Şimdi Ara

İmplant yaptıran var mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bundan 1-1,5 sene önce arka azı dişlerimden birisi kırılmıştı. Sadece kökü kaldı. O da geçen ağrı yaptı, diş hekimine gittim. Kalan kökü çıkarttı bazı yerlerde de çürüme başlangıcı varmış oralara dolgu yaptı. Eksik dişin yerine köprü veya implant yaptırabilirsin dedi. Açıkçası köprüyü düşünmüyorum, sonuçta sağlam dişleri de kesiyorlar. İmplanta ise çene uyumluluğu ve belirli bir miktar boşluk gerekiyormuş. Yaklaşım 1 cm. Azı dişi olduğu için boşluk sorun olmaz herhalde.

Daha önce implant yaptırıp kullanan var mı? Alternatif tedavi varsa onu da inceleyebilirim. Perşembe günü sağ taraftaki dişlerin dolgusu için gideceğim. Ona da karar vermem lazım. Fiyatına ise ortalama 800 tl dedi, dolgular hariç.

• Maddi durumun yetiyorsa yaptır hocam köprüyle falan uğraşma aman

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 800 liraya teneke implant takar herhalde.
  • İki gün önce yaptırdım.

Azı dişlerimden birisi 3 yıldır yoktu. Çene kemiğinde biraz erime olmuş ve dişlerm kaymaya başlamış. Bi tanıdık vasıtası ile iyi bir dişçiye gittim. Hemen implant tavaiye etti ve 5 dakika sonra anında yaptı. Acı ağrı dikiş vb yok. Kronometre tuttuk tam 2 dakika 3 sn de implatı takıp beni sandalyaden kaldırdı.

Şok içinde sandalyeden kalktım, benim bildiğim videolardan izlediğim matkap çekiç ağıza dalmalı bişeydi. Adam 2 dakikada çözdü olayı. Sıfır ağrı, operasyondan sonra hiç ağrım olmadı.

Yarın kontrole gidicem tekrar. 3 ay sonrasında da dişim takılacak.

Tek diş için bence köprü düşünme. Sağlıklı dişlerine zarar gelmemesi için implant yaptır.

Ben 2000 tl ödedim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açıkçası bende daha fazla tutar diye biliyorum ama diş hekimi babamın senelerdir arkadaşı. Dolgulara para bile alacağını düşünmüyorum çünkü sürekli ticaret yaparlar. Bir implantın da masrafı 800 tl değildir herhalde yine üstünden para kazanır ama fazla kâr koymadı belki de. Onun dışında malzeme olarak iyisi kötüsü var mı yoksa hepsi standart mı onları sormadım artık diğer gittiğimde sorarım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.