Arkadaşlar, benim telefonumun imei'si klonlanmış. 1 ay önce kapatılacağına dair mesaj geldi ve bugün itibariyle telefonum iletişime kapandı. Şebeke yok, sadece acil aramalar yazıyor ekranda. Türk telekom operatörü kullanıyorum. Telekomun genel merkezine gittim, btk'ya gidin ve telefonunuzun faturası ve bir dilekçe ile başvurun, imei numaranızı hattınıza ekletin dediler. Sadece ben kullanabilecekmişim bu durumda. Aynı şeyi, semtimizde telefon bayisi olan bir kişi de söyledi. Btk'ya gidin, orada kayıt ediyorlar dedi. Teyit etmek için, 120 btk'yı aradım ama onlar böyle bir şey yapmadıklarını söylediler. Sadece cihazın üreticisi yaparmış bu işlemi. Bende üreticiyi aradım ama üretici istanbul'da bir tamirci gibi bir yerin adını söyledi. Orayı aradım, onlar da nüfus cüzdanımın önlü arkalı fotokopisini istediler, mail yoluyla gönderecekmişim. Bu bana riskli geliyor. Kimlik bilgilerim, orada çalışan kötü niyetli birinin eline geçebilir. Ben ankara'dayım. Btk'ya bizzat başvurabilirim, eğer onlar bu işlemi yapıyorlarsa. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursanız çok sevinirim. Çaresiz kaldım, ne yapacağımı bilemiyorum. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim