Şimdi Ara

İmamoğlu'nun İstanbul'a uygulayacağız dediği karbon elyaf yöntemi nedir, nasıl uygulanır? (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
221
Cevap
2
Favori
11.570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Valla çok doğru. Biz istanbulun en eski kentleşmesinin olduğu yerlerden birinde oturuyorduk binalar bildiğin deniz kumu bizim binada 40+ yıllıktı ben bir tane yetkilinin kentsel dönüşüm için kapımızı çaldığını görmedim.

hee o zaman belediye ampülde de idi binaya baktırabiliyordun güya iki adam yollamışlar dışardan bakıp az hasarlı diyip gitmişler gelen adamları binadan gören yoktu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiç yoktan iyidir ama bence de yıkılıp yeniden yapılması daha uygun olur. En azından deprem olmadan maliyetine halledilebilse bu işler keşke.

Son olarak ; trollük maaşlı dahi olsa yapılacak iş değil. Ekşi veya başka bir yer farketmez. Selametle.

• Nevfel kullanıcısına yanıt

Kardeşim bu imar affını bu kadar yüzeysel geçiştiremezsin. Başkalarını suçlamakta çözüm değil. Sonuçta ipler hükümetin elinde , muhalefetin değil !

Yani 1 numaraları sorumluluk hükümetindir. Buna destek veren muhalifler varsa onlar da bu vebale ortaktır , nokta !

İmar affı kul hakkı yemektir. Açık ve net. 2015 yılından beri ben memleketimde ev yapmaya çalışıyorum. Belediye izin vermiyor , imar planı yapılacak diyor ama chpli belediyenin bir türlü imar planı yapabilmişliği yok ! Bu süre zarfında her yaz gittiğimde yeni yeni evlerin yapıldığını gördüm. Bu evlerin sahiplerine tek tek gittim ve konuştum , sordum bu evi nasıl yaptınız , nasıl izin aldınız diye. Cevap : Belediye izin vermedi kendimiz yaptık !

Ben dürüst vatandaş olarak devletim sözünü dinlediğim için evimi yapamadım. Onlar ise imar affıyla ev sahibi oldular. Bana şu an belediye izin verse bile ev sahibi olamam artık çünkü Aralıkta RTE sağolsun kuru bir gecede oyun edip indirince ben de o gün param daha fazla erimesin bari diyerek hayatında ilk kez döviz almış birisi olarak cebimdeki paranın çoğunu kaybettim. Ardı ardına devalüasyonlar da sağolsun şu an o evin temelini bile zor atarım artık. HAKKIM NE HÜKÜMETE NE DE O KAÇAK EV YAPANLARA HELAL DEĞİL !

İkincisi , imar affı yapılan binaların hiçbirisi asla ve asla DENETİME TABİ TUTULMADI ! Demişsin ya çürük binayı sağlam kabul etme affı değil , evet değil o af kul hakkı yeme ve o evleri çürük mü diye denetlemeden olduğu gibi kabul etme affıydı. Akrabamızın evi ayakta zor duruyor , imar affından faydalanıp kaydettirdi. En ufak bir deprem olsa anında yıkılır.

Bu işin savunulacak yanı yok ! Partizanlık kafasından çıkıp herkesi hesaba çekmemiz lazım.

• ben o adamin binama dokunmasina izin vermem asla guvenmiyorum kendi evine yapsin ne yapmak istiyosa, kentsel donusumumuze engel olmasaydi ihtiyacimda olmazdi zaten,sayesinde kac yildir tozkoparan i bekliyoruz!bos bos konusmasin gitsin kendi isine baksin devletimiz gerekeni yapar,golge etmeseler

• Erwin kullanıcısına yanıt

Sosyal devlet böyle bir şey değil. Herkese eşit yaklaşır. Ekonomiyi alt gelir grubunu düşünerek tasarlar. Geliri çok olandan daha çok vergi alır. İsrafı önler. Vakıf ve dernekler üzerinden bağış adı altında rüşvet çarkını döndürmez. İhalelerde kamu yararını gözetir. En tepedeki dahil her kurumun denetimi sağlanmaya çalışılır. Kurumlarda şeffaflık sağlanarak yolsuzlukların önüne geçilir. Böylelikle alt ve orta gelir durumu olanlar rahat nefes alır. Ödeme gücü kendiliğinden oluşur.

Bedava ev kimse kimseye vermez. Günümüz ülke ekonomisi şartlarında bedava vermek istedi diyelim toplumun %1ini bile kapsayamaz. İyi niyetli olarak ortaya atılan her fikir hayatın akışına uygun olmak zorundadır. Uzun vade düşük faizli konut yenileme/güçlendirme kredisi daima sunulursa daha uygun çözüm olacaktır. Bunları düşünebilme aşamasına gelebilmek için ekonomik krizden çıkmamız lazımdı. Ama ne yazık ki ekonomik kriz süreğen hale geldi.

• Kimse de demiyor, uygulama şartları , fiberin montaj yönü,reçine özütünün düzgün uygulanması, vakumlanması ve uygun şartlarda sertleşmesini sağlaması gibi dayanımı etkileyen birsürü kritik varyant varken , bunu hangi teknik ekiplerle uygulayacaksınız?Düzügn uygulanmazsa birişe yaramaz. Önemli olan düzgün uygulanması. Ayrıca deniz kumundan yapılan binalarda da birişe yaramaz. Fotoğraflarda kolonların dibine sarıdğınız 50 cm karbon fiber depremde hiçbirişe yaramaz.

İnsanlara öyle bir anlatıyorki kesin çözümmüş gibi.

• SinanEnginizm kullanıcısına yanıt
    Vatandaşın canı devletin sorumluluğundadır devlette yenilemeyi bedavaya yapmıyor vergin ile yapıyor o adam öldükten sonra o vergi ile yol yapsan neye yarar

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • retro61 R kullanıcısına yanıt
    Aynen knk uzayada çıkılmadı zaten hepsi amariganin oyunu ulan bu adama bukadar salladınız ki İmamoğlunu hiç sevmem de karşısındaki aday Binali Yıldırım adam daha yazı yazamıyor yani sen kafanı yorma git tarikatının şeyhinin dediklerine inan

• onatba O kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle haklısın ama şuan en hızlı yaygın ve pratik çözüm bu gibi zaman yeterse tabikide yeniden yapılmalı

• SinanEnginizm kullanıcısına yanıt

Hala dediğimi anlamadan uzun uzun yazmaya devam edin bakalım.

Ben anlatmıyorum daha, tekrar okuyun.

Sosyal devletin anlamını da iyice öğrenin öyle gelin.

• Vanished Man V kullanıcısına yanıt

bina taşıyacak zemin yok depremde binalar gömülecek yada devrilecek... tabi ufalanmazsa...

• DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    Kentsel dönüşüm gelince görürüm seni, hemen isyan edersiniz, 120m2 eviniz 50m2 olarak verilince...
    Devletimizi de gördük en son depremde, çok iş yapmışlar imar affı falan... Ölenler kaderine küssün.

• Bu adamlar 20 senedir ülke yönetiyor. Hiç mi hata yapmıyorlar ? Her seferinde yanlış bişey olunca dış güçler, Amerika, İsrail oluyor. İnsan kendine bile bu kadar güvenmezken, bu ülkeyi yönetenlere körü körüne güvenmeyi nasıl beceriyorlar ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yapayzeka037 -- 1 Mart 2023; 16:55:28 >
  • Şu an bir binayı yıkıp aynısını dikemiyorsunuz, yeni mevzuat çok daha sıkı, eskiden verilen kat şimdi verilmiyor. Mesela annemin oturduğu 6 katlı 12 daireli apartmanda, binayı komple sıyırıp kolon güçlendirme ve zemine karkas yaptılar. Yıkıp yeni yapmaya kalksalar max 4 kat izin veriyor, daire başına 45m2 yer düşüyor, ki biz bunu da kabul etmiştik ama diğer daireler istemedi.

Şimdi bir düşünün, istanbulda 100m2 dairesi olan kaç kişi 50m2 daire olacak şekilde yeniden yapılmasına onay verir? Yüzde 5'i geçmez!

Bence Ekrem iyi düşünmüş, yapıcı bir çözüm sunmuş. Çok isteyen yıkıp yeniden de yaptırabilir, bu oturan kişilere bağlı, üstüne para verip oturma alanının düşeceğini de kabul etmesi gerekiyor tabiki.

Bu güçlendirme çalışmaları için:
    - Şiddetli bir deprem olduğunda yıkılacak olan bina yıkılmaz ama ciddi zarar görebilir. Ama sizi öldürmez! Sonradan tekrar yeni bina yaptırabilirsiniz, o zamana kadar sizi bu işlem kurtarmış olur.
    - Güçlendirme ile aylar yıllarca mağdur olmazsınız, hızlıca yapılabilir ve ekonomik bir çözümdür. Yeniden yaptırmanın maliyetinin yanında çok daha ucuz.

• xborax123 X kullanıcısına yanıt
    Sen de Kış vakti 12 saat İstanbul da kar da mahsur kalmış vatandaşı varken İngiliz Büyükelçi ile Kalkan balığı sefası yapan şapşalı al tepe tepe kullan aman ha sarı otobüs iteklettirmesin ha...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özet pls.  

• Bazıları ütopyada yaşıyor. Devleti yöneten hükümet yetkilileri çocukların içtiği meyve suyundan, limonatadan %10 ÖTV alırken bedava ev istemek hayal ürünüdür. Sosyal devlet birden bire gökten inecek hali yok. Aşama aşama olur. Önceki mesajımda neler olduğundan bahsettim. O aşamaları geçmekte direnen kitle eğitim, sağlık ve barınma ihtiyaçlarını en düşük kalitede giderir.Kestirme yoldan sosyal devleti sağlayacak olurlarsa önümüze çadır atarak da barınma ihtiyacımızı pek ala karşılayabilirler.

• Nevfel kullanıcısına yanıt

Yalan konuşma hamam oglaniiiiiii 👌 mısın 8 tane CHP vekil evet dedi oda torba yasa olduğu için diğer yasa tekliflerine 👇

ındependent türkçe
    İmar affına kimin "evet" dediği tartışılıyor... 5 yıl önceki oylamaya AK Parti'den 111, CHP'den 123, HDP'den 43 vekil katılmamıştı
    https://www.indyturk.com/node/609961/siyaset/i%CC%87mar-aff%C4%B1na-kimin-evet-dedi%C4%9Fi-tart%C4%B1%C5%9F%C4%B1l%C4%B1yor-hangi-partiden-oylamaya-ka%C3%A7-vekil

• Vanished Man V kullanıcısına yanıt

sen yardım etme zorla alan yok senden! vatandaş istediği için yayınlanıyor o ibanlar senin hayal dünyandaki gibi devlet yetersiz olduğu için değil! (bozuk anlatımıma laf edersen diye: sen bu kadarını bile hak etmiyorsun)

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.