Şimdi Ara

İmax'e Değer mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
2.686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar daha önce imax e gitmedim cinemarinede xpand 3d ye talimiz . Hobbit e gitmeyi düşünüyorum sizce Tekirdağ dan istanbula gitmeye değermi. Değer diyenler yer tavsiye ederse memnun olurum.

Edit: Değer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sergio22 -- 25 Ocak 2015; 20:29:56 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

IMAX'e Değer mi?

IMAX Nedir?

IMAX, görüntü ve ses kalitesinde üstünlük sunan özel bir sinema teknolojisidir. Geniş ekranlar, güçlü projektörler ve yüksek kaliteli ses sistemleri kullanır.

IMAX'in Avantajları

• Sürükleyici Deneyim: IMAX ekranları, görüş alanını doldurarak seyirciyi filmin içine çeken sürükleyici bir deneyim sunar.
    • Kristal Netliğinde Görüntüler: Güçlü projektörler, keskin ve net görüntüler sağlayarak en küçük ayrıntıları bile görmeni sağlar.
    • Yüksek Kaliteli Ses: IMAX ses sistemleri, filmi adeta etrafında dolaşıyormuş gibi hissettiren güçlü ve gerçekçi bir ses deneyimi sunar.
    • Özel İçerik: Bazı filmler yalnızca IMAX sinemalarında yayınlanır ve bu da bu teknolojiyi daha da özel kılar.

IMAX'in Dezavantajları

• Yüksek Bilet Fiyatları: IMAX biletleri, standart sinema biletlerinden daha pahalı olabilir.
    • Sınırlı Salon Sayısı: IMAX sinemaları tüm sinema salonlarında bulunmaz, bu nedenle uygun bir salon bulmak zor olabilir.
    • Uzun Süre: IMAX filmleri genellikle daha uzun sürer, bu nedenle uzun süreli seanslara oturmaya hazırlıklı olmalısın.

Sonuç

IMAX, sürükleyici ve yüksek kaliteli bir sinema deneyimi sunar. Ancak yüksek bilet fiyatları ve sınırlı salon sayısı gibi bazı dezavantajları da vardır. Bu dezavantajlara rağmen, IMAX deneyimini yaşamak istiyorsan ve bütçen varsa, buna değebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Öğrenciyim. Geçen sene hobbite gittim imax İstinyede. İlk defa gittim ve 2012dede normal 3d hobbiti izlemiştim cevahir de. Farkı bence fiyat farkına degerdi. 3d Normali 15tl İmax 25 ti sanırım.10 liralık fark 20 olsa değmez bana göre. Oturduğun yerde çok önemli. İnternete düşmeden orta-üst koltuklardan yer ayırmak gerek. Sakın öne alma pişman olursun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Filmi ne kadar umursadığına bağlı biraz.İmax için anadolu yakasından avrupa yakasına geçmiştim geçen sene,değmişti
  • Ben olsam film çıktıktan sonra eleştirilere bakar öyle hareket ederdim. imax, xpand'e göre iyi de son filmden ne çıkacak o belli değil.
  • Filmine göre değişir ama izleyeceğiniz film Hobbit! Yani içinde görsel bir şölen olacağı kesin. Bunun için de devasa ekranda bu zevki tatmak paha biçilmez!

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle değer. İmax salonununda zibilyon tane hoparlör var yalitim ozel. sahne 20mt çift lens ozel makinasi var çözünürlük daha fazla. Akicilik netlik hersey daha iyi.Salon Dolby digital sertifikali. :))

• StreamRolleR kullanıcısına yanıt
    bu dediklerinizi Türkiye de tam anlamıyla uygulayan salon görmedim. akasya da, görüntü flu ve karanlık ses yalıtımı yetersiz olduğu için sesi fazla açamıyorlar, istinye parktaki aşırı karanlık ses güzel. ankamall zaten içler acısıydı bu tadilatdan sonra belki biraz düzelir. tabii bu dediklerim 3d olmayan (intersteller v.b ) filmlerde çekilebilir olsada 3d filmlerde görüntü tam rezalet oluyor, kapkara, bulanık bir görüntü seyrettiriyorlar.

• istanbuldaysan vialanda git cinemaximum 14 tlye 3d giriyorsun mükemmel
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpayburak

istanbuldaysan vialanda git cinemaximum 14 tlye 3d giriyorsun mükemmel

Normal 3D ile Imax bir değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sirkadyen -- 9 Aralık 2014; 11:44:27 >
  • Kişisine göre değişir imax filminede gittim evet imax filmi yaşatıyor ama fiyatı da buna göre ayda 4 imax filmi hemen hemen 100 tl yapar ben o parayla 6 7 3d filmine giderim. Bu tamamıyle zıtlık olsun diye değil kişinin zevk ve beklentisi ile alakalı.
  • Marmara parktakine gitmiştim hobbite bence değer görüntü yanında seste süperdi

• Perşembe günü interstellar filmine marmara parkta IMAX olarak izleyecem sonra editlerim. Aslında fiyatıda pahalı sayılmaz 13 TL öğrenciye.

