmiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Babakedi kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim, her sene yurt dışına gidiyorum, bu sene bütçem daha sınırlı olduğu için lens işini önümüzdeki seneye bırakacağım.
  • CLA$$IC C kullanıcısına yanıt
    Bence sony iyi bir tercih olacaktır. Kullanım kolaylığı ve küçüklüğü bakımından

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Babakedi kullanıcısına yanıt
    İlk düşündüğüm makina Sony idi fakat şuan için bütçemi aşıyor. 2 3 Ay içinde ciddi bir düşüş olursa fiyatında düşünebilirim.
  • CLA$$IC C kullanıcısına yanıt
    Net bütçeniz ne kadarki? Takip etmek lazım ben sony A6000 modelini 1700TL'sına aldım gerçi ben internet üzerinden aldım sen direk mağazadan alacaksın buda var, Sürekli olarak takip etmek lazım mağaza fiyatlarını özellikle media marktda arada güzel indirimler oluyor bu aralar karne indirimi filan olabilir.
  • 400 Euro bütçem var, dediğiniz gibi amazon gibi yerlerde çok uyguna var fakat ben mağazadan almak durumundayım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.