Şimdi Ara

İlk motor macerası için hangisini önerirsiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar motor kullanmaya çok hevesliyim. Yeni başlayanlar için siz hangi motoru önerirsiniz. Benim aklımda Yamaha YZF R 125 var uygunmudur küçük hacimli motor kullanabilirmiyim?

• Motoru kullanabilirsin de gereksiz pahallı bir model cbr lara bak

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de bir öneri bekliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bencede gereksiz ve pahali 250 cc lere bi goz at derim ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nm156 -- 7 Haziran 2013; 1:59:57 >
  • R125 -> Düşünme bile
    GT250R -> Fren diye bir mekanizma yok :)
    CBR125R -> Motorlu yarış bisikleti
    CBR250R -> Tek Silindir
    NINJA250 -> İnce arka lastik.
  • şekil istiyorsan yzf yi al..Dandik motor fiyatına göre yalnız. Anca tipi var işte.

ekonomi,şekil ve kalite istiyorsan cbr125r dan şaşma. En ideal başlangıç motorudur.

cbr250r ve ninja250 yi ben tavsiye ederim aslında çünkü 125cc motorlar başlangıç için çok iyi olsa da 1-2 ay içinde size bisiklet gibi gelmeye başlayacaktır. 250cc olanlar ise biraz daha uzun tatmin eder sizi. Ayrıca çok yine basamazsınız. Tehlikesi fazla değildir.

hyosunga falan bakmayın bence. Onların fren sistemleri başlangıç için pek uygun değil.
  • Cevaplarınız için teşekkür ederim. (Biraz geç oldu ama :D kusura bakmayın ) Arkadaşım Kawasaki Ninja 300 önerdi bunun la Ninja 250 arasındaki fark nedir acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokgok12

Arkadaşlar motor kullanmaya çok hevesliyim. Yeni başlayanlar için siz hangi motoru önerirsiniz. Benim aklımda Yamaha YZF R 125 var uygunmudur küçük hacimli motor kullanabilirmiyim?

Yzf r125 hem gereksiz hemde çok pahalı bir motor. Bana sorarsan cb125e ile baslaman hem rahat olursun kolay ogrenirsin yakittan da tasarruf edersin :)

• quote:

Orijinalden alıntı: gokgok12

Cevaplarınız için teşekkür ederim. (Biraz geç oldu ama :D kusura bakmayın ) Arkadaşım Kawasaki Ninja 300 önerdi bunun la Ninja 250 arasındaki fark nedir acaba ?

Motor hacmi 50cc büyük gücüde biraz fazladır fakat ötv yüzünden fiyatı pahalı. Yedek parça ve satması kolay olması bakımından honda alabilirsin. Zaten seversen sürmeyi 500cc ile de başlasan satıp değiştireceksin. Motoru sürdükçe, kendini geliştirdikçe aslında ne tarz bir motor istediğini anlayacaksın.
  • kardeş hiç deneyimin ve bilgin yoksa honda motosiklet eğitimine git . bence katkısı olacaktır.
    altın elbiseli adam videolarını izleyerek fikir sahibi olabilirsin .
    motor secimide 250 cc ye kadar değişik tarzları bütcene göre alabilirsin Crosslar haric.
  • quote:

Orijinalden alıntı: antireal

R125 -> Düşünme bile
    CBR250R -> Tek Silindir

hepsini ezmişin sende ne alcaz şimdi biz?
  • quote:

R125 -> Düşünme bile
    CBR250R -> Tek Silindir

insanları yanıltmayın hocam ,
    gt250r 250lik arasında freni en iyi olandır çift kaliperli çift disk , çakma ucuz balata alan arkadaşların bile frenleri mükkemel tutar ,

cbr125 de fakir motoru sana göre bisiklet adamın parası yok naapsın

cbr250r da gayet başarılı boyu uzun olmayan adam için

ninja 250 aslında bu işin erbabı ve motoruna oranla lastik ebatlarıda kusursuzdur. sana arkaya 170-180 lastik takacak hali yok .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Marco87

quote:

R125 -> Düşünme bile
    CBR250R -> Tek Silindir

kardeş bakmayın siz öyle adamlara :D her motorun eksileri birsürüdür :D alt kısımda , benim motorun hiç artısı yok ama benim için o bir kral çünkü tam aradığım kriterde ve acaip tat veriyor. razı olma meselesi :D

paran az ise bir motor alıyorsan bineceksen mutlaka parlamalı ve her baktığında iyi almışım demelisin. çile çektirse bile binince herşeyi unutursun güneşli güzel bir havada

• quote:

Orijinalden alıntı: ozzzy222

quote:

quote:

R125 -> Düşünme bile
    CBR250R -> Tek Silindir

kardeş bakmayın siz öyle adamlara :D her motorun eksileri birsürüdür :D alt kısımda , benim motorun hiç artısı yok ama benim için o bir kral çünkü tam aradığım kriterde ve acaip tat veriyor. razı olma meselesi :D

paran az ise bir motor alıyorsan bineceksen mutlaka parlamalı ve her baktığında iyi almışım demelisin. çile çektirse bile binince herşeyi unutursun güneşli güzel bir havada

Bu ay almayı düşünüyorum karda kışta daha iyi öğrenilir gibi geliyor, düşe kalka öğrenceğim için ilk motoru en ucuzu alıcaz mecbur

