Şimdi Ara

İlkokulda Öğretmenim.Sorusu olan??? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
227
Cevap
2
Favori
4.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Gaius Cladius Glaber

Türkçe öğretmenliğini değerlendirir misiniz

alan sınavı ort 30 net yapılıyor.38 ustu rahat gidiyor.15 bin de 560 kusur fena değil...ilk 1800 yada 200 kişi gider
  • quote:

Orijinalden alıntı: A2ad

quote:

Orijinalden alıntı: Valbilken

quote:

Orijinalden alıntı: A2ad

oha lan öğretmen maaşı 3300 mü oldu ben ilkokula giderken 1000lira alıyolardı hep 1000 lira alacaklar diye öğretmenlik yazmadım :D

Yasin kucuk herhalde eflasyon denen bir sey var

Ilkokuldayken ben tost 35 kurustu simdi 3 lira.Okul kantinlerinde.Misal annemin emekli maasi 1000 ken suan 3000 gibi fiatlar ve kurlar artinca maasta artiyor tabiki yoksa alim gucu sifirlanir.

yok hocam ben enflasyonun varlığına inanmıyorum ama bir guc var :D

Yol yakinken inan hocam bende inanmiyordum ama ya gercekse ? Obur tarafta kazanan ben olurum iki turlu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Adalet

düz memurluktan sonra öğretmenlik güzel oluyor mu? 4 sene oldu artık kendi işimi yapayım diyorum öğretmenliğe geçmek için uğraşayım mı?Ne dersiniz?

kurumlararası geçiş kalktı.sadece sınavla alım var.yapabiliyor ve doğuya da giderim derseniz buyrun...
  • phoboss kullanıcısına yanıt
    Benim konuştuğum kişi müfredata bağlı kalmak zorunda değildim ve kendi müfredatımı hazırlamak için 1 yıl makarna yedim o paramı o kaynağa harcadım demişti. Sizden böyle birşey beklemiyoruz.
    Ama zaten problemi yanlış anlıyorsunuz. İşte sorun burada başlıyor. Sizler çocuğa matematik öğretmeye çalışıyorsunuz, ingilizce öğretmeye çalışıyorsunuz. ama onu topluma kazandırmıyorsunuz ki öncelikle.
    O çocuk zaten içine kapanıksa en iyisi bile olsa zehir gibide olsa yapamaz onu.
    Müfredatı uygulayıp boş yere zaten anlamıyacağı dersi zamanı boşa geçirerek tekrar sıkıyorsunuz. Kimse sınıfın içinde sizin nasıl ders işlediğinizi bilemez yada ders işleme tekniğinizi sorgulayamaz..
    Daha eğlenceli vakitler uygulamalar yapabilirsiniz. Eminim ki siz derse girince günaydın ile başlayıp, çocuklara hemen defter kitapları açtırıp tahtaya 2 3 problem yazıp çözüp dersi bitiriyorsunuz o halde.
    Sınıfta hiç konuşmayan bir öğrencinizde var üstelik. Siz bir veli olsanız ve kendinize dışarıdan baksanız bu durumda ne düşünürsünüz. ?
    Sizin anlattığınızdan ben şunu çıkartıyorum o halde,
    eğer ki tüm öğretmenler bunu düşünüyorsa şuanda her ay parası düzenli yatırılan ve daimi sisteme bağlı ve bu sistemin dışına çıkamayan robotlardan farksızsınız ki bu durumu daha korkunç yapar..
    Kendinizi eğitebiliyor musunuz peki ? Bu sistemi düzeltmek için kendinize birşeyler katıyor musunuz ? Bunu yapamıyorsanız zaten öğrencinizede birşeyler veremezsiniz.
    Bunu tek başınıza yapamazsınız aşılama olmalı, Sistem bozuk olsada bozuk bir sistemle bozuk bireyler yetiştirmek sizce bu ülkenin ve sizinde çocuklarınız için iyi korkunç olmayan bir gelecek vermek doğru bir karar mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: 4ikaos

Benim konuştuğum kişi müfredata bağlı kalmak zorunda değildim ve kendi müfredatımı hazırlamak için 1 yıl makarna yedim o paramı o kaynağa harcadım demişti. Sizden böyle birşey beklemiyoruz.
    Ama zaten problemi yanlış anlıyorsunuz. İşte sorun burada başlıyor. Sizler çocuğa matematik öğretmeye çalışıyorsunuz, ingilizce öğretmeye çalışıyorsunuz. ama onu topluma kazandırmıyorsunuz ki öncelikle.
    Müfredatı uygulayıp boş yere zaten anlamıyacağı dersi zamanı boşa geçirerek tekrar sıkıyorsunuz. Kimse sınıfın içinde sizin nasıl ders işlediğinizi bilemez yada ders işleme tekniğinizi sorgulayamaz..
    Daha eğlenceli vakitler uygulamalar yapabilirsiniz. Eminim ki siz derse girince günaydın ile başlayıp, çocuklara hemen defter kitapları açtırıp tahtaya 2 3 problem yazıp çözüp dersi bitiriyorsunuz o halde.
    Sınıfta hiç konuşmayan bir öğrencinizde var üstelik. Siz bir veli olsanız ve kendinize dışarıdan baksanız bu durumda ne düşünürsünüz. ?
    eğer ki tüm öğretmenler bunu düşünüyorsa şuanda her ay parası düzenli yatırılan ve daimi sisteme bağlı ve bu sistemin dışına çıkamayan robotlardan farksızsınız ki bu durumu daha korkunç yapar..
    Kendinizi eğitebiliyor musunuz peki ? Bu sistemi düzeltmek için kendinize birşeyler katıyor musunuz ? Bunu yapamıyorsanız zaten öğrencinizede birşeyler veremezsiniz.
    Bunu tek başınıza yapamazsınız aşılama olmalı, Sistem bozuk olsada bozuk bir sistemle bozuk bireyler yetiştirmek sizce bu ülkenin ve sizinde çocuklarınız için iyi korkunç olmayan bir gelecek vermek doğru bir karar mı ?

Olaya nerden baktığınızla ile ilgili.Her gün yastığa kafa koyarken haram para yememe gayreti içerisindeyiz.Siz sistemin dışına neden çıkmıyorsunuz gibi bir eleştiriden bahsediyorsunuz.Peki soruşturma geçirsem kim beni destekleyecek?Bakın teste dayalı öğrenci seçimi var.Bunu ben koymadım takdir edersiniz ki.Bireysel zekaları elbette ön plana çıkarma temel gayemiz.Biz bir öğrenciden bill gates olmasını elbette bekleyemeyiz.Siz iyi bir şey yapmak istediğinizde elbette kimsenin "helal olsun" demesini beklemiyorsunuz.Sistemi uygulayıcılar başarılı öğretmeni sümen altı ediyor.Peki matematiği nasıl öğretmemizi bekliyorsunuz?Oyunlaştırarak mı?Yapmadığımızı nerden biliyorsunuz?Örnek nice kız öğrencilerimiz teog denilen sınavdan 420 gibi bir puan alıyor ama ailesi gondermiyor.Kaç defa yalvardık ama yok gondermıyorlar.Nedense hep öğretmenler suçlanır.Peki aileler?

• quote:

Orijinalden alıntı: phoboss

quote:

Orijinalden alıntı: Deníz

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Deníz

Merhabalar bende Fen Bilgisi Öğretmeniyim daha atanmadim ama bu sene atanma şansım çok yüksek.

sıralama kaç hocam?

Hocam alan sınavı açıklanmadı daha.

haftaya muhtemel

bu hafta açıklanması lazım hocam haftaya mülakat başvuruları başlıyor çünkü

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

2-3 soru çözüp geçmek..Keşke bu kadar basit olsa.Konuşmayan öğrencime gelirsek eğer zaten öğrencim özel eğitim öğrencisi olması için epey uğraştım.Kolay mı özel eğitime öğrenci yönlendirmek.Yönlendiriyorsunuz ama kabul görmuyor.Kendini geliştirme konusunda ise eğitimin sınırı elbette yok.2.üniversitemi okuyurum.Nasip olursa yuksek lisansa başvuracağım.Bunları söylemek bile utanç verici...Çünkü nice hocalarımız var ki neler yapmıyorlar ki...

