Şimdi Ara

İmei klonlanması hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, benim telefonumun imei'si klonlanmış. 1 ay önce kapatılacağına dair mesaj geldi ve bugün itibariyle telefonum iletişime kapandı.

Şebeke yok, sadece acil aramalar yazıyor ekranda.

Türk telekom operatörü kullanıyorum.

Telekomun genel merkezine gittim, btk'ya gidin ve telefonunuzun faturası ve bir dilekçe ile başvurun, imei numaranızı hattınıza ekletin dediler. Sadece ben kullanabilecekmişim bu durumda.

Aynı şeyi, semtimizde telefon bayisi olan bir kişi de söyledi. Btk'ya gidin, orada kayıt ediyorlar dedi.

Teyit etmek için, 120 btk'yı aradım ama onlar böyle bir şey yapmadıklarını söylediler. Sadece cihazın üreticisi yaparmış bu işlemi.

Bende üreticiyi aradım ama üretici istanbul'da bir tamirci gibi bir yerin adını söyledi.

Orayı aradım, onlar da nüfus cüzdanımın önlü arkalı fotokopisini istediler, mail yoluyla gönderecekmişim.

Bu bana riskli geliyor. Kimlik bilgilerim, orada çalışan kötü niyetli birinin eline geçebilir.

Ben ankara'dayım. Btk'ya bizzat başvurabilirim, eğer onlar bu işlemi yapıyorlarsa.

Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursanız çok sevinirim.

Çaresiz kaldım, ne yapacağımı bilemiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• BTK nin tek hat üzerine açması lazım diye biliyorum. Cihazın modeli nedir hocam

• Telefonumun markası Nokia Lumia.

Evet, sizinde dediğiniz gibi tek hat üstüne (benim hattıma) eşleştirip, açıyorlarmış.

Btk'nin bu işlemi yaptığını, hem telekomun genel merkezindeki bir görevli, hem de bizim semtimizdeki telefon bayisi olan bir kişi söylediler.

Fakat btk'yi (120) aradığımda, biz yapmıyoruz dediler. İkilemde kaldım.

Btk'nin merkezine gitsem, bu işlemi yaparlar dimi?

• _veronica_ _ kullanıcısına yanıt

e devlete bak

• E devletten imei numarası sorgulaması yaptım.

Numara klonlanmış olarak görünüyor.

• Kopyalanmış imei işlemini cihazın ithalatçı veya distribütör firması yapar onlar ne bilgi talep ediyorsa iletmeniz gerekir çünkü cihazın sizin adınıza alındığını kanıtlamanız gerekir aksi takdirde işlem yapmazlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canpolat_28 -- 27 Ocak 2023; 19:5:4 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • canpolat_28 kullanıcısına yanıt

Btk işlem yapmıyormuş.

Sizin de söylediğiniz gibi, sadece telefonun üreticisi bu işlemi yapıyormuş.

İlgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • fotoburak F kullanıcısına yanıt

Btk bu işlemi yapmıyormuş. Sizinde bilginiz olsun.

İlginiz için teşekkür ederim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.