ek bilgi: Sehire 1 saat uzaktaki Istanbul havalimanının altı kum zemin. Jeoloji haritalarından kontrol edebilirsiniz. Ama fark etmez 5 milyar € daha verir tekrar yaptırırız yandaşa. Daha iyi oldu filan deriz oy alırız hem. Sanki kendi cebimizden çıkıyor |
İmamoğlu'nun İstanbul'a uygulayacağız dediği karbon elyaf yöntemi nedir, nasıl uygulanır? (9. sayfa)
-
-
Montrö boğazlar sözleşmesine göre geçişlerden alınacak miktar "altın" cinsinden ve tonaj üzerinden alınmalı ancak alınmıyor. Alsana, sözleşmeni uygulasana?
Sen daha var olan sözleşmeyi uygulayamıyorsun kanal açıp para mı isteyeceksin
Okumazsın biliyorum da bir zahmet bakarsan görürsün olması gereken geçiş ücretlerini altın cinsinden.
-
Tabiki yikilmayacakti. Çünkü orada oyle bir bina olmayacaktı. İmar barışı çıkacak diye millet önüne gelen yere 2 gecede apartman dikti ya.
-
O parayı alabilecek kadar palazlanmadık daha. O parayı alabilmen için hem askeri hem ekonomik gücün ona göre olmalı yoksa ayağını yerden kesi verirler bu gün dolar diye dilenerek gezerken yurt dışına bir domates bile satamaz oluruz.
-
İşte zaten bu yüzden dönüşüm sağlanamıyor vede sağlanamayacak. Malini canından önde görenlerle maalesef İstanbul depreminde vedalaşacağız başka çaresi yok. Bu gün bağdat caddesi ilk depremde çökecek yerlerden olmasına rağmen bir Allahın kulu burayı terketmiyor ya Kanun çıkarıp polis zoruyla çıkaracaksın yada bırakacaksın kaderiyle yüzleşecek. Ayrıca İstanbul depremi olduğunda tek kuruş yardımda yapmayacağım herkes hakettiğini yaşar.
-
Kirişlere de bu uygulanır mı
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Karbon fiber ile eski yönetmeliğe göre yapılan ömrünü tamamlamamış sağlam yapılar güçlendirilir ancak;
Çürük yapılarda karbon fiber yeterli mi?
Karbon fiberin yanı sıra bazalt fiber de uygulanıyor hem zeminde hem güçlendirmede, bazalt fiber daha uygun maliyetli bir seçenek olmaz mı?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Tv de gösterdi uygulanıyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bağdat caddesindeki bir daireyi hurda bile olsa ömrün boyunca çalışarak alabilir misin? Ev yenilecek diye oradaki bilmem kaç milyonluk daireyi tepelerdeki toki evi karşılığında kim verir? Rantı ben yiyemedim müteahhit yesin. Bunu da güvenli ev masalıyla şirin hale getirirler.
Bakalım bağdat caddesindeki binayı yıkıp yenisini yapan müteahhit satarken kaçtan satacak? 5-10 toki dairesi parasına mı? Kimse enayi değil.
Zaten depremde senin benim yardım yapmamıza gerek yok. Devlet devlet olsa kendi yardım ederdi. Muz cumhuriyetlerinde böyle iban atarlar.
-
Oralara zaten bır daha konut yapılmamalı. Oralar spor alanları tıyatro vs.. İşler için kullanılacak tesisler yapılmali. Yoksa yeniden konut yapıp satmak zaten etikte olmaz bunu Allah ta kulda kabul etmez.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kentsel dönüşüm yok.
Vatandaşı evinden çıkarıyorsun, yetmiyor mahallesinden çıkarıyorsun, yetmiyor ilçesinden çıkarıyorsun, yetmiyor evinin m2'sini yarıya düşürüyorsun, yetmiyor evinden çıkardığın, mahallesinden, ilçesinden ettiğin vatandaş absürt bir borcun altına girmek zorunda kalıyor.
İnsanlar keyfinden mi eski evlerinde oturuyorlar, ölüm korkusuyla yatıyorlar?
Kentsel dönüşüm projelerinde hak sahipleri ile uzlaşabilen proje çok az. Yerinde kentsel dönüşüm denilen şeylerde de aynı yerlere yeni binalar dikiliyor ama o yerlerde yaşayanlar aynı yerde kalamıyor çünkü çoğunun maddi imkanı orayı karşılamıyor.
Kentsel dönüşüm yok. Rantsal dönüşüm var. İstanbul koca bir kentsel dönüşüm faciası. 5 katlı binaların kentsel dönüşüm adı altında 50 kata çıkarılıp 50 katta oturanların tamamının o kentin insanı olmadığı bir iğrençlik....