Ben öğretmenleri suçlamıyorum. Evet sistemsel olarak robotlaşmış durumdalar. Sizin söylediklerinizde doğru. Ama şöyle bir gerçek var. Bu saatten sonra artık eğitim bu ülkeyi kurtaramıyacak.
    1 nesil komple cahil olarak yetiştirildi. Çünkü sınav sistemine dayatıldık. ezber sistemine. Bakın siz hala 420 puanlık öğrencilerden bahsediyorsunuz ama o öğrenci ezberci sistemin mağduru olacak zaten. onu bu sisteme dahil etmeye bu bataklığa sokmaya çalışıyorsunuz hala...
    Artık bu devlet birey yetiştiremez asla. Sizlerin öğrencilerin kendilerini geliştirmelerini sağlamalısınız. Sizler öğrencilerin arkadaşları anneleri babaları kardeşlerisiniz. Öğrenciye kitap okumayı sevdirmelisiniz. Her öğrenciyi siz canınız gibi tanıyorsunuz, ilk kitap çok önemli ilk kitabı siz hediye edebilirsiniz. ayda 100 tl aldığınız maaşla sizi aç bırakmaz.. Sadece bu değil, mesela bilimle teknolojiyle ilgilenen bir öğrenciye, güzel bir konu bularak bunu benim için araştırır mısın vaktim olmuyor diyebilirsiniz. veya silahtan araçtan hoşlanan bir öğrenciye bak ülkemiz tank yapmış nasıl birşeymiş diye araçtıracağı bilgiyi verip o bilgiye koşmasını izleyebilirsiniz. Sonrasında onlar zaten yolunu bulacaklardır...
    Sonuç olarak, artık sistemden beklenen olmamalı o çocukların kendilerini yetiştirmeleri şart. aksi halde bir geleceğimiz olmayacak.

Yok hocam ilkokul hayatım dayakla geçti

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • mesleğinizden memnunmusunuz çocuklar baş ağrıtıyormu
  • quote:

Ben öğretmenleri suçlamıyorum. Evet sistemsel olarak robotlaşmış durumdalar. Sizin söylediklerinizde doğru. Ama şöyle bir gerçek var. Bu saatten sonra artık eğitim bu ülkeyi kurtaramıyacak.
    1 nesil komple cahil olarak yetiştirildi. Çünkü sınav sistemine dayatıldık. ezber sistemine. Bakın siz hala 420 puanlık öğrencilerden bahsediyorsunuz ama o öğrenci ezberci sistemin mağduru olacak zaten. onu bu sisteme dahil etmeye bu bataklığa sokmaya çalışıyorsunuz hala...
    Artık bu devlet birey yetiştiremez asla. Sizlerin öğrencilerin kendilerini geliştirmelerini sağlamalısınız. Sizler öğrencilerin arkadaşları anneleri babaları kardeşlerisiniz. Öğrenciye kitap okumayı sevdirmelisiniz. Her öğrenciyi siz canınız gibi tanıyorsunuz, ilk kitap çok önemli ilk kitabı siz hediye edebilirsiniz. ayda 100 tl aldığınız maaşla sizi aç bırakmaz.. Sadece bu değil, mesela bilimle teknolojiyle ilgilenen bir öğrenciye, güzel bir konu bularak bunu benim için araştırır mısın vaktim olmuyor diyebilirsiniz. veya silahtan araçtan hoşlanan bir öğrenciye bak ülkemiz tank yapmış nasıl birşeymiş diye araçtıracağı bilgiyi verip o bilgiye koşmasını izleyebilirsiniz. Sonrasında onlar zaten yolunu bulacaklardır...
    Sonuç olarak, artık sistemden beklenen olmamalı o çocukların kendilerini yetiştirmeleri şart. aksi halde bir geleceğimiz olmayacak.

