cihazım arızalandı servise gönderdim bu akşam hattımı başka telde kullanıyordum gelen msjda imei numaranız kayıtlı değil diye. serviste olan cihazımın faturası var istanbuldan almıştım.fakat genpanın sitesine imei numaramı girince genpa çıkışlıdır diyor btk de sorgulama yaptığımda kayıt dışıdır diyor.. ne yapmam gerekiyor acayip bir durum,üstelik servise bi başka numaramı vermiştim aranabilmek için..imei kayıt dışıdır diye öbür iphonede kullandığım hata geldi
Selam
imei clonlama diye bir olay var. Şöyle oluyor cep telefonunun imei kaydı yaptırmamış kişiler. imei kaydı yapabilen telefonculara cihazlarını götüyorlar onlarda rast gele bir imei numarasını telefonuna yazıyorlar. Bu imei sizin telefonunuzun imei ile aynıysa iki telefon birden iletişime kapatılıyor. Cihaz sahibi telefonunun imeisinin clonlandığı gerekçesi ile tedarikçisine cihazı gönderirir tedarikçide BTK ile yazışarak ilgili telefonun çalışacağın 1 tanel telefon numarası belirler. O telefon sadece o hat ile çalışır başka hatla çalışmaz.
Can sıkıcıdır ancak yapacak birşey yok birisi havaya bir taş atıyor kalabalıkta sizin başınıza düşüyor. Herkesin başına gelebilecek bir olay. Bunun ceza yaptırımıda üstelik 5 yıl gibi ağır ama kimse davacı olmadığı için ellerini kollarını sallıyor yapanlar.
benim telefon arızalınınca servise gitmişti meğersem eski telefonum pert olmuş yenisini yollamışlar..eskiyi kayıttan düşürünce bana öyle bir uyarı gelmiş sonradan öğrendik..tabi bu imei çalma işini bu kadar rahat yapanlara bi ceza verilmese herkes yapar buda ayrı bi konu