Kentsel dönüşüm yok.
AKP TİPİ Rantsal dönüşümü de kabul etmeyecek milyonlar var hatta şerefini namusunu her gün pazarlaryan ''troller'' bile kendi evlerine AKP TİPİ dönüşüm geldiğinde ölürüz de evimizi bu tarz bir projeye teslim etmeyiz diye en önde ağlayacaklar.
Akp'nin %70 oy aldığı bir bölgede ''binlerce kişilik'' kentsel dönüşüm projesine yıllardır şahit oluyorum projeyi yapmak isteyen ile projeye karşı çıkanlar aynı zihniyetin peşinde koşuyor ama yıllardır da isyan ediyorlar projenin şartlarına zaten 1 kazma vurulamadı daha. Tabi bunda bölgedeki tüm binaların çok önceden iskan-ruhsat gibi şeylerinin tam olması da etkili yoksa bu zihniyet kendi yanından olanı ezer geçer gözünün yaşına bakmaz.
Kentsel dönüşüm muhalefet ile de kısa vadede münkün değil gerçekçi olalım dönüşüme giren bölgelerde çoğunlukla halk inanılmaz fakir oluyor.
-
@retro61 iftira atık hakaret etmek için maaş alan tip...
-
Şehrin en değerli arsaları öyle mi? Oralara öyle bir gökdelenler dikerler ki sende şaşarsın. Kazık çaktık, zemini sağlamlaştırdık derler.
Gelmişin tiyatro, spor alanları demişsin. Para pul işlerinden anlamadığını sanmıyorum ama işin ucunda rant yoksa kimse kılını kıpırdatmaz. Ne etiği ne Allahın kabul etmemesi unut onları.
Zaten zengin kesim binayı yıkar parasını öder aynısını yaptırır. Sorun gariban semtlerde küçük parsellerde olur. Orada yenileme olmaz olacaksa bile metrekare kaybından yaptırmazlar.
-
Hay ağzına sağlık.
Adamın evini dönüştüreceksin, örnek veriyorum ev Bakırköy'de.
Diyorsun ki bu evin değeri 2 milyon, normalde yeni evler 8-10 milyona satılıyor.
Sonra adama kalkıp diyorsun ki kardeş bu evi dönüştüreceksem çıkar 1 milyon ver.
Verebilir mi o adam o parayı? Veremiyor sonra projeye karşı çıkıyor.
Bu kadar basit ve öz.
Sosyal devlet dediğin binaları yıkar, yeniler beş kr da para istemez vatandaştan.
Kentsel dönüşüm yapıyoruz diyorlar, sokak köşesinde yazıhanesinde oturan müteahhite 1-2 daire karşılığında iş veriyorlar. Sonra vatandaş karşı çıkıyormuş, Cehape zihniyetiymiş. Yersen.
-
Derdi İstanbula hizmet etmek değil zaten , İstanbulu sıçrama tahtası bellemiş , Aday iken ilk vaadi trafiği çözmekti 3 yılda trafik %13 artmış. İngilizler bu şapşala ümit bağlamış yazık.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam bu ağır olmus. Benim siyasetle ilgim çok yok, eski rahmetli belediye başkanını da severdik ama Ekrem Imamoğlu tüm engellemelere rağmen catir catir calisiyor.
Ben geldiginden beri ilk defa IBB'yi büyükçekmecede hissettim.
Daha onceden Buyukcekmecede IBB'nin çay tesisi vardi ucuz. Bir ara Çekmece pazarina alternatif yapmislardi, rekabete girmislerdi:)
Şimdi IBB kisa zamanda ne yapti icraatler:
- ŞEHRIN su ve kanalizasyon alt yapisini depreme vb. Dayanikli hale getirdi ilk iş altyapiyi yapti.
Çekmece sahilini kapatan kafeleri vb. Kapatti harika bir sahil düzenlemesi yapti.
E-5 i genişletti, üst geçidi yeniliyor. Yillardir çok sikisirdi E-5. Kisa zamanda aklima gelenler bunlar.
Diğer ilçelerde de bir suru şey yapiyor. Bu sadece IBB'yi normalde hissetmeyen Çekmece ahalisinin uzun yillar sonra ilkndefa gördükleri.
Çalışmıyor demek iftira olur. Ağır hemde.
Ondan ònce durmuş olan metro calismalari da çatır çatır başladı. Adam süper kredi buldu , geçmiş yönetim borçları diye el koydular. Biliyorsunuz adama neler yapiliyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
cidden elle tutulur haklı mesajlar vardı silmişler hepsini
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X