bakınız...bazı şeyler vardır söylenirBazıları ise söylenmiyor.Bir öğretmenin vardı.aradan 25 yıl geçti.internetten aradım ama bulamadım..Neyse bir ayakkabım yırtılmış ayagımda çorap yok ve dışarda yagmur havada çok soguktu.ayağımı surekli saklamaya çalıştım ama öğretnem gördü.Ayakkabımı çıkardım çorap verdi içine pamuk sardı geri giydim.Bu şartlarda okuduk.Elbette öğrencilerimize yardım ediyoruz.Kitap okumaya gelince zaten sınıf kitaplığını kendi cebimizden ödeyerek alıyoruz.elbette deneyler yaptırıyoruz elbette araştırma ödevi veriyoruz.Peki dağ koyunde bırak onların evinde interneti bizm evimizde dahi yoktu bu sene başına kadar...20 kişilik bir sınıfta sadece 2 öğrencide bilgisayar var.ilçeye ulaşım 1 saatte varılıyor.Drift yolları resmen...Peki ne yapmamız gerekir?

• quote:

Orijinalden alıntı: iso227

mesleğinizden memnunmusunuz çocuklar baş ağrıtıyormu

Tatlı bir ağrı diyelim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TİM TİM

Yok hocam ilkokul hayatım dayakla geçti

Hiç mi seni seven sana sarılan olmadı?
    İlk ve ortaokulda öğretmenlerimle güzelce muhabbet edemedim kendimi anlatamadım.İlkokul öğretmenim özgüvenimi mahvettiyi için,o adam yüzünden ortaokul çok kötü geçti.O hocanın kayırdığı öğrencilerde özgüven patlaması vardı hepsi bu dağları ben yarattım havasında geziyordu,benim ve Azarladığı diğer çocukların özgüveni berbattı.Kısaca ilkokul çok önemli gelişim açısından

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Okul kitaplığı hiç bir öğrencinin dikkatini çekmez öğrencinin aklı zaten oyunda. çocuğun eline alıp okumadan geri bırakacağı bir kitap onu geliştirmez değil mi?
    Deney dediğiniz fasulye deneyiyse ona deney dememelisiniz :D Araştırma ödevi ise müfredattaki standart araştırmadan bahsetmiyorum. Her çocuğun ilgi alanı farklı her çocuk farklı şeylere yönelir..
    Mesela tek tek vermek zor ise, o zaman şöyle diyebilirsiniz. Herkes 4 gün içinde en sevdiği şey hakkında araştırma yapıp bizlere anlatıcak.
    Şartlar zor olabilir köy enstitüsü varken daha zordu öğrenciler öğleden önce aldıkları çatı yapım ve onarım dersiyle öğleden sonra akan okul çatısını onarabiliyorlardı.
    Veya bahçe dersleri ile ekin yapabiliyorlardı, duvar örebiliyorlardı. Müzik dersi o dönemde bile kemanla piyanoyla yapılıyordu.
    O dönemde yıkılan bir ülke vardı 0 dan başlayan bir ülke. Şimdiki problemimiz sadece ulaşım mı? O çocuklarında bilgisayarları yoktu televizyonları telefonları yoktu.
    Siz şuan sorunlara odaklanıyorsunuz çözümlere değil mesela. bu şekilde zaten başaramayız..

• quote:

Okul kitaplığı hiç bir öğrencinin dikkatini çekmez öğrencinin aklı zaten oyunda. çocuğun eline alıp okumadan geri bırakacağı bir kitap onu geliştirmez değil mi?
    Deney dediğiniz fasulye deneyiyse ona deney dememelisiniz :D Araştırma ödevi ise müfredattaki standart araştırmadan bahsetmiyorum. Her çocuğun ilgi alanı farklı her çocuk farklı şeylere yönelir..
    Mesela tek tek vermek zor ise, o zaman şöyle diyebilirsiniz. Herkes 4 gün içinde en sevdiği şey hakkında araştırma yapıp bizlere anlatıcak.
    Şartlar zor olabilir köy enstitüsü varken daha zordu öğrenciler öğleden önce aldıkları çatı yapım ve onarım dersiyle öğleden sonra akan okul çatısını onarabiliyorlardı.
    Veya bahçe dersleri ile ekin yapabiliyorlardı, duvar örebiliyorlardı. Müzik dersi o dönemde bile kemanla piyanoyla yapılıyordu.
    O dönemde yıkılan bir ülke vardı 0 dan başlayan bir ülke. Şimdiki problemimiz sadece ulaşım mı? O çocuklarında bilgisayarları yoktu televizyonları telefonları yoktu.
    Siz şuan sorunlara odaklanıyorsunuz çözümlere değil mesela. bu şekilde zaten başaramayız..

Sınıfımdaki 10 öğrenciden 7 sinin ailesi çocuğunu liseye kadar okursa okur yoksa inşaata götüreceğiniz bildiriyor.Şimdi çocuga inşaatı mı öğreteyim.Bardağın dolu tarafını zaten söylemiyoruz.Araştırma dediğiniz nedir?Çocuğun evinde kitap yok..Bazen velilerimi dersime getirtir 1 dersini sınıfta çocuğunun ortamını da görmesini isterim.İlk dersin sonunda depar atarak kaçtıklarını gördüm.İnsan üstü çaba değil bizimkiler.Lakin kolay da değil.Liselerin ne durumda olduğunu burada anlatmaya dilim varmaz.Hiç mi aileler hatalı değil.hiç mi öğrenci/lise için geçerli/ hatalı değil.Ben burada eksiklerim 100 ise bildiklerim 1 dir...Her gun o 1 nasıl değişmeli muhasebesini yapmaktayım.

• quote:

Orijinalden alıntı: TİM TİM

İlk ve ortaokulda öğretmenlerimle güzelce muhabbet edemedim kendimi anlatamadım.İlkokul öğretmenim özgüvenimi mahvettiyi için,o adam yüzünden ortaokul çok kötü geçti.O hocanın kayırdığı öğrencilerde özgüven patlaması vardı hepsi bu dağları ben yarattım havasında geziyordu,benim ve Azarladığı diğer çocukların özgüveni berbattı.Kısaca ilkokul çok önemli gelişim açısından

yazık olmuş...Keşke olmasaydı..
    Bakın kendiniz aileleri suçluyorsunuz tabiki haklı olarak. Fakat o aileler işte bu cahil eğitimin sonucu ortaya çıkmış bireyler.
    Köy enstitüsü kapatıldıktan sonra koyunlaşmaya odaklanılmış bireyler.
    Sizler bu konuda birşeyler yapamazsanız sizin öğrencileriniz de aynı şekilde yetişecekler.
    Güzel sohbet için teşekkür ederim.
    Ülkenin durumunu hepimiz biliyoruz artık. sadece başkalarınında görmesini istedim. Yapacak birşey kalmadı o halde dediklerinize göre.
    O çocuklara elveda demeyi unutmayın hocam :)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 221B baker street

Mayış ne kadar

maaş 2700 çıplak maaş..ek ders 600 kusur toplam 3300...kusurat eklemedim

iyi kazanıyormuşsun

ama ben öğretmenleri hiç sevmem
  • quote:

Bakın kendiniz aileleri suçluyorsunuz tabiki haklı olarak. Fakat o aileler işte bu cahil eğitimin sonucu ortaya çıkmış bireyler.
    Köy enstitüsü kapatıldıktan sonra koyunlaşmaya odaklanılmış bireyler.
    Sizler bu konuda birşeyler yapamazsanız sizin öğrencileriniz de aynı şekilde yetişecekler.
    Güzel sohbet için teşekkür ederim.
    Ülkenin durumunu hepimiz biliyoruz artık. sadece başkalarınında görmesini istedim. Yapacak birşey kalmadı o halde dediklerinize göre.
    O çocuklara elveda demeyi unutmayın hocam :)

Ben teşekkur ederim.Keşke siyasiler elini eğitimden çekse...Düşünün ki eğitim bakanı işletmeci.Bizim sorunlarımızı daha konuşmadık bile :)Neyse selametle...
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.