İyi günler arkadaşlar cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim. Ben bu yaz motor almayı düşünüyorum.İlk kez bana ait olacak ve ehliyetimde yok.Motor büyük ihtimal ya Yamaha YZF125R yada Honda CBR 125R olacak . Motor fiyatı ve ekipmanlar,ehliyet hariç bana noter,sigorta felan artık ne varsa ne kadara mÂl olur ? Kuzenimde CBR 250 R var ve bana 1.000 tl ye bulur dedi.İlk defa alacağından sigorta 800 tl ye yakın tutar dedi.200 tlde noterde harcarsın 1000 tl ye gelir dedi. Aslı varmı ? Aslı varsada yoksada bana noter sigorta yahut motoru üzerime alırken neler gerekliyse ne kadara patlar ?
quote:
Orijinalden alıntı: CihadCNYRT
İyi günler arkadaşlar cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim. Ben bu yaz motor almayı düşünüyorum.İlk kez bana ait olacak ve ehliyetimde yok.Motor büyük ihtimal ya Yamaha YZF125R yada Honda CBR 125R olacak . Motor fiyatı ve ekipmanlar,ehliyet hariç bana noter,sigorta felan artık ne varsa ne kadara mÂl olur ? Kuzenimde CBR 250 R var ve bana 1.000 tl ye bulur dedi.İlk defa alacağından sigorta 800 tl ye yakın tutar dedi.200 tlde noterde harcarsın 1000 tl ye gelir dedi. Aslı varmı ? Aslı varsada yoksada bana noter sigorta yahut motoru üzerime alırken neler gerekliyse ne kadara patlar ?
motosiklet tercihlerin çok güzel tebrik ederim . -extra masraf noter vekaleti, sigorta bunlar eklenir bu konuları motoru aldığın yerden işte mümkünse . yönlendisinler -motor lastikleri önemli naylonsa değiştirmen gerekebilir 800 tl en az lastik masrafını ekle -motosikler ekipmanları dövizle birliklete çok arttı . motomax motoplus gibi sayfaları incele 1500. tl civarı oraya gider . kask mont eldiven şart kevlar korumalı pantolon yağmurluk , ayakkabıyıda sonra artcı mazemeleri bulmaya çalışacaksın ekipman eksiğin bitmeyecek . zamanla neye ihtiyacın olduğunu kendin belirliceksin . - ehliyet varmı ? yoksa gis akademiye git hem eğitimini hem ehliyeti alırsın . ehliyet versa yamaha yada hondanın Güvenli sürüş kurslarında git yararını görürsün . -http://www.altinelbiseliadam.com/ sayfayı incele güzel bilgiler var
ehliyatsiz kullanmanı tavsiye etmem ,
olası bir trafik vukuatında çok ciddi cezalar alırsın ,
fiyat olarak , aracı kuzeninin üzerine al sen ehliyet alana kadar , ehliyet aldıktan sonra aranızda devir yaparsınız , trafik sigortan daha düşük çıkar bu şekilde , 1.000 tl tutar ama
ekipman için minimum 1.000 tl yi gözden çıkar , mont - eldiven 2.el alabilirsin , bir hevesle alıp satmaya çalışan çok var , ama kask kesinlikle mağazadan sıfır alınmalı vetarihi kontrol edilmeli,
benim sorum üzerime alma işlemlerinin ne kadar maliyeti olucağı . sorumu yanlışmı anladınız ? ben ehliyetsiz kullancam yada lastik değiştirmek istiyom ekipman fiyatları ne kadar diye sorular sormadım. benim sadece sorum üzerime alırken ne kadar gider? misal sigorta 400 tl noter 150 tl gibi ...
Noter alım-satım ücreti en son 110 tl idi.Sigorta yaşa-daha önce kaç tane araç sahibi olduğuna-bulunduğun ile-geçmiş kazalarına göre değişkenlik gösterir sigortacılar dahi tahmini bir fiyat veremezler.İlk defa motor alacaksan motorun devrini yaşlı birinin üzerine alırsan sigortan genellikle yarı yarıya yakın az çıkabilir.İlk motorunu kendi üzerine alırsan sigortan çok yüksek çıkar.Sigorta mantığına göre yaşı genç sürücülerin (motosiklet-otomobil vs.) kaza vb. riski yüksektir,primi de buna göre yüksek çıkar..Noter ücreti sabittir değişmez.Motosikletin şimdiden hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin.
