merhaba arkadaşlar 500GB laptopun hafızası iyice dolmaya başladı bunun için harici disk ihtiyacı duyuyorum ve almak konusunda güvenebildiğim en iyi site burası olduğunu düşünüyorum
aşağıdaki resimlerden ürünlerinden bi kaçı seçtiklerimdir ama usb 2.0 ile usb 3.0 konusunda biraz kararsız kaldım para sorun değil ama 280 de geçmesin zamanla inecek nasıl olsa :D
yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim ...
Bende 2.5" HDD olarak WD My Password Essentials var, USB 3.0 uyumlu. HDD'nin hızı 80 MB/s'ye ulaşıyor dolayısıyla bu hızlarda veri aktarımı yapabilmek için (bağlı olduğu bilgisayardaki HDD de bu hıza ulaşabiliyorsa) USB 3.0 oluşu işe yarıyor. Bir çok aktarımım 70 MB/s hızın üstünde oluyor (aktarılan dosyaların boyularına göre değişir tabi). USB 2.0 girişinden bağladığımda 30 MB/s civarında hızla aktarım oluyor. Bu anlamda USB 3.0 oluşuna taktığımda oldukça hissedilir bir fark oluyor arada. 2 hafta kadar önce Vatan Bilgisayar'dan %25 indirimle 220 küsür liraya almıştım. Şu an artmış biraz fiyatı. İndirim olan günlerden birinde bu aşağıda gösterdiğin fiyatlar civarında bulabilirsin. (Bu arada bir süre HDD fiyatları bir miktar daha çıkabilir.)
İmkanın varsa USB 3.0 al derim ama USB 3.0 farkını 5-10 GB dosya atarken bekleme süresi çok sıkmıyor ama 200-300 GB veriyi bir anda atarsan işte ozaman çok fark ediyor. Bende Toshiba Store Art 4 var imzamdan bakabilirsin incelemeye geçen USB 3.0 uyumlu bilgisayarda 70-80 mb sabit hızlarla veri atıyordu. Fiyat sıkıntı yaparsa normal USB 2.0 al hocam
WD 320 GB ve Toshiba 1TB var ikisindende çok memnunum taş gibi alet ikiside