Şimdi Ara

İLK MAKİNEMİ ALDIM: 400D

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Uzun forum incelemelerinden sonra kararımı verdim ve Hayyamdaki Babataş fotoğrafçılıktan Canon Eos 400D aldım. Kit lensi ile beraber aldım. Biraz öğrenip kendimi geliştirdikten sonra lens alacağım. Babataş fotoğrafçılık sahipleri çok iyi esnaflar. Bana ilave birşeyler satmaya çalışmadılar. Tam tersine ben lens sorunca, boşuna şimdi para verme, kitle biraz işi öğren, eğitim falan al, hangi lense ihtiyacın olduğuna karar verince alırsın dediler.
    Biraz işi öğrenip birşeye benzeyen fotoğraflar çekince burada paylaşmayı ve fikir danışmayı düşünüyorum.

Darısı isteyen herkesin başına.

Sevgiler

• İlk makine 400D ???

E hayırlı olsun demek düşer bize, Rouvax'ın topiğine uğra bi + Mertkan hocamızın eğitim topiclerini baştan sona oku.
  • Hayırlı olsun, öğrenmek için de, geliştirmek için de uygun cihaz.
  • Ne kadara aldın ? Güle güle kullan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EdaisY -- 1 Mart 2007; 18:13:57 >
  • hayırlı olsun, bende de 400 d var. cihaz çok güzel ama ben hala işin içinden çıkamadım. mesela bende auto modda resimler karanşlık çıkıyor. açık hava ve güneşli iken bile. sende de öylemi. karşılıklı tecrübelerimizi paylaşalım
  • karanlık çıkıyorsa muhtemelen "exposure compensation" ile oynanmıştır, eksilerdedir. (kullanım kılavuzundan bakın)
    onu ortaya yani SIFIR'a getirin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Metering sistemini değiştirip deneyin çekimlerinizi.
  • Süper makina hayırlı olsun iyi günlerde kullanırsın umarım
  • Herkese teşekkür ederim,
    @Eda_fb , Hayyam pasajı Babataş fotodan aldım. 1650 ytl. Ödeme şekli: 1000ytl nakit + 100ytl kredi kartımdaki hediye puan + 550ytl/2 taksit Bu fiyata body + 18-55 kit lens + 1 gb hafıza kartı + filtre + çanta dahil.
    @gkolukisa, akşam evde deneme çekimleri yaptım, sarı ışık vardı evde ve fotolar bana fazla sarı geldi, karanlık problemi bende de var sanırım ama makine de değil bizdeki bilgi eksikliğinden olduğuna eminim, öğrenicez inşallah
  • hayırlı olsun güle güle kullanın. bizimde bi dslrimiz olacakmı acaba
  • Her fotoğraf makinesinin kendine has çekim karakteristiği vardır. Buna alışmak zaman alabilir ama sonunda muhakkak en doğru ayarları bulursunuz. Fotoğraftaki renk dengesi için beyaz ayarını değiştirmek ve sonuçları görmek en güzelidir.

Makinenizde aşağıdaki çalışma prensipleriyle çalışan WB Bracketing özelliği var.

+/-3 levels
    • 3 images
    • Selectable Blue/Amber or Magenta/Green bias *

Bu şu demek: Eğer bu özelliği aktif ederseniz (mesela yukarıda anlattığınız sarı ışığın çok olması durumda) makineniz sizin belirleyeceğiniz tonlarda aynı kareden 3 farklı beyaz ayarıyla fotoğraf çeker. Üstelik bu seçtiğiniz tonlara ince ayar bile yapabilirsiniz (+/-3 seviye)

Bunun dışında eğer fotoğraflarınız çok karanlık çıkıyorsa (eğer ev ayarı 0 konumundaysa) muhtemelen makineniz ölçümleme yaparken çektiğiniz karedeki açık nesnelere daha fazla ağırlık veriyor demektir. Bu bir sorun değil makinenin karakteristiği olabilir. Örneğin Nikon D40 eğer pozlama dengesi 0 konumundaysa normalden daha fazla pozlama yapıyor çünkü ölçümleme yaparken karedeki en koyu nesnenelere daha fazla ağırlık veriyor.

Zamanla makineye alıştıktan sonra artık auto modunda çekim yapmak istemeyeceksiniz. Çünkü artık kendinizi geliştirdiğiniz için özel ayarlarınız ve çekim karakteristiğiniz oluşacak. Otomatik modda bu özel seçenekler (custom settings) tamamen disaktif durumdadır. Örneğin siz auto modda fotoğrafın keskinlik, doygunluk, canlılık, kontrast gibi değerlerini isteğinize göre değiştiremezsiniz yani bu hususta makineye mahkumsunuz. Oysa P, M, Av, Tv modlarında bu ayarlarla dilediğiniz gibi oynayabilirsiniz.