• quote:

Bu ay almayı düşünüyorum karda kışta daha iyi öğrenilir gibi geliyor, düşe kalka öğrenceğim için ilk motoru en ucuzu alıcaz mecbur

ya ben ufaklıktan beri mobilet scooter honda titan yvr felan ara ara bindim :D babamın ufakken motoru vardı kaçırırdım belki 10 senedir binmiyordum

2011 kışın ocak ayında buzda vardı kaldırımlarda motorsiklet aldım :D 33 km idi ev iş yerimden eve o soğukta o acemilikle o trafikte gittim kanuni racer 200s gibi takoz bir motorla :D daha önce binmişsen zor olmuyor mantığı biliyorsan :D birde alınca sürekl bin sakin mahallelerde herkeslerden uzak . ben o heyecanla her akşam karda buzda bindim . şimdi o kadar çok binmiyorum çünkü hava soğuk :D o ilk heves heyecan bambaşka.

ayrıca bişeylerde öğreniyorsun zamanla sök tak bakım motorun ihtiyaçları. hocam çok uzun süre sürün ben 2 sene 200 lük motor sürdüm öyle geçtim 250r a bunuda yükseltmeyi düşünmüyorum gereksiz fazla hızlı :D ölüme yaklaşmanın alemi yok

• quote:

Orijinalden alıntı: ozzzy222

quote:

ya ben ufaklıktan beri mobilet scooter honda titan yvr felan ara ara bindim :D babamın ufakken motoru vardı kaçırırdım belki 10 senedir binmiyordum

2011 kışın ocak ayında buzda vardı kaldırımlarda motorsiklet aldım :D 33 km idi ev iş yerimden eve o soğukta o acemilikle o trafikte gittim kanuni racer 200s gibi takoz bir motorla :D daha önce binmişsen zor olmuyor mantığı biliyorsan :D birde alınca sürekl bin sakin mahallelerde herkeslerden uzak . ben o heyecanla her akşam karda buzda bindim . şimdi o kadar çok binmiyorum çünkü hava soğuk :D o ilk heves heyecan bambaşka.

ayrıca bişeylerde öğreniyorsun zamanla sök tak bakım motorun ihtiyaçları. hocam çok uzun süre sürün ben 2 sene 200 lük motor sürdüm öyle geçtim 250r a bunuda yükseltmeyi düşünmüyorum gereksiz fazla hızlı :D ölüme yaklaşmanın alemi yok

ozaman aynı kafadayız seninle bende 125le başlayıp max 250r düşünüyorum, düş kalk çok olacağı için ikinci el ortalama bişeymi alsam diyorum hem sorun çıkarır öğrenirim ne nasıl çözülüyor

• quote:

ozaman aynı kafadayız seninle bende 125le başlayıp max 250r düşünüyorum, düş kalk çok olacağı için ikinci el ortalama bişeymi alsam diyorum hem sorun çıkarır öğrenirim ne nasıl çözülüyor

hocam iyi söylüyorsunuzda , düşmeyin düş kalk diye bişey yok :D 25 le bi düşersiniz selametle :D gelir biri ezer vallahi direk helva yapıyorlar acımıyorlar, bizim var ankara motorsiklet grubumuz , ara ara geliyor msjlar allah rahmet eylesin felan şakası yok ben hiç düşmedim düşmediğimlede övünmedim :D öyle bir gün geldiki böyle ısrarla şaka gibiydi bildiğin ço kyawaş gittiğim halde havada uçtum 4 gün morarma ağrıdan izin alıp evde yattım :D 1 kere düştüm yeminle artık arabaya biinince korkmuyorum motorlada zaten uslanmak imkansız üstüne 2 motor değiştirdim halende biniyorum belki düşmezsin sadece gazı nerede vereceğini nerede keseceğini iyi hesap et :D çıkmaz etmez koşmaz deme arabalar çıkar üstüne kırarlar yolunu keserler yolları ıslatırlar tuzak kurarlar arabayı takip edersin teker izinden et adam logarı ortalar koca çukuru ortalar sen girersin :D çock çıkar insan çıkar

geçen ankarada kızılayda o kadar insan hepsi üstgeçitten değilde direk yoldan geçiyorlar otobüsten inip i döküldüler birine bi vurdum demir ayna ile kolum kolum diye bağırıyor . herkes bana kötü kötü bakıyor bağırdım üstgeçit var diye zor durdum adama vursam zaten ömürboyu boşta olsa üstgeçit kullanır :D

o yüzden hep sen dikkat edecen :D kaysan düşsen motoru bıraksan o gitse birine vursa adam bile öldürür çok fena yani :D

uzatıyorum birazda

öyle bir zaman gelirki olmuşsundur sana göre artık bi güçlü motor almak gerek dersin :D en çok bu zaman ölür motorcular mermi gibi saplanırlar oraya buraya. ve ben o kadar seviyorumki adrenalini manevrayı her çıktığımda 2-3 kaza atlatıyorum bunlara alışman gerek başlarda kavga ediyosun araba şöförleriyle sonra sadece onlar deli oluyor sen gaz ver devam :D

• Kawamsaki ninja

• Önce bir ikinci el Scooter al, trafiği okumayı öğren, motoru kontrol etmeyi öğren sonra geçersin 250 CC lere.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.