Şimdi Ara

İlkokulda Öğretmenim.Sorusu olan??? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
227
Cevap
2
Favori
4.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Şehmistan

quote:

Orijinalden alıntı: phoboss

quote:

Orijinalden alıntı: 221B baker street

Mayış ne kadar

maaş 2700 çıplak maaş..ek ders 600 kusur toplam 3300...kusurat eklemedim

iyi kazanıyormuşsun

ama ben öğretmenleri hiç sevmem

Neden ?Mutlaka sebebi olmalı...
  • Hocam bende sınıf ögretmenligi okucam ama sözleşmeli mülakat filan diyorlar zor olacak heralde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: adanalıyık0101

Hocam bende sınıf ögretmenligi okucam ama sözleşmeli mülakat filan diyorlar zor olacak heralde

keşke mulakat olmasa.Ama yapacak bir şey yok.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Şehmistan

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 221B baker street

Mayış ne kadar

maaş 2700 çıplak maaş..ek ders 600 kusur toplam 3300...kusurat eklemedim

iyi kazanıyormuşsun

ama ben öğretmenleri hiç sevmem

Neden ?Mutlaka sebebi olmalı...

hayatımı zindan ettiler

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Kriple

Bilgisayar öğretmenliğinin durumu nasıl bilgin var mı hocam

en son kodlama dersi geldi.şuan alımları biraz arttı..eskisi gibi çok revaçta değil.82 üstü kapatıyor kpss de

Hemen düzeltelim. Kodlama diye bir ders resmi olarak gelmedi. Gelmesini de mümkün görmüyorum...

Bizim branşın gidişatı maalesef kötü. Teknik öğretmen olup halen Meslek Lisesinde çalışanlar nispeten iyi durumdalar. (Benim gibi)

11 yılı devirdik çok şükür...
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4ikaos

Benim konuştuğum kişi müfredata bağlı kalmak zorunda değildim ve kendi müfredatımı hazırlamak için 1 yıl makarna yedim o paramı o kaynağa harcadım demişti. Sizden böyle birşey beklemiyoruz.
    Ama zaten problemi yanlış anlıyorsunuz. İşte sorun burada başlıyor. Sizler çocuğa matematik öğretmeye çalışıyorsunuz, ingilizce öğretmeye çalışıyorsunuz. ama onu topluma kazandırmıyorsunuz ki öncelikle.
    O çocuk zaten içine kapanıksa en iyisi bile olsa zehir gibide olsa yapamaz onu.
    Müfredatı uygulayıp boş yere zaten anlamıyacağı dersi zamanı boşa geçirerek tekrar sıkıyorsunuz. Kimse sınıfın içinde sizin nasıl ders işlediğinizi bilemez yada ders işleme tekniğinizi sorgulayamaz..
    Daha eğlenceli vakitler uygulamalar yapabilirsiniz. Eminim ki siz derse girince günaydın ile başlayıp, çocuklara hemen defter kitapları açtırıp tahtaya 2 3 problem yazıp çözüp dersi bitiriyorsunuz o halde.
    Sınıfta hiç konuşmayan bir öğrencinizde var üstelik. Siz bir veli olsanız ve kendinize dışarıdan baksanız bu durumda ne düşünürsünüz. ?
    Sizin anlattığınızdan ben şunu çıkartıyorum o halde,
    eğer ki tüm öğretmenler bunu düşünüyorsa şuanda her ay parası düzenli yatırılan ve daimi sisteme bağlı ve bu sistemin dışına çıkamayan robotlardan farksızsınız ki bu durumu daha korkunç yapar..
    Kendinizi eğitebiliyor musunuz peki ? Bu sistemi düzeltmek için kendinize birşeyler katıyor musunuz ? Bunu yapamıyorsanız zaten öğrencinizede birşeyler veremezsiniz.
    Bunu tek başınıza yapamazsınız aşılama olmalı, Sistem bozuk olsada bozuk bir sistemle bozuk bireyler yetiştirmek sizce bu ülkenin ve sizinde çocuklarınız için iyi korkunç olmayan bir gelecek vermek doğru bir karar mı ?

Şurada da hemen bir düzeltme yapalım. Kimse sizin sınıf içinde nasıl ders işlediğiniz bilemez ya da ders işleme tekniğinizi sorgulayamaz diye bir şey yok, olamaz da zaten...

Dolayısıyla nasıl işlediğiniz de bilinir, ayrıca tekniğiniz de sorgulanır pekala...

Örneğin okul müdürü her sömestr'da 1 kere, eğitim - öğretim yılında toplam iki defa olmak üzere öğretmeninin dersine girer. Onu denetler; hem evrak olarak hem de mesleki açıdan...

Sonra bu değerlendirmesini özel kapalı devre bir sistem içerisinde puanlar. Bu puanı öğretmen görür (en azından şimdilik görebiliyoruz)

Diğer yandan devir eskisi gibi değil. Öğrenciler çok rahat bir şekilde öğretmenleri hakkında şikayetlerini dile getirebiliyorlar. Hatta bunun için bir telefon hattı bile var. Sözün özü, kapıyı kapattığınızda sadece siz ve öğrencileriniz var diye bir dünya yok maalesef....

Bazı eleştirilerinden haklılık payı var. Robotlaşma ve robotlaştırma, öğretmenin kendini geliştirememesi, sistemin içerisindeki yanlışlar vs vs..