Ekleme: Filmden yeni çıktım bence kesinlike değer ekranın büyüklüğü olsun ses(aracın türbülanstaki sarsıntını hissettim oturduğum yerden) olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qazrfv -- 11 Aralık 2014; 21:49:18 >
  • İmax dışında izlersen filme yazık edersin. Bu kadar diyorum. Ayda 1 film izle ama imax izle.
  • Geçen sene 2-3 kere IMAX deneyimim oldu Marmara Park AVM'de, normal sinemaya göre gerçekten farklı bir deneyim, film ortamı çok daha iyi bir şekilde hissediliyor, ses sistemleri özellikle normal 3D sistemine göre fark atıyor. Devasa perdeden bahsetmek dahi istemiyorum.
  • Filme kısmetse gidicez. Peki Marmara parkı mı İstinye parkı mı önerirsiniz. Film kalitesi aynıysa gezilcek yeri olan tercih sebebidir :)
  • değer. Bende tekirdağdayım beylikdüzüne sinema için gidiyor olmasam da gittiğimde bir IMAX sinema izlemek güzel oluyor.
  • Baya abartılıyor bu imax olayı. Hobbitlerin 2 sini de imax izledim. Birkaç film daha izledim imaxte aşırı derecede abartılacak bir olayı yok. Cinemaximumun herhangi bir salonu ile kıyaslarsak mesela marmara park salon 1 ve salon 2 (imax solunu oluyor bu) görüntü kalitesi hemen hemen aynı. Ses kalitesi de öyle tek fark ekran çok daha büyük. Ama ekran harbiden çok büyük 4-5 katlı bir bina uzunluğunda hatta daha uzun. He bunun için başka şehirden gelmeye değer mi bence değmez. Ama zaten tekirdağdan beylikdüzüne gelcen. Araba varsa 1 saat, değer. Araba yoksa otobüs ile gelceksen değmez. Ben bu kıyaslamayı cinemaximum 3d ve imax 3d için yaptım. Xpand ile kıyaslarsak baya fark var görüntü kalitesinde. Şahinden mercedese binmek gibi olur.

• Istinye park cinemaximumdan aldım biletleri ayın 20 sine, tam bilet 26,5 tl, salonunda cogu simdiden dolmus durumda..

• Ben olsam gitmem o kadar yolu IMAX için gitmem

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu mağara olucak ama yinede son araştırmalarım sonunda 1-2 birşey daha yazacağım.Ayrıca yukarda yazdığım bazı şeylerde güncellenmiş olur.

İlk önce
    quote:

Ben bu kıyaslamayı cinemaximum 3d ve imax 3d için yaptım
    tamamen yanlış.Arada dağlar kadar fark var

1.Perde minimmum 20 mt ve salondaki seyircilerin Field of View açışını GEÇİÇEK şekilde tasarlamışlar.Yani perdenin büyük gelme hissi bundan kaynaklanıyor.Bu yüzden Standart salondaki bütün filmler bana çok uzak ve küçük geliyor. salonları ( örnk.salon 1-2) Perde büyük salonda büyük çok uzaktan baktıgımız için vasat oluyor.Bu dediğimihttp://www.thx.com/consumer/home-entertainment/home-theater/hdtv-set-up/ burdan kontrol edebilirsiniz .THX.

2. Olaraktan IMAX film leri IMAX kamerası ile,, o dandik xpand ne zımbırtı ise ve cinemaximum 3d felan filan kıyrıtık makina ile çekiliyor.
    Şu foto müthiş bir örnek aslında
    />

3.Ses olaraktan ana merkeze bağlı bilgisayardan devamlı monitor edilerek (TR de kesin yoktur bu) maximum sinema keyfi yaşatılıyor.

4.Perdenin arkasında DSL-4D 15.000w Ses sistemi var yine IMAX in kendi tasarlayıp ürettiği şey. Bir forumda okuduğum üzere yanlış hatırlamıyorsam 7.2 ses sistemi denilmişti.

5.Her film IMAX için Digital Remaster ediliyor ses lerin optimize edilmesi için.

6.Parlaklık ve Netlik olarak zaten rakipsiz

kıyaslama olsun diye normal sinema makinesi ve IMAX makine sinin resmini koyayım bide

Türkiyede DSL-4D oldugundan şüphem var

Kendi ÇEKİMİMDİR Cinemaximum Standart 3d Projector

İmax'e Değer mi ?

Buda Devasa IMAX projector
     İmax'e Değer mi ?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.