< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
İmamoğlu'nun İstanbul'a uygulayacağız dediği karbon elyaf yöntemi nedir, nasıl uygulanır? (3. sayfa)
-
-
kanal istanbul nasıl da batıyor size
bozulacak o möntrö
ulan ben köprüden geçerken ücreti ödüyorum ama elin yabancısı boğazdan geçerken beleş!
hatta kendim şahit oldum ruslar namluyu bize dogrultuyor geçerken
ayrıca 10 yılda bir mutlaka kaza oluyor kirlenen denizin kendini toparlaması yıllar sürüyor geçirilecekse kanaldan geçsinler tabi ki para karşılığında
istanbul türklerindir
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hayali bir ülkede, 21 yıl aynı hükümet yönetimdedir. O ülkede birgün deprem olur. Yalandan 45.000, gerçekte 200.000 insan ölmüştür. O 21 yıl boyunca hükümet inşaat ekonomisi ile ekonomiyi yönetmeye çalışmıştır. Uygun krediler ile insanların yeni ev almalarını sağlamıştır. Sağlamaya çalışmıştır. Bunları da vatandaş için yaptığını iddia etmistir. Bankalar, 5 li çeteler para kazansın diye değil yani. Depremden sonra da bununla övünmüşlerdir. Her nedense bu kadar insan ölmüş ama sorumlusu kim belli değildir. Bu kadar bina yapılmış ama nedense, depreme karşı doğru düzgün kontrol mekanizması bir türlü olusturulamamistir. Insanlar işsiz dendikçe bina yapmışlar. 5 li düzen kurup, milyarlarca TL'lik inşaat ihalelerini direk firmalara vermişlerdir. Kıyıları, ormanları otellere, villalara peşkeş çekmişlerdir. Yollar köprüler yapmışlardır, on yıllarca borcu dolar+enflasyon ile ödenecek. Eski, kaydı kuydu olmayan yapılar,ı sırf para için deprem kontrolü bile yapmadan affetmiştir. Ulan ülkenin yardım kuruluşu, 20 gün geçmiş, vatandaş sokakta, çadır yok. Meğerse bu yardım kuruluşu parayla çadır satmış. Ama bunları hâlâ depreme karşı yaptık diye yutturmaya çalışmaktadırlar. Ve hâlâ utanmanaktadırlar. Allahtansa hiç korkmamaktadırlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vs-fb -- 26 Şubat 2023; 22:5:33 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Hiç yoktan iyidir ama ben şahsen çürük binaların komple yıkılıp yapılmasından yanayım. Ben şahsen güçlendirme işine pek güvenmiyorum.
Devlet vatandaşa maddi destek olsun, herkes minimal maliyetle 99 öncesi binasını yıktırıp geri yaptırsın.
Deprem vergileri zaten yandı bitti kül oldu, normalde cebimizden para bile çıkmadan devletin yapması lazımdı. Artık o işler geçti de şu durumda
daire başına inşa maliyeti için faizsiz kredi verseler o bile kabul. Binada 15 daire var, herkesin parası yok. Herkese nasıl kabul ettirelim?
Bir yandan acilen yabancıya emlak satışı durdurulmalı, şu ortamda fiyatları şişirecek adamlara ihtiyacımız yok. Sahibindende İngilizce, Rusça, Arapça ilanları
görünce kan beynime sıçrıyor, telefonda arayıp emlakçıya sövesim geliyor. Ülkemin güzel yerlerinde orta gelirli biri olarak ben kredi çekerek bile oturamıyorum,
yabancılar keyif sürüyor. Bütün vatandaşlar sağlam binaya geçmek isterken bir de yabancıya göre şişirilmiş fiyatlarla uğraşamaz kimse, bunu devreden çıkarmalıyız.
Yabancılar ve göçmenlerin yarattığı talep yüzünden en ucuz daireler 2.5-3m aralığından başlıyor ama mortgage sistemimiz yok, devlet bankaları maks.
250.000 lira kredi veriyor. Bu ucuz klasmandaki daireler için 2 milyon/10 sene şeklinde özel bankalardan kredi çeksen taksitleri 55.000tl çıkıyor.
Uzman doktor bile bu taksidi ödeyemez, ve bu en uyduruk daire için... 0.69 kampanyası yaptılar, o da 2. el daireleri içermiyor, fırsatçı müteahhitler sıfır daireleri
kimsenin oturmayacağı dağ başında bile 3 milyondan itelemeye çalışıyor.
E biz nasıl canımızı kurtarıp antika apartmanlardan kurtulup yeni daireye geçeceğiz? Acilen emlak sektörüne kökten çözüm gerek diyorum, bu balonu artık
birisi çıkıp patlatmalı.
-
Masraf illa ki olacak.
-
İmar affı meclisten neredeyse tüm partilerin onayıyla geçti. Aç bak. Elinde internet.
Chp'nin seçim vaatleri listesinde imar affı var.
İmar affı demek çürük binanı sağlam kabul etme affı değil bunu da öğrenin artık. Yerin resmileşir yıkıp yeniden yapabilirsiniz. Öteki türlü yıkıldımı gider.
İmar affından ençok yararlanan yerlerde chp'lilerin yönettiği belediyeler. Çünki kaçak işlerini çok iyi yaparlar.
