Şimdi Ara

Yasal uyarı - imei numaranız klonlanmış !!! ne yapacam

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
1
Favori
37.323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bugün ; 'yasal uyarı imei numaranız klonlanmış .30 gün içinde telefonu aldığınız yere başvurun.yoksa telefonunuz kapanacaktır'diye bir mesaj geldi. halbu ki ben 2005 yılında imei sorgusu yaptırdığımda telefonunuz kayıtlıdır işleme gerek yoktur denildi.telefonum eski 5-6 yıllık .dolayısıyla garantisi ve faturası yok. ben ne yapıcam şimdi ? nasıl bir yol izlemeliyim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netrex2 -- 17 Ocak 2010; 2:24:06 >

• Mesajda gelen numarayı kontrol et önce sonra aldığın yere git konuş. Faturasını bi şekilde bulmaya çalış.
  • Telefonuna gelen mesajda imei numarası ile telinde *#06#yap imei numaraları birbirini tutuyormu bir kontrol et..
  • evet gönderilen imei numarası benimkiyle aynı.mesajın gönderildiği numara , firma adı vs görülmüyor.telefonu aldığım yer 2 yıl önce kapandı.faturasınıda bulmam mümkün görülmüyor.bu durumda yapacağım hiç bi şey yok mu ? yani adam geldi benim numaramla kaçak telefonunu legal hale mi getirdi .benim gerçek telefonum kullanılamaz hale mi gelecek ? olacak şey değil. telekomünikasyon kurumunu arasam çözüm olur mu?
  • eski model bir telefon benim ki siemens C 45 . şimdi durup dururken telefondan mı olduk yani ? benim kaç yıldır bu telefonu kullandığım aynı numarayı kullandığım belli değil mi sistemde . önce ben almışım bu telefonu ve sorgulama yaptırdığımda internette imei numaram siemens c 45 e ait olarak gözüküyor . yani benim telefonum. pazartesi telekominikasyon kurumunu arayacağım . işe bakın arkadaşlar . bu telefon son model bi telefonda olabilirdi .
  • 1,200 LİRAYA alınmış N95 cihaza da aynı mesaj geldiğinde, götürmediğimiz yer kalmamıştı. Hiç kimse çözüm üretmedi. Faturalı ve garantili olmasına rağmen!!! Boşuna vakit harcama, en fazla yapacakları şey "tek hatla kullanılabilir şekilde açmak" olur, canını sıktığın ve yorulduğunda ynına kâr kalır...
  • Eski bir telefonun IMEI'sini bu telefona yükletebilirsiniz (suç olabilir).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kalpakci -- 16 Ocak 2010; 23:27:51 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: kalpakci
    Eski bir telefonun IMEI'sini bu telefona yükletebilirsiniz (suç olabilir).

Evet suç..
  • imei numaranızı bi yerlerden (muhtemelen kutusu veya faturası sayesinde) bulup klonlamışlar...geçmiş olsun...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mp3DeLiSi

quote:

Orijinalden alıntı: kalpakci
    Eski bir telefonun IMEI'sini bu telefona yükletebilirsiniz (suç olabilir).

Evet suç..

imei si klonlanıp mağdur duruma düşen birisi, hurdaya ayrılan ve kimsenin kullanmayacağı bir telefonun imeisini kendi telefonuna yükletebilir aslında, kimseye zararı dokunmuyor..
  • Bu arada hat klonlanmaz, cep telefonu imei numarası klonlanır, başlık yanlış olmş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Noxco

Bu arada hat klonlanmaz, cep telefonu imei numarası klonlanır, başlık yanlış olmş.

5110, 3310 yıllarında 2-3 simkart kullananlar için tek simkarta bilgilerini kopyalanıyordu.
    o zamanlar çift hatlı telefon üretmeyi düşünmemiş tabi çinliler

başlığı okuyunca benim de o aklıma geldi, simkart bilgilerini çalıp, sahibinden habersiz hattı kullandılar sandım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 10K

klasik türkiye gerçeği. yapacağın hiçbirşey yok. kolanlanmış telefonlara faturan olsa dahi telefonu her hatta açamıyorsun. ( faturan olsa bile sadece 1 numaraya açtırıyorsun ve sadece o hattı takabiliyosun).

piyasada çin malları olduğu sürece milletin telefonları klonlanmaya devam edecektir, ve klonlanan telefon sahibi hiçbir hak talep edemeyecektir. işin ilginci hem benim telefonum kapanıyor hemde klonlayan kişinin telefonu kapanıyor. ama onun imei numarası değiştirebilir olduğu için başka bi numara yazıyor, ve başka bir kişinin canını yakıyor.

geçmiş olsun, telefonun markası ve modeli neydi belki bişiler buluruz

klonlanan telefon sahibi nasıl hak talep edemeyecekmiş ? benim elimde fatura olacak dünya kadar para ödüycem hak iddaa edemiyeceğim öyle mi :)

hadi klonlasınlar ve kapatsınlar bakalım görelim hak iddia edebiliyor muyum edemiyor muyum ? ne kadar tutarsa tutsun avukattı carttı curttu hiç biri gözümde olmaz her türlü davayı açarım.. adalet denen şeyden 1 gram varsa hakkımı alırım.. 1gr bile adalet kalmamışsa zaten nefes bile almaya gerek yok.

• yapacak bi şey yok mu yani sonuç olarak ? hiç olmazsa benim telefonu klonlayan diğer makine de çalışmasa bari ?
  • aslında benimde bir tavsiyem olacak ama biraz masraflı olabilir. telefonun sizin adınıza kayıtlı olduğunu ispatlamanız lazım. bunun için telefonu 5 yıldır kullandığınız operatöre başvurarak kullandığınız sim kart ile telefonun 5 yıldır kullandıldığını ispatlayıcı belgeleri istemelisiniz. gelen bu belgelerle önce hattınızı kapatacak kuruma başvurun. muhtemelen sorun çözülecektir. çözülmezse , aynı belgelerle dava açmanızı önerebilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: netrex2

yapacak bi şey yok mu yani sonuç olarak ? hiç olmazsa benim telefonu klonlayan diğer makine de çalışmasa bari ?

Öncelikle size mesajı yollayan kuruma durumu anlatmanızı tavsiye ederim. Hiçbirşey yapmamaktan iyidir. Sonra,
    Telefonunuzun klonlandığına dair suç duyurusunda bulunabilirsiniz. Tabi sonuç olarak çıkacak bazı hukuki durumlardan etkilenip ,huzursuzluk duyabilirsiniz (savcılığa gitmek, mahkeme sürecini takip etmek gibi.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bassavci -- 17 Ocak 2010; 2:59:01 >
  • ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AR_159 -- 3 Şubat 2010; 13:07:31 >
  • Bursa Tüketiciler Derneği
    Başkanı Sıtkı Yılmaz,
    Telekomünikasyon Kurumu'nun
    elektronik kimlik bilgisi
    değiştirilmiş cihaz satın alan
    tüketicilerin mağduriyetini
    kabul ettiğini ve durumu bir
    yazı ile Sanayi ve Ticaret
    Bakanlığı'na bildirdiğini söyledi.
    Yılmaz, yazılı açıklamasında,
    Telekomünikasyon Kurumu'nun,
    Elektronik Kimlik Bilgisi (IMEI)
    numarasının, başka cihazlara
    kopyalandığını (klonlanmış) tespit
    ettiği cep telefonlarını kara listeye
    aldığını, kullanıcılarına da uyarı
    mesajı gönderdiğini hatırlattı. Geçen
    yıl uyarı mesajı alan 10 kadar
    tüketicinin derneğe başvurduğunu
    belirten Yılmaz, şunları kaydetti:
    "Derneğimiz; tüketicilerimiz adına
    ilgili satıcılara bir ihtarname
    göndererek cep telefonlarının
    fatura bedellerinin iadesini talep
    etmiştir.''
  • quote:

Orijinalden alıntı: karahasan.

Bursa Tüketiciler Derneği
    Başkanı Sıtkı Yılmaz,
    Telekomünikasyon Kurumu'nun
    elektronik kimlik bilgisi
    değiştirilmiş cihaz satın alan
    tüketicilerin mağduriyetini
    kabul ettiğini ve durumu bir
    yazı ile Sanayi ve Ticaret
    Bakanlığı'na bildirdiğini söyledi.
    Yılmaz, yazılı açıklamasında,
    Telekomünikasyon Kurumu'nun,
    Elektronik Kimlik Bilgisi (IMEI)
    numarasının, başka cihazlara
    kopyalandığını (klonlanmış) tespit
    ettiği cep telefonlarını kara listeye
    aldığını, kullanıcılarına da uyarı
    mesajı gönderdiğini hatırlattı. Geçen
    yıl uyarı mesajı alan 10 kadar
    tüketicinin derneğe başvurduğunu
    belirten Yılmaz, şunları kaydetti:
    "Derneğimiz; tüketicilerimiz adına
    ilgili satıcılara bir ihtarname
    göndererek cep telefonlarının
    fatura bedellerinin iadesini talep
    etmiştir.''

cihaz faturalarını saklamakta fayda var

• Benim emektar 3310 lazim olmustu gecenlerde, kayit edilemedi yaziyordu. Cizik bile yok telefonda yillara meydan okudu, faturasi bile duruyor, ah imei ah :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkantr -- 3 Şubat 2010; 23:42:36 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.