• hangi okuldasiniz hocam belki tanis cikariz

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: - Jun Misugi

Kanıt ?

İlkokulda Öğretmenim.Sorusu olan???

öğretmenim diyorsun iyi güzel hoşta attığın ss ile çelişiyorsun
    5 yıllık öğretmenin kademe ve derecesi nasıl 4/2 si olabilir?
    20 küsür yıllık öğretmenlerin kademesidir senin ss de paylaştığın kademe ve derece
    aynı hizmet süresinde benim kademe derecem 6/3 ü
    ek dersi de yanlış yazmışsın 600+ nöbet ücreti

üzülerek söyleyeceğim ama konu fake

• phoboss kullanıcısına yanıt
    Neresinden ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tosunpasa-

quote:

quote:

Kanıt ?

20 küsür yıllık öğretmenlerin kademesidir senin ss de paylaştığın kademe ve derece

şimdi 5 yıllık öğretmen olduğumu başka kurumda da çalıştıgımı yazmıştım.1 sene hazırlık okudum ordan 1 kademe+8 yılda olumlu sicil1 kademe+2 defa kalkınma onceliklı bolgede çalışma 2 kademe+1 derece 2015 toplu sozleşme...3 yıl içisleri +5 yılda meb...hadi fake de...mebbisten ss atam mi:)

• quote:

Orijinalden alıntı: Takvim-i Vekayi

Neresinden ?

çorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: arıcıdede

hangi okuldasiniz hocam belki tanis cikariz

o da saklı kalsın be hocam...iyi bir ilçesi değil ama...
  • quote:

Orijinalden alıntı: visceroid

quote:

quote:

en son kodlama dersi geldi.şuan alımları biraz arttı..eskisi gibi çok revaçta değil.82 üstü kapatıyor kpss de

Hemen düzeltelim. Kodlama diye bir ders resmi olarak gelmedi. Gelmesini de mümkün görmüyorum...

Bizim branşın gidişatı maalesef kötü. Teknik öğretmen olup halen Meslek Lisesinde çalışanlar nispeten iyi durumdalar. (Benim gibi)

http://www.hurriyet.com.tr/kodlama-dersi-zorunlu-hale-geliyor-40072925
    bu habere göre zorunlu zannettim bu sene..gelecek yıllara göre zorunlu olsa iyi olur.devir teknoloji devri

• Öğretmen olmak hep istemişimdir. Ama hiçbir zaman insanlarla ilişkilerim iyi olmadı. Fizik veya matematikçi olabilirdim ama insanları muhtemelen dersten soğuturdum.
    Puan falan hikaye, kanınızda yoksa yapmayacaksın abi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

Kanıt ?

gelelim fake olmadığınna..15 saatten 4 hafta kaç saat ek ders ediyor?60 değil mi60*10 600 değil mi?nobet ucreti ayda 8 saat değil mi?68 ssaat değil mi?eksik bile dedim...eger ki teog ya da lise ise o apayrı olayyy

• quote:

Orijinalden alıntı: radgolan

Öğretmen olmak hep istemişimdir. Ama hiçbir zaman insanlarla ilişkilerim iyi olmadı. Fizik veya matematikçi olabilirdim ama insanları muhtemelen dersten soğuturdum.
    Puan falan hikaye, kanınızda yoksa yapmayacaksın abi.

katılıyorum.
  • Turkce ogretmenligi okuyorum sizce nasildir?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: visceroid

quote:

quote:

http://www.hurriyet.com.tr/kodlama-dersi-zorunlu-hale-geliyor-40072925
    bu habere göre zorunlu zannettim bu sene..gelecek yıllara göre zorunlu olsa iyi olur.devir teknoloji devri

Verdiğiniz linkte de yazdığı gibi "Kodlama" diye bir ders yok ve şahsi fikrim olmayacak da. Yapabilecekleri tek şey, kodlama ile ilgili içeriği var olan müfredat programı içerisine yerleştirmek. O da iyi senaryo...

Yani zorunlu ya da seçmeli olmasını geçtim. "Kodlama" diye bir ders yok...

• quote:

quote:

quote:

Kanıt ?

Şansınızı denemişsiniz ama maalesef çok cılız bir hamle olmuş. Misal ben 11. yılımı bitirdim meslekte ve 2/1'deyim. Normalde bu derece için 20 yılı geçen bir süredir çalışıyor olmam gerekir. Fakat teknik öğretmen olarak atandığım için 8/1 olarak başladım mesleğe. Ayrıca normalde 3 yılda 1 derece alınırken ben 2 yılda bir derece alınan yerde göreve başladım. Hakkari - Yüksekova...

Yukarıda bahsedilmiş. Farklı kurumlardan geçme, hizmet birleştirme ve başarılı sicil üzerine alınan terfilerle pekala o derece sahil olabilir insanlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi visceroid -- 31 Ağustos 2016; 22:28:14 >

• İlkokul çocukları pek yormaz öğretmeni,çocuga sus dersin susar,otur dersin oturur.
    Ortaokul çok zor,özellikle 6 ve 7. Sınıflar büyük dert,sınıfta kalma olmadıgından nottan da korkmuyo,sınıfta arkanı dönsen küfrediyolar,velhasıl başa bela çocuk

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.