Şunu unutmamak gerekiyor. DSLR makinelerde Auto modunu kullandığınız sürece çektiğiniz fotoğraflar compact ve slr like makinelere göre daha cansız daha kontrastsız daha yumuşak görünecektir. SLR makinelerin en önemli özelliği fazlaca post processing gerektirmesidir. Yani photoshop gibi programlarda vereceğiniz efektlerle resminiz çok daha güzel hale gelecektir.

• Yavuz bey,
    Bahsettiğiniz 3 kademeli beyazlık ayarını nereden nasıl yapabiliriz?
    Aşağıda ilk resimlerimden 2 örnek. İlk makinem ve ilk resimlerim, dolayısıyla hatalarla doludur eminim.

• Arkadaşım AF yardımcı ışığı yanmıyomu bu aletin acaba, bende yanmıyor onun yerine flaş açılıyor oradan aydınlatarak af yapıyor. Acaba bu normal mi yoksa arızalımı benim alet?
  • Merhaba,

Çektiğiniz fotoğrafta enstantane hızınız 1/2 ve diyafram 5.6

Bu fotoğrafı eğer bir tripod kullanmadan çekmişseniz aslında güzel bir iş başarmışsınız. Ben elimdeki VR objektifle dahi bu kadar uzun pozlama sürelerine inmiyorum açıkçası. Fotoğrafta tabiki fluluk var ama çok kötü değil. Bence bu fotoğrafı çekerken uzaktan 55mm ile değil yakından 18mm ile çekin yani zoom yapmayın. Zoom yaptığınız için diyaframın minimum açıklığı 5.6 olmuş. Halbuki 18mm.de 3.5 diyafram kullanabilirsiniz. Böylece enstantane biraz daha kısa olup titremeye karşı daha duyarlı olabilir. İkinci olarak renk sıcaklığı hakkında konuşmam mümkün değil ancak pozlamada bir sorun yok gibi görünüyor.

WB Bracketing yapabiliyor makineniz ancak bunu nasıl yapabildiğinizi ben makineyi kullanmadığım için ancak kullanım kılavuzundan okuyarak bulabilirsiniz. Ama genelde bunun için BKT diye bir buton olması lazım. Burada iki türlü Bracketing olması lazım. Birisi pozlama için diğeri WB için. Bunu da sanırım menüler içinden seçmeniz gerekir.

Çektiğiniz iki fotoğrafta farklı beyaz dengesi kullandığınız belli oluyor. Ancak fotoğrafta fluluk olduğu için tam net anlaşılmıyor. İkinci resimde daha soğuk renk kullanan WB ayarı kullanmışsınız. Bence odanın duvar rengine hangi fotoğraf daha çok uyuyorsa onu bu tip ortamlarda tercih edebilirsiniz. Ama önce fotoğrafın daha net olması lazım. Bunun için yukarıda belirttiklerimi deneyin bence.

• quote:

Orjinalden alıntı: hcagir

Arkadaşım AF yardımcı ışığı yanmıyomu bu aletin acaba, bende yanmıyor onun yerine flaş açılıyor oradan aydınlatarak af yapıyor. Acaba bu normal mi yoksa arızalımı benim alet?

Arkadaşlar 400D başlığımızı bi gözden geçirseniz çözümlere çok daha kolay ulaşabilirsiniz.
    Beyaz denge ayarında AF lamp e kadar hepsini konuştuk. Yukarda linkini verdim Bir göz atın.

400D de AF asist için AF lamp bulunmuyor onun yerine Flash strobe yapıyor. (minik flash patlamaları)
  • Oda ışıklandırmasında (sarı ışık veren ampuller için konuşuyorum) makineler çoğu zaman sıcak bir görüntü sonucunu verir. Kelvin değeri 2500 olan tungsten seçeneği en doğru renkleri verecektir.
  • @Yavuz
    Teşekkür ederim. Söylediklerini dikkate alarak yenilerini çekeceğim ve tekrar burada paylaşacağım.
    @Rouvax
    Linkdeki formu baştan sona okuyacağım çok sağol.
    @hcagir
    Hem fotoğrafçılığın hem de elimdeki makinenin henüz çok cahiliyim. Bu yüzden sana doğru cevap veremiyorum, ama Rouvax arkadaşıız sağolsun açıklamasını yapmış.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.