Şimdi Ara

İNANILMAZ!! ÖLÜ PİXELİ YOK EDEBİLECEKLERİNİ İDDAA EDİYORLAR :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • daha önce bu konu açılmışsa işmdiden özür dilerim..
    arkadaşlar ölü pixel in düzeltilmesi gibi bişey olabilir mi ???http://www.jscreenfix.com/ sitesine bakarsananız ölü pixellerin yok edilebileceği söyleniyor ama sanırım %100 garanti verilmiyor...

A Java utility that can repair stuck pixels and remove screen burn-in on LCD and plasma screens.
    http://www.jscreenfix.com/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi £ngesin -- 2 Ocak 2007; 19:02:17 >

• Hangi materyallerde kullanılan Lcd'lerdeki ölü pikselleri yok edebileceklerini iddia ettiklerini bilmiyorum ama benim bildiğim kadarıyla bu programlar yüzünden ekstra ölü piksel çıkabiliyormuş. Geçen sene bu zamanlarda psp'sinde ölü piksel olan 2 arkadaşım bu tarz bir program kullandıklarında programı akşam açık bırakıp sabah şarzdan aldıklarında birinde 2 tane ekstradan ölü piksel meydana gelmiş. Diğerinde kaçtane olduğunu hatırlayamadım şuan ama o da aynı konudan yakınıyordu...

Sıkıştırılmış piksellerin düzeltildiği doğru ama ölü pikselin düzeltilmesi bana pek mümkün gelmiyor. Belki de o kadar belirgin olmayabilir, farklı renkte olursa ama tekrar faal bir piksele çevrilmesi bir programla pek zor gibi...
  • ölü pikselin düzelmesi şimdilik mümkün değil,
    ama bunların düzelttikleri takılı kalan pikseller, bazı pikseller bi renkte takılı kalıyor,
    bunu düzeltmek içinde ekranda bütün renkler hızlı bi şekilde değiştiriliyor düzelmesi için,
    eğer piksel ölü değilde takılı ise düzeliyor bu sayede.
  • quote:

Orjinalden alıntı: MAG

ölü pikselin düzelmesi şimdilik mümkün değil,
    ama bunların düzelttikleri takılı kalan pikseller, bazı pikseller bi renkte takılı kalıyor,
    bunu düzeltmek içinde ekranda bütün renkler hızlı bi şekilde değiştiriliyor düzelmesi için,

Sıkıştırılmış piksel değil mi dediğin? Hani her zemin renginde gözükmeyen, bazı zeminlerde çok küçük, ölü piksel kadar olmayan ve ekranın her yerinden gözükmeyen piksellerden bahsediyorsun değil mi?
  • 1-2 Tane İse Bırakın Göze Batsın Ama Ben Riski Alırım Diyorsanız Kullanın sonuçları bizd€ görelim servise geri götürdüğünüzd€ acaba kabul ederlermi ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dave Mustaine

quote:

Orjinalden alıntı: MAG

ölü pikselin düzelmesi şimdilik mümkün değil,

Sıkıştırılmış piksel değil mi dediğin? Hani her zemin renginde gözükmeyen, bazı zeminlerde çok küçük, ölü piksel kadar olmayan ve ekranın her yerinden gözükmeyen piksellerden bahsediyorsun değil mi?

sıkıştırılmış piksel diye bişey duymadım,
    benim bahsettiğim bi renkte takılı kalması,
    mesela mavide takılı kaldıysa ve bilgisayarda zemin maviyse elbette bu hata gözükmez,
    ama boyutu bildiğin ölü piksel boyutunda ve ölü piksel gibi durur ama ölmemiştir henüz.

quote:

Üretim aşamasındaki kusurlardan ötürü, bu pikselerden bir kaç tanesi hiç yanmayabilir, hep yanık kalabilir ya da tüm renkleri oluşturan 3 ana renkteki pikselden biri bozuk olabilir. İlk iki durumda ekranda hep siyah kalan ya da hep beyaz kalan bir nokta gözükür, buna “ölü piksel” denir. Üçüncü durumdaysa, ekrandaki nokta bazı renkleri gösterebilir, bazılarını gösteremez, ya da devamlı olarak kırmızı, mavi gibi bir renkte takılı kalır.. Böyle piksellere yarı-ölü piksel dendiği de olur.

http://www.darkhardware.com/st.php?u=articles/lcd-genel-2

• Arkadaşlar Ölü Pikseller duzeliyor ewet bunun yapmanın yontemi turkiyede yok ama yurtdısında suanda yaygın degil ve pahalı yapılıyor sebeb su piksel ekran komple sokuluyor ve icinde bulunan transistor 1 piksel degişiyor tekrar yerine grup olarak monte ediliyor bu işlem biraz zor ve pahalı ??? ama yapılıyor...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ölü pikselin tamir imkanı varsa neden notebook veya lcd üreticileri bunları garanti kapsamına sokmuyor acaba?
  • quote:

Orjinalden alıntı: moncici35

Arkadaşlar Ölü Pikseller duzeliyor ewet bunun yapmanın yontemi turkiyede yok ama yurtdısında suanda yaygın degil ve pahalı yapılıyor sebeb su piksel ekran komple sokuluyor ve icinde bulunan transistor 1 piksel degişiyor tekrar yerine grup olarak monte ediliyor bu işlem biraz zor ve pahalı ??? ama yapılıyor...

bu arkadaş bu piksellerin ve transistörlerin hakkında yeterli bilgiye sahip değil zannımca

biraz araştırma yap arkadaşm bu cihazlar hakkında
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.