Kentsel dönüşüm projelerini mahkemeden iptal ettiren chp ip partileri sorumludur ölümlerden. YouTube video dolu aç izle cahil kalma.
2019 da Reis çağrı yaptı YouTube aç bak karşı çıkmayın kentsel dönüşüme mahkemeye verip iptal etmeyin diye aç izle. Ama ne dediniz o gün "rantsal dönüşüm" Şimdi çık hükümete söv. Hadi ordan hadi.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
4 yıldır aklı nerdeymiş
-
Allahtan korkmasi gereken hukumet ve yandaslaridir.
Millet parayi betona gomuyor diyince toki evlerinden mi bahsetti?
Ulkede gecis garantili yapilan onlarca projeye karsi cikildi o da maliyeti yuzunden veya gereksizligi. Ustelik bunlarida devletin kasasindan para cikmayacak denilerek yaptirdilar.
Simdi sana soruyorum;
Istanbulda deprem oldu varsayalim. Sehire 1 saat uzaktaki Istanbul havalimani mi daha faydali olur yoksa sehirin icindeki kapattiklari Ataturk havalimani mi? Vizyon sahipleri ya iste bu ayrintiyi 5 li ceteye para yedireceklerinden girmezden gelmisler.
Sokma akil 7 adim gitmezmis.
Gordugun uzere betona para gomuyorlar lafi yid projeleri icindir. Kimsenin depreme dayaniksiz bir yapinin yerine yapilan yapiya laf etme luksu yok.
Allahtan korkmadan deprem uzerinden algiya devam ediyorsunuz. El insaf
-
Akp'nin yapmak istediği kentsel dönüşümün nasıl rant odaklı olduğunu bazıları bilmiyor veya bilmezden geliyor ama sadece İstanbul'da Sulukule, Fikirtepe, Beykoz, Tozkoparan, Bağcılar gibi örneklere bakılması yeterli.
Kentsel dönüşüm adı altında şehirlerin riskli alanlarında bulunan yapılar değil, arsa değeri ve rantı büyük olan yerler bu projelerde değerlendirildi.
Aksi olsa neden milyonlarca insan hala riskli zeminlerde, riskli binalarda oturmaya devam ediyor?
Devlet gelip yardım etti de isteyen mi olmadı veya insanlar intihar mı etmek istiyor?
Neden son yaşanan depremlerde onbinlerce insan öldü?
Ayrıca, bir ülkede inşaat sektörü tek başına tarım sektörünü geçtiyse, gayrimenkul ve inşaat sektörü toplamda sanayi sektörüyle yıllarca başabaş gittiyse ülkenin kaynakları betona gömülmemiştir de ne yapılmıştır?
İmar kanunu 9-10 kere değiştirdiler, defalarca imar affı getirdiler, tarım ve orman arazilerini yapılaşmaya ve dolayısıyla da ranta açtılar, kendi yandaş inşaatçılarını büyüttüler, inşaat sektörüne teşvikler verdiler vs.
Daha ne olsun?
-
1.si ulan senin babandır 2. Reklam bütçesi kentsel dönüşüm bütçesinden fazla demen ne saçmalıktır. Bütün İstanbul toki de mi oturuyor. Adam gibi yorum yaz ölmüşlerinin günahı yok bizi de günaha sokma
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Burada uzun uzun yazanların hepsi altroll. Bu belli
Iyi aktrol yapmış konu, dediklerinin çoğu da manipülasyon eksik yalan bilgi
Anlatmaya çalışmayin, basin engeli geçin
Fahrettin aktrolleri buraya yönlendirmiş galiba.
-
Arkadaşlar, basitçe şöyle düşünün, dikey olarak binen tonlarca yük için , betonun yatay yön değişimine uğrama direncine oldukça katkı sağlayacak bir yöntem. Türkiye'de çoğunlukla demirleri bir arada tutan etriye ve çiroz elemanları projedeki sıklığında kullanılmaz, beton ise proje dayanımında dökülmez, kürlenmez, sıkıştırılmaz. Hiç yoktan iyidir ancak en iyisi apt sakinlerinin birleşerek müteahhite vermeden metrajlarıı koruyarak 500k - 1m arası bir odeme yaparak yeni bina inşa etmeye uğraşmaları. Yaşamayacaksanız bile yeni dairenizin değeri muhtemeln 3 katına çıkacaktır, o şekilde satrsınız bir nevi yatırım gibi düşünün. Parasal konudaki güvensizlikleri çözecek toplu bir banka aracılı çözüm bulunabilir yeter ki herkes istekli olsun.
-
atlardan sonra sıra size geldi İstanbullu, sucuk olmaya hazırlanın :D
-
Kaybedilen 25 yılı geç sen. kaybedilen 3 yıldan sen sorumlusun. verdiğin hangi sözü tuttun.
-
Eksi kapaninca aktroller buraya gelmis
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Troller 20 yıldır toplanan deprem vergileri ile ne yapıldı onu söyleyin önce? 99 depreminde yeni iktidara gelen Ecevit'e neler dendi de 20 yıldır ülkeyi yönetenler ne yaptı.....
Aktroller işlerini ne güzel yapıyor bakıyorum da her yer salya olmuş...
Peki o zaman 20 yıldır toplanan deprem vergileri nerede :D
-
Eko çalışıyor lakin arkasında devlet olmadığı için ileryemiyor mansurda aynı diğerleri desen itaat edip kurtuyor gibi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X