Şimdi Ara

İlk Oyun Denemesi Hakkında !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bu karantina günlerinde, keyif alabileceğim bir uğraş ararken; Aklıma android oyun yapma fikri geldi..

Temel düzeyde C# yazılım dili bilgim olduğu için hemen işe koyuldum. İnternette çok güzel eğitim videoları buldum.

Hepimizin içinde anında "mükemmel oyun" çıkartabileceği yanılgısı olduğu için, görsel olarak daha kuvvetli olduğunu öğrendiğim Unreal Engine 4 oyun motoru ile çalışmalara başladım.

Fakat işin o kadar da kolay olmadığı tokat gibi yüzüme çarpılınca, içeriğinin de karışık olduğu düşüncesiyle alternatiflere yönelmeye başladım.

Karşıma bir çok tut-bırak mantığıyla oyun yapabileceğiniz oyun motorları/uygulamaları çıktı. Fakat benim en başta istediğim "mükemmel bir oyun" ortaya çıkartma fikri zamanla "en azından kendimi geliştireyim" fikrine evrildi.

Bu nedenle gerek çok fazla eğitimi olması gerekse yazılım konusunda çok fazla veri bulabilmem nedeniyle Unity oyun motoru ile çalışmaya karar verdim.

Bu süreçten geçen çoğu insan gibi önce çakma bir flappy bird oyunu yaptım, inanın okadar kötü oldu ki ben bile oynamadım :D

Bu başarısızlık sonrasında bazı 2D ve 3D oyun denemelerim oldu. Bu iş artık inat haline gelmişti.

Sonunda yapabileceğime inandığım basit 2D bir oyun tamamlamayı başardım ve bu sefer gerçekten benim de içime sinmişti. Bir kaç arkadaşıma atıp, başardığım eserimle gurur duyarken! Google Play fikrine kapıldım..

Fakat bu işin de benim bilgimdeki birisi için çok kolay olmadığını gördüm. Gizlilik politikası hazırlama, içine Admob ekleme, oyunun onaylanması vs. gerçekten bir oyun yapım süresi kadar aldı. İnanın her konuda bir youtube videosu bulunuyor.

Şimdi soracaksınız "ee bize ne bunlardan" diye. Temelde bunları yazmamın bir kaç amacı var;

1- "Oyun yapmaya çalışma" fikri bile size heyecan veriyorsa kesinlikle kolları sıvayın. Kimse anasının karnında oyun yapmayı öğrenmiyor.
    2- Başta hedefinizi küçük tutun, basit oyunlar yaparak temel mantığı kavramaya çalışın (Kesinlikle benim daha çoook uzun yolum var).
    3- Karantinada mükemmel bir zaman geçirme ve kendini geliştirme fırsatı.
    3- Daha sonrasında işi biraz kavrayınca, bunları Unreal Engine'de de yapabileceğimiz gördüm. Motorların elbet farklılıkları var fakat çok takılmayın. Bulabileceğiniz eğitim sayısı belirleyici olsun sizin için.

Gelelim sonuca

Sizlerden ricam hazırladığım oyunu indirip bana yorumlarınızı iletmeniz. Fakat iletirken bunun bir amatör elinden çıktığını unutmadan yapıcı olursanız çok sevinirim :D Bunun bir tuvalet oyunu olduğunu düşünün, hani vardır ya tuvalette vakit geçirmek için oynadığımız çerezler heh onlar gibi :D

OYUN LİNKİ

Şimdiden çok teşekkür ediyorum. Yorumlarınızı bekliyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.