Allah razı olsun . Teşekkür ederim bunların dışında başka bir ücret yok anladığım kadarıyla
Motorsikleti 2.el satın alacaksanız ruhsattaki muayene tarihine de bakın muayene ne zaman bitiyor.Aracın muayene bitme tarihi yaklaştıysa size ekstra muayene ücreti çıkabilir.Muayene ücreti 100 tl dir.Araç alım satımında noter devie ücreti (110 tl ve sigorta ücretinden başka masraf yoktur.)
2.El motosiklet alırken mutlaka bir ustaya gösterin iyice baksın binsin bir tur atsın.Motosikletin ne kadar masrafı var size masrafını çıkartsın ki sürprizlerle karşılaşmayın..Hor kullanılmış 2.el motosiklet sahibini çok üzer.
Sıfır alacaksanız extra plaka-ruhsat masrafınız çıkar.
Emin olmamakla birlikte 100 tl civarı birşey farkeder onu noterde sorarsınız.
yardımcı olduğunuz için çok tekkür ederim
Rica ederim.Alacağınız motosiklet hayırlı ugurlu olsun Allah kaza bela vermesin.
Ehliyeti olmayana motor alması için tavsiye verip hayırlı olsun diyoruz daha ne olsun. Gerisi teferruat sanki.
benim yorumlarımda ehliyetsiz motor kullanacağım mı yazıyor ? şimdiden araştırmaya başladım ne kadar fiyat gider diye . motoru eylülde almayı düşünüyorum. ehliyet farkı var mı diye sordum ve ağzımdan ehliyetsiz kullanacağım diye birşeyde çıkmadı . ne yani ehliyetim yok diye ben şuan motor piyasasını araştırdığım için suç mu ?
Hazır konu varken, tamda alma arifesindeyken buraya sorayım, bayiden motoru aldık, sonra hemen plaka için koşturuyoruz değil mi? Ondan sonra ruhsat için, ondan sonrada sigorta için? Yalnız sigorta olayı beni korkutuyor, bayideki eleman 200 lirada çıkabilir dedi 1000 lira da diye ekledi bakalım, ne kadar çıkacak
Çağdaş
kullanıcısına yanıt
aynen kardeş benim sorunumda o işte . 21 yaşındayım hiç üzerime araç almadım ilk olacağı için ve genç olduğum için banada 1000 tl ye yakın çıkar dediler
quote:
Orijinalden alıntı: Çağdaş
Hazır konu varken, tamda alma arifesindeyken buraya sorayım, bayiden motoru aldık, sonra hemen plaka için koşturuyoruz değil mi? Ondan sonra ruhsat için, ondan sonrada sigorta için? Yalnız sigorta olayı beni korkutuyor, bayideki eleman 200 lirada çıkabilir dedi 1000 lira da diye ekledi bakalım, ne kadar çıkacak
geçen hafta siparişi verdim 2 günde motor geldi.. henüz teslim almadım .. Pazartesi yada salı gibi gidip bayiden evrakları alacağım.. sonra emniyete gidip plaka / ruhsat çıkartıp aynı gün sigortasınıda yaptırırım diye düşünüyorum.. Masrafları yazarım.
quote:
Orijinalden alıntı: maestro35
quote:
geçen hafta siparişi verdim 2 günde motor geldi.. henüz teslim almadım .. Pazartesi yada salı gibi gidip bayiden evrakları alacağım.. sonra emniyete gidip plaka / ruhsat çıkartıp aynı gün sigortasınıda yaptırırım diye düşünüyorum.. Masrafları yazarım.
Beklemediyiz hocam, yaş kaçtı bu arada?
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: maestro35
quote:
Beklemediyiz hocam, yaş kaçtı bu arada?
yaş 45
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme