Şimdi Ara

İlkokulda Öğretmenim.Sorusu olan??? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
227
Cevap
2
Favori
4.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: HeroJaxa

quote:

Orijinalden alıntı: Luka Modric

quote:

Orijinalden alıntı: HeroJaxa

edebiyat öğretmenliğine başlıyorum hocam bu sene meslektaş olacağız kısmetse öğretmenlikten memnun musunuz ? kpps olayı gerçekten bu kadar zor mu ?

sadece 50 bin edebiyat mezunu var :) okulu bırak kardeşim aklın varsa

vallahi bilecik edebiyat okuyan adamla kendimi denk tutmuyorum türkiyede 7 bininci olarak girdim bölüme ilgim isteğim var.

4 sene sonra bu mesajı alıntılarsın :) ygs-lys de 7 bine girmeye benzemiyor bu iş. bilecikteki adamı küçümsüyorsun ama evdeki ders çalışmaya bakar bu iş. iyiliğin için söyledim
    keyfin bilir tabi

• Hocam size bir kaç tane soru sorucam cevaplarsanız sevinirim

1-Öğrencilerinizi zorla tahtaya kaldırıp soruyu çözemeyince bütün sınıfın önünde azarlıyor musunuz ?

2-Sınıftaki zeki çocuklara kızmamazlık yapıp diğer garibanlara kızıyor musunuz ?

3-Çocuk kayırıyor musunz ?

Sorularım bunlardır,sizden ricam çocukları rezil edip özgüvenlerini bozmayın.Bizim özgüvenleri yıkmışlardı bari yeni nesile bişe olmasın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: phoboss

quote:

hocam kendini şanslı hisset. biz de atanamayan öğretmenlerdeniz :)

Şanslı olarak görmuyorum...Şu halimle sınava girsem kazanamam ama biraz zorlasam yine kazanırım.çunku sınıf alımları baya yuksek hala.

kontenjan zaten sınıfa, ingilizceye ve din kültürüne veriliyor. 1 sene boyunca çalıştım hala muallakta atanıp atanmayacağım

Atanana kadar devam hocam.Yılmak yok.
  • Ödevini unutan çocuklara kendini de unutsaydın diyor musunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: herseyinhayirlisi

Ödevini unutan çocuklara kendini de unutsaydın diyor musunuz?

Evet...bir öğrencinin haftada 1 defa bile ödevini yapmıyor.Hiç oralı dahil değil.Biz de bak çocuğum ödev yap falan filan tatlı dille anlatıyor eline çikolata alıyor yeter ki odevini yapsın başarılı olsun.Yok yok.Olmuyor.Gönül ister ki başarılı ureten nesil olsun.
  • Ogrencilerinizle ilgili en guzel aninizi yazar misiniz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Deníz

Merhabalar bende Fen Bilgisi Öğretmeniyim daha atanmadim ama bu sene atanma şansım çok yüksek.

sıralama kaç hocam?

Hocam alan sınavı açıklanmadı daha.

• Türkçe öğretmenliğini değerlendirir misiniz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • veli toplantılarında kavga oluyor mu
  • quote:

Orijinalden alıntı: the Magus Ascendant

Ogrencilerinizle ilgili en guzel aninizi yazar misiniz ?

aklıma gelen ilk şu...2 sene önce sınıfın camını açtım.camın önünde ekmek parçalarını gördüm.Dışarda kar vardı.Sinirlenerek kim bu ekmeği atmış neden attınız dedim.Yazık değil mi?kolay mı ekmek kazanmak gibi sorular sordum.H er zaman çocuklarıma öğrettiğimşeyi söyledim.Cesur olun yalan söylemeyin bunun cezası asla olmaz dedim.Tam o sırada arka sırada huseyin ağlamaklı bir sesle ben yaptım dedi öğretmenim.Neden dedim?Kuşlar aç kalmasın dedim dedi öğretmenim.Resmen ağlayacaktım bee.Aslanım dedim bağrıma bastım bebeyi..Bu çocuk 3.sınıf öğrencisiydii....
  • quote:

Orijinalden alıntı: aydinsukru

veli toplantılarında kavga oluyor mu

ufak atışmalar oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: A2ad

oha lan öğretmen maaşı 3300 mü oldu ben ilkokula giderken 1000lira alıyolardı hep 1000 lira alacaklar diye öğretmenlik yazmadım :D

Yasin kucuk herhalde eflasyon denen bir sey var

Ilkokuldayken ben tost 35 kurustu simdi 3 lira.Okul kantinlerinde.Misal annemin emekli maasi 1000 ken suan 3000 gibi fiatlar ve kurlar artinca maasta artiyor tabiki yoksa alim gucu sifirlanir.

• phoboss kullanıcısına yanıt
    Eskiden gerçek öğretmenler vardı, Mesela Köy enstitüsünden mezun 1 öğrenci ve 1 öğretmenle tanışma ve muhabbet etme fırsatım oldu, 90 yaşındaki adam otobüste yolculuk yapıyor ve önlisans mezunu olan benle neredeyse yarışırcasına muhabbet ediyordu. Eskiden para için yapılmazdı yani bu meslek ay başı olsunda para mı alayım nasılsa müfredat var bana verileni yapar geçerim diye düşünülmüyordu.
    Sorum şu olacak: Neden şimdiki öğretmenler böyle değiller ? Neden ay başı gelsin paramı alıp çekileyim derdindeler ? Neden ülkenin geleceği ve Atatürk'ün umudu olan öğretmenler bu hale geldi ? Neden bu durumu değiştirecek kişiler paranın kölesi oldu ?
    Müfredatın çocukları yetiştiremiycek kadar aksine cahil edeceğini bile bile neden gözlerini yumdu tüm öğretmenler ?
    12 yıl eğitim alıp türkçe konuşamayan,
    çoğrafyasını
    Tarihini tanıyamamış öğrenciler,
    12 yıl ingilizce dersi alıp tek kelime ingilizce konuşamayan çocuklar,
    8 yıl müzik dersi alıp sadece flüt çalabilen bir öğrenci
    El sanatları dersi ile sadece boyama yapabilen bir öğrenci.
    Üstünüze alınmayın Sözüm meclisten dışarı yani yazdığım kişiliğe sahip öğretmenlere bu lafım ki,
    İşte Atatürk'ün son umudu öğretmenler, Bizler Sizlerin Eseriyiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: TİM TİM

Hocam size bir kaç tane soru sorucam cevaplarsanız sevinirim

1-Öğrencilerinizi zorla tahtaya kaldırıp soruyu çözemeyince bütün sınıfın önünde azarlıyor musunuz ?

2-Sınıftaki zeki çocuklara kızmamazlık yapıp diğer garibanlara kızıyor musunuz ?

3-Çocuk kayırıyor musunz ?

Sorularım bunlardır,sizden ricam çocukları rezil edip özgüvenlerini bozmayın.Bizim özgüvenleri yıkmışlardı bari yeni nesile bişe olmasın.

3 soruya toplu cevap..Ben de fakir bir aileden geldim.Şu zengin dediğim zaten öğrencim olmadı.soruyu yapamazsa yapamıyor demektir.Başka öğrenciye soruyoruz kim çözmek ister diye.Soruyu çözemeyen öğrenci ile birebir yapıyoruz masamızın etrafında.yoksul ya da zengin olmuş önemli değil.vicdanı olan meslektaşlarımın da yaptıgını zannetmiyorum.Varsa da tek tük.Hep öğretmenler şöyle böyle derler.Ya hiç mi saçınızı okşayan size sarılan öğretmen olmadı?

• quote:

quote:

quote:

Merhabalar bende Fen Bilgisi Öğretmeniyim daha atanmadim ama bu sene atanma şansım çok yüksek.

sıralama kaç hocam?

Hocam alan sınavı açıklanmadı daha.

haftaya muhtemel
  • düz memurluktan sonra öğretmenlik güzel oluyor mu? 4 sene oldu artık kendi işimi yapayım diyorum öğretmenliğe geçmek için uğraşayım mı?Ne dersiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adalet -- 31 Ağustos 2016; 19:41:39 >
  • Bir saatlik ders ücreti kaç tl hocam?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4ikaos

Eskiden gerçek öğretmenler vardı, Mesela Köy enstitüsünden mezun 1 öğrenci ve 1 öğretmenle tanışma ve muhabbet etme fırsatım oldu, 90 yaşındaki adam otobüste yolculuk yapıyor ve önlisans mezunu olan benle neredeyse yarışırcasına muhabbet ediyordu. Eskiden para için yapılmazdı yani bu meslek ay başı olsunda para mı alayım nasılsa müfredat var bana verileni yapar geçerim diye düşünülmüyordu.
    Sorum şu olacak: Neden şimdiki öğretmenler böyle değiller ? Neden ay başı gelsin paramı alıp çekileyim derdindeler ? Neden ülkenin geleceği ve Atatürk'ün umudu olan öğretmenler bu hale geldi ? Neden bu durumu değiştirecek kişiler paranın kölesi oldu ?
    Müfredatın çocukları yetiştiremiycek kadar aksine cahil edeceğini bile bile neden gözlerini yumdu tüm öğretmenler ?
    12 yıl eğitim alıp türkçe konuşamayan,
    çoğrafyasını
    Tarihini tanıyamamış öğrenciler,
    12 yıl ingilizce dersi alıp tek kelime ingilizce konuşamayan çocuklar,
    8 yıl müzik dersi alıp sadece flüt çalabilen bir öğrenci
    El sanatları dersi ile sadece boyama yapabilen bir öğrenci.
    Üstünüze alınmayın Sözüm meclisten dışarı yani yazdığım kişiliğe sahip öğretmenlere bu lafım ki,
    İşte Atatürk'ün son umudu öğretmenler, Bizler Sizlerin Eseriyiz.

haklısınız hem de yerden göğe.Peki benim güzel arkadaşım.Ne mi oldu anlatayım.Şimdi sistem yanlış.Çocuk 3 sınıfa geliyor ama 3+2 toplayınca 32 diyor...Peki bu öğrencinin matematik notuna ne vermeli..Devlet diyor ki geçireceksin...Sınıfta tek kelime konuşmayan öğrencim geçti.Devlet bırakamazsın diyor.TEOG diye sınav var kitap alsın çözsunler diyorsunuz bir veli diyor ki ben para vermem.Sonra şikayet ediyor sizi...Bunlar yaşanmış olaylar...Benim başıma gelenlerde var ama önemli değil.MUFREDATA bağlı kalmak zorundayız.Biz de boyle olsun ister miyiz?

• quote:

Orijinalden alıntı: E.w.i.f.K

Bir saatlik ders ücreti kaç tl hocam?

ek dersin saati 10 tl
  • quote:

Orijinalden alıntı: Valbilken

quote:

Orijinalden alıntı: A2ad

oha lan öğretmen maaşı 3300 mü oldu ben ilkokula giderken 1000lira alıyolardı hep 1000 lira alacaklar diye öğretmenlik yazmadım :D

Yasin kucuk herhalde eflasyon denen bir sey var

Ilkokuldayken ben tost 35 kurustu simdi 3 lira.Okul kantinlerinde.Misal annemin emekli maasi 1000 ken suan 3000 gibi fiatlar ve kurlar artinca maasta artiyor tabiki yoksa alim gucu sifirlanir.

yok hocam ben enflasyonun varlığına inanmıyorum ama bir guc